Jablka v těstíčku s vanilkovou zmrzlinou

Jablka v těstíčku s vanilkovou zmrzlinou. Pokud na ně máte chuť, nezbývá než vyrazit do kuchyně a začít s přípravou.
Jablka v těstíčku s vanilkovou zmrzlinou
6.8.2003 0:00 |

Ingredience:
3 vejce
4 lžíce piva
1 lžička čerstvého droždí
1 lžíce cukru
skořice
1 až 2 lžíce hladké mouky
2 středně velká jablka
tuk na smažení
2 lžíce brusinkové zavařeniny
citronová šťáva
4 kopečky vanilkové zmrzliny

Návod k přípravě: Vejce rozšleháme s pivem, droždím, cukrem

a troškou skořice. Zvolna přimícháme mouku, až vznikne husté těstíčko. Necháme

10 minut odpočinout. Omyjeme jablka, oloupeme a vypícháme jádřince. Nakrájíme na

plátky silné zhruba 1 cm. Rozehřejeme tuk na smažení. Plátky jablek ponoříme do

těstíčka a obalené smažíme dozlatova. Vyjmeme a položíme na kuchyňský papír.

Zavařeninu hladce rozetřeme s troškou citronové šťávy. Talíř posypeme moučkovým

cukrem, rozdělíme na ně jablka, přidáme kopečky zmrzliny a 1/2 lžíce

zavařeniny.

Dobrou chuť!


Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění