Lilek po parmsku

Zeleninových receptů není nikdy dost, proto dnes přinášíme návod na lilek po parmsku.
Lilek po parmsku
10.11.2006 0:00 |

Ingredience:


2 větší lilky
4 rajčata
80g rajského protlaku
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžičky oregana
1/3 lžičky tymiánu
drcený pepř
sůl
200g mozzarelly
olivový olej
80g strouhaného parmezánu
 
Postup: Opláchnuté lilky nakrájíme na asi 1,5cm silná kolečka. Orestujeme je, osolíme a opepříme. Na kostičky nasekanou cibuli necháme zesklovatět, přidáme plátky česneku, pokrájená rajčata, rajský protlak, koření a sůl. Směs dusíme na mírném ohni do zhoustnutí. Do zapékací misky klademe vrstvu lilků, na ně rozetřeme rajčatovou směs a posypeme kostičkami mozzarelly. Vše překryjeme opět pečenými lilky, posypeme strouhaným parmazánem a dáme zapéct asi na 20-30 minut do trouby předehřáté na 180°C.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění