Klasické recepty: Tvarohový koláč s ananasem

Chcete pohostit návštěvu nebo si upéct něco jen tak pro radost? Pak je tu pro vás dnešní recept
Klasické recepty: Tvarohový koláč s ananasem
20.6.2007 0:00 |

Ingredience na korpus:
250 g piškotů
70 g másla
1 bílek
30 g mandlových lupínků
50 g cukru krupice

Na náplň: 2 vanilkové cukry, 100 g moučkového cukru, 200 g tvarohu, 250 g lučiny, 2 vejce, 2 žloutky, 100 g zakysané smetany, 200 g smetany, špetku soli, 2 Lžíce mandlového likéru

Na dokončení: 3 bílky, 30 g cukru krupice, 120 ml smetany (33%), 1 ananas

Postup: Piškoty rozválíme a propracujeme s rozpuštěným máslem, cukrem, bílkem a mandlemi. Přitiskneme ke dnu i stranám formy a předpečeme. Oba vanilkové cukry i moučkový cukr utřeme s lučinou a tvarohem, zašleháme vejce, žloutky, zakysanou i sladkou smetanu, špetku soli a mandlový likér. Hmotou naplníme předpečený korpus. Pečeme na 150 stupňů 40 minut, dokud náplň neztuhne. Z bílků a cukru uděláme sníh, smetanu vyšleháme a spojíme se sněhem. Dáme na vychladlý koláč, přidáme plátky ananasu a dopečeme při 180 stupních dozlatova.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění