Dietní recept: Švestková povidla

Kdo rád mlsá švestková povidla, může si je připravit sám doma a nemusí se bát ani kalorií.
11.5.2004 0:00 |

Ingredience:
3 hrnky vypeckovaných švestek
fruktóza
mletý badyán

Návod k přípravě:
Švestky pokrájíme na kousky, dáme do

hrnce, podlijeme vodou a za stálého mícháme necháme rozvařit. Podle potřeby

můžeme přilívat vodu.
Na konci vaření necháme přebytečnou vodu vyvařit, pak

přidáme mletý badyán a podle chuti fruktózu.

Dobrou chuť!

Fruktóza je přírodní monosacharid označovaný jako ovocný cukr. Je vhodná k výrobě výrobků pro diabetiky. Má přibližně o 20 % vyšší sladivost než cukr řepný. Z technologického hlediska vykazuje fruktóza obdobné vlastnosti, a tím pádem je i použití obdobné.

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění