Klasické recepty: Tuňákovo-olivový chléb

Domácí, čerstvě upečený chleba, tak to je opravdová pochoutka.
Klasické recepty: Tuňákovo-olivový chléb
25.1.2007 0:00 |

Ingredience:
300 g tuňáka v konzervě
100 g strouhaného sýra gruyere (ementál)
1000 g hladké mouky
3 vejce
250 ml zakysané smetany
1 prášek do pečiva
20 g másla
20 vypeckovaných černých oliv
sůl
pepř

Postup:
Ve velké míse smícháme prosátou mouku se solí, pepřem a sýrem. Poté přidáme vejce a rovnoměrně prošleháme. Tuňáka roztrháme na malé kousky a spolu s kysanou smetanou a práškem do pečiva  přidáme do mísy a dobře promícháme. Olivy rozpůlíme, vmícháme do těsta a mícháme tak dlouho, až vznikne homogenní těsto. Přemístíme těsto do vymazané chlebové hranaté formy a v předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 200 stupňů.

Uvedeno ve spolupráci s nakladatelstvím Smart press, www.smartpress.cz , Zdroj: Olivová kuchařka, autorkyJarmila Teplíková, Lenka Světová, Dagmar Derré

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění