Klasické recepty: Rýžový nákyp s houbami, smetanou a česnekem

Milovníky dobrého jídla jistě potěší recept na přípravu chutného rýžového nákypu s houbami.
Klasické recepty:  Rýžový nákyp s houbami, smetanou a česnekem
7.3.2008 0:00 |

Ingredience:
250 g hub
150 g  rýže
3 vejce
sůl
mletý kmín
pepř
2 papriky
1 lžíce citronové šťávy
4 stroužky česneku
400 g rajčat
80 g balkánského sýra
200 ml smetany
máslo a strouhanka na vymazání
olej

Návod k přípravě: Rýži uvaříme v osolené vodě. Papriky a houby nakrájíme na proužky, přidáme sůl, kmín, pepř a podusíme na oleji. Česnek jemně nasekáme a oloupaná rajčata nakrájíme na kolečka. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, žloutky rozšleháme se smetanou a vmícháme do nich rozdrobený balkánský sýr. Uvařenou rýži promícháme se žloutkovou směsí, pak přidáme zeleninu, houby a česnek. Lehce promícháme a nakonec vmícháme sníh. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a naplníme jí směsí. Nahoru ještě poklademe vločky másla. V troubě zapékáme asi 40 minut na 180 stupňů.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění