Klasické recepty: Makový koláč s drobenkou

Dobrý makový koláč s hrncem kakaa nebo kávy, kdo by odolal?
Klasické recepty: Makový koláč s drobenkou
6.6.2007 0:00 |

Ingredience:
1 kostku droždí
75 g cukru
250 ml mléka
500 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
l vejce
špetku soli
75 g másla

Náplň:
500 g máku, 125 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky skořice, 75 g másla,
125 ml mléka, 70 g rozinek

Na drobenku:
100 g másla, 200 g hladké mouky, 120 g moučkového nebo krupicového cukru

Postup: Kvásek si připravíme rozmícháním droždí, lžíce cukru a třetinou vlažného mléka a necháme na teple vykynout asi patnáct minut. V míse smícháme mouku, zbylý cukr, vejce, špetku soli, zbylé mléko a kvásek. Vše promícháme, přidáme rozehřáté máslo a těsto důkladně propracujeme, přikryjeme utěrkou  a opět necháme na teple kynout asi 30 minut. Mletý mák přelijeme horkou vodou, necháme trochu nabobtnat, pak přidáme cukr, vanilkový cukr, skořici, máslo, teplé mléko a dobře promícháme. Těsto rozválíme, dáme na plech, potřeme makovou náplní, posypeme rozinkami a drobenkou z másla, mouky a cukru. Pečeme při 190 stupních necelou půl hodinu.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění