Klasické recepty: Pórek v křupavém těstíčku

Je na čase rozvinout naše kulinářské umění. A začneme rovnou přípravou pórku v křupavém těstíčku.
Klasické recepty: Pórek v křupavém těstíčku
20.2.2007 0:00 |

Ingredience pro 4 osoby:
4 pórky
3 lžíce soli
125 g hladké mouky
2 vejce
3 lžíce rozpuštěného másla
1/8 l piva
1 lžíce suchého sherry
3 lžíce sójové omáčky
špetka muškátu
tuk na pečení

Návod k přípravě: 3 litry osolené vody uveďte do varu. Pórek očistěte, podélně rozkrojte, omyjte a ve stále vřící vodě vařte 2 minuty. Přelijte studenou vodou, nechte okapat, nechte okapat, nakrájejte na kousky 5 cm dlouhé a nechte oschnout. Mouku rozkvedlejte s vejci, 1/2 lžičkou soli, vlahým máslem a pivem do hladka, 30 minut nechte odpočinout. Pórek namočte do těsta a smažte v dostatečném množství tuku, až se vytvoří zlatohnědá krusta. Sherry smíchejte se sójovou omáčkou a muškátem a servírujte jako omáčku.

Příloha: Krabí nebo humří maso.Pivo.

Příprava: 30 minut. Jedna porce 1383 jouly (330 kalorií)

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění