Karbenátky z ovesných vloček

Ovesné vločky jsou ceněny hlavně pro značný obsah vitaminů B a minerálů. Dnes si z nich připravíme chutné karbenátky.
Karbenátky z ovesných vloček
16.9.2005 0:00 |

Ingredience:
500 g ovesných vloček
1 kostka masoxu
velká cibule
česnek
majoránka
sůl
pepř
2 housky
100 ml mléka
2 vejce
100 g čerstvého droždí
100 ml strouhanky
olej

Návod k přípravě:
Do 600 ml vody vložíme kostku masoxu,

rozvaříme, směsí zalijeme vločky a přikryjeme. Na oleji zpěníme nakrájenou

cibuli, přidáme droždí a mícháme až se rozpustí. Směs přidáme k vločkám spolu s

majoránkou, utřeným česnekem, vejci, houskami namočenými v mléce a strouhankou.

Promícháme, necháme hodinu přikryté pokličkou vsáknout a pak tvoříme karbenátky,

které obaluje ve strouhance a prudce smažíme na oleji z obou stran. Podáváme s

bramborovou kaší.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění