Klasické recepty: Dýňový koláč po česku

 Vyzkoušejte s námi klasický recept na dýňový koláč.
Klasické recepty: Dýňový koláč po česku
aktualizováno 10.11.2011 12:00 |

 

Ingredience:

400 g dýně,
2 jablka
citrónovou kůru
 skořici
 150 g hladké mouky
 90 g másla
 sůl
1 lžičku prášku do pečiva
 mandle na ozdobu

Postup:


Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kousky a trochu podlijeme vodou. Směs podusíme, podle chuti přidáme cukr, citrónovou šťávu, skořici a uvaříme ji do konzistence hustší kaše.

Z mouky, másla, špetky soli, prášku do pečiva a asi tří lžic studené vody uhněteme těsto, které naplníme do vymazané a vysypané koláčové formy.

Korpus naplníme dýňovou kaši, posypeme spařenými oloupanými mandlemi a ve vyhřáté troubě upečeme. Labužníci prý dýňovou kaši vylepšují sušenými meruňkami, které nechají nabobtnat v ananasovém likéru.

Autor článku: Irena Forejtová
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Anonym | 19.11.2015 15:48

Špatný recept!

Renata | 22.10.2011 16:12

Doba pečení

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění