Klasický recept: Zelníčky

Nakynuté těsto rozdělíme na bochánky, plníme zelnou směsí a pečeme v troubě dozlatova.
Klasický recept: Zelníčky
16.7.2003 0:00 |

Ingredience:
400 g bílého zelí
200 g hladké mouky
200 ml mléka
2 kostky cukru
50 g másla
20 g droždí
žloutek
pepř
sůl

Návod k přípravě:
Do mouky rozdrobíme droždí, přidáme sůl, žloutek s troškou mléka a cukrem. Vypracujeme vláčné těsto a necháme nakynout. Pak jej rozdělíme na velké bochánky, které plníme náplní, kterou připravíme ze zelí, které jsme nakrájeli a podusili podlité mlékem se solí a pepřem. Bochánky dáme na plech, pomastíme ze všech stran máslem a po nakynutí pečeme dozlatova. 

Dobrou chuť!

 

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění