Květáková polévka speciál

Nechce se vám připravovat složitý oběd a navíc máte chuť jen na něco malého? A co tak uvařit dnes jen květákovou polévku?
Květáková polévka speciál
5.8.2005 0:00 |

Ingredience:
1 menší květák
350 ml zeleninového vývaru
100 g smetany
lžíce sekané cibulky
máslo
1 lžíce sekané petrželky
mletý pepř
muškátový oříšek
plátek toastového chleba

Ingredience: Růžičky květáku povaříme

v zeleninovém vývaru a necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na plátky a s

cibulkou osmažíme na másle. Doplníme zeleninovým vývarem a necháme asi 20 minut

vařit. Toastový chléb nakrájený na kostičky opečeme na pánvi a smícháme s

bylinkami. Polévku rozmixujeme na pyré, přidáme smetanu, osolíme, ochutíme

pepřem, muškátem a posypeme chlebem s bylinkami.

Dobrou chuť!


Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění