Dietní recept: Rajčatovo-česneková polévka

Česnek obsahuje vitamin C, B, draslík, fosfor, vápník, hořčík, síru a jód. Rajčata zase vitamin C, provitamin A, vitaminy B, E, draslík a fosfor.
Dietní recept: Rajčatovo-česneková polévka
27.8.2003 0:00 |

Ingredience:
8 stroužků česneku
4 rajčata
2 zelené papriky
1/2 lžičky mleté papriky
2 lžíce oleje
1,2 l vývaru z kostky
sůl
pepř
plátek chleba

Návod k přípravě: Oloupaný česnek utřeme a krátce osmahneme na oleji. Pak zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky, papriky na kostičky, přidáme do polévky a vaříme půl hodiny. Osolíme, opepříme, polévku rozmixujeme, dáme na talíř a posypeme kostičkami opečeného chleba.

 

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění