Dietní recept: Melounová zmrzlina

Hlavně v teplém obdodí potěší recept na zmrzlinu, která nezatočí s našimi kily.
Dietní recept: Melounová zmrzlina
13.5.2004 0:00 |

Ingredience:
půlka menšího melounu
zakysaná smetana
fruktóza podle chuti

Návod k přípravě:
Meloun rozmixujeme spolu s fruktózou.


Přimícháme zakysanou smetanu.
Směsí plníme kelímky nebo mističky a dáme

do mrazáku zmrznout.


Dobrou chuť!


Fruktóza je přírodní monosacharid označovaný jako ovocný cukr. Je vhodná k výrobě výrobků pro diabetiky. Má přibližně o 20 % vyšší sladivost než cukr řepný. Z technologického hlediska vykazuje fruktóza obdobné vlastnosti, a tím pádem je i použití obdobné.

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění