Letní grilování: Pikantní grilovaná kuřecí křidélka

Jen málokteré grilování se obejde bez masa a právě kuřecí maso patří na českých grilech k těm nejoblíbenějším. Vyzkoušejte náš pikantní recept!
Letní grilování: Pikantní grilovaná kuřecí křidélka
31.5.2009 0:00 |

Suroviny (na 4 porce):


8 lžic sójové omáčky (tmavé)
3 lžíce medu
4 stroužky česneku
špetka chilli koření
sůl
1 kg kuřecích křidélek



Dip:


4 lžíce Majonézy Hellmann´s
2 lžíce zralého manga
1 lžíce šťávy z limetky
1 lžička šťávy ze zázvoru
snítka koriandru (nemusí být)




Příprava:


V míse smícháme sójovou omáčku s medem, prolisovaným česnekem, chilli kořením a solí. Do připravené marinády vložíme křidélka, důkladně promícháme a necháme marinovat (nejlépe přes noc). Marinovaná křidélka ugrilujeme do měkka, během pečení je potíráme zbylou marinádou (kůže by měla být křupavá, karamelově hnědá).

Podáváme s dipem z majonézy, rozmačkaného manga, limetkové šťávy, šťávy ze zázvoru (asi 3 cm zázvoru oloupeme, nastrouháme na jemno a rukou vymačkáme) a nasekaného koriandru.

Zdroj: Helmann´s
31. května 2009

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

tapinka | 17.7.2009 21:47

mnnam

zdeh | 22.6.2009 20:36

mnam

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění