Dietní recept: Tortila s pečenými jablky, nivou a medovo-ořechovou salsou

Tomatová tortila plněná kousky jablek pečených v javorovém sirupu, ledovým salátem a strouhanou nivou, doplněná medovoořechovou salsou je nízkokalorický pokrm a chutná opravdu báječně.
Dietní recept: Tortila s pečenými jablky, nivou a medovo-ořechovou salsou
22.1.2009 0:00 |

Tortila s pečenými jablky, nivou a medovo-ořechovou salsou

Ingredience:
korpus tomatové tortily
jablka
1 nízkotučná smetana
2 lžíce javorového sirupu
1 citron
vlašské ořechy
med

Příprava:
Nejdřív si připravíme náplň: Jablka rozkrojíme napůl, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. Poté je rozložíme na plech, který jsme lehce vymazali máslem. Jablka potřeme javorovým sirupem (pokud nemáme javorový sirup, můžeme použít med s troškou vody a citrónové šťávy, v poměru 2 díly medu, díl vody a půl dílu citrónové šťávy).

Takto připravená jablka pečeme v troubě při 180°C asi 7 minut. Mezitím si připravíme salsu z nízkotučné kysané smetany, smíchané se šťávou z citrónu, mletými vlašskými ořechy a medem.

Hotový korpus tomatové tortily ohřejeme podle návodu, na ní rozložíme nadrobno natrhaný ledový salát, kousky pečených jablek, posypeme strouhanou nivou, pokapeme salsou. a podáváme.

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění