Letní grilování: Kuřecí steak s remuládou

Jen málokteré grilování se obejde bez masa a právě kuřecí maso patří na českých grilech k těm nejoblíbenějším. Vyzkoušejte náš pikantní recept!
Letní grilování: Kuřecí steak s remuládou
29.6.2009 0:00 |

Suroviny (na 4 porce):

4 kuřecí steaky i s kůží (prsní nebo stehenní)
Marináda
3 lžíce slunečnicového oleje
2 žloutky
2 lžičky solamylu
4 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worchesterové omáčky
1 lžíce kremžské hořčice
2 prolisované stroužky česneku
čerstvě drcený pepř
2 lžičky cukru moučka
1 lžička soli

Remuláda
4 lžíce Tatarské omáčky Hellmann´s
1 lžička Gurmánské hořčice Hellmann´s
2 cl bílého vína
šťáva z půlky citrónu
2 kyselé okurky
1 lžička kapar
1 malá šalotka
svazek pažitky
čerstvě drcený pepř
špetka cukru krupice
sůl



Příprava:


Z oleje, žloutků, solamylu, sójové a worchesterové omáčky, hořčice, česneku, pepře, cukru
a soli připravíme marinádu, do které vložíme maso a necháme přes noc marinovat v lednici (pokud necháme maso marinovat několik dní, maximálně 3 dny, bude křehčí a chutnější). Marinované steaky dáme kůží dolů na rozpálený gril – když jsou z poloviny propečené, otočíme je a dopečeme.

Podáváme s chlebem, zeleninovým salátem a remuládou, kterou připravíme smícháním tatarské omáčky s hořčicí, bílým vínem, citrónovou šťávou, na drobno nakrájenými okurkami, kaparami, nasekanou šalotkou a pažitkou, pepřem, cukrem a solí.

Zdroj: Helmann´s
29. června 2009

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

tapinka | 17.7.2009 21:37

hellmanns

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění