Dietní recept: Rajčatová polévka s rýží

Rajčata obsahují množství vitaminu C, provitaminu A, dále niacin, vitaminy B, E a K. Mají nízkou energetickou hodnotu.
Dietní recept: Rajčatová polévka s rýží
10.2.2005 0:00 |

Ingredience:
6 rajčat
3 zelené papriky
2 cibule
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce hladké mouky
1,2 l vývaru z kostky
3 lžíce rýže
2 vejce
sůl
pepř
petrželka

Návod k přípravě: Cibuli zpěníme na oleji, přidáme hladkou

mouku, osmahneme, zalijeme studeným vývarem, promícháme, osolíme a opepříme. Pak

přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a na kostičky nakrájené papriky a

vaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme zvlášť uvařenou rýži a rozšlehaná vejce,

promícháme a podáváme sypané petrželkou.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění