Pizza pro začátečníka

Chodíte rádi na pizzu, někdy byste sice dali přednost domácí, ale zdá se vám to příliš složité?
Pizza pro začátečníka
18.7.2005 0:00 |

Ingredience:
400 g hrubé mouky
30 g droždí
2 žloutky
1/2 lžičky soli
4 zralé rajčata
8 lžic olivového oleje
4 stroužky česneku
200 g strouhaného parmezánu
mleté černé koření
sůl

Návod k přípravě:
Do mísy dáme mouku, droždí rozmíchané v

trošce vody, žloutky a sůl. Těsto umícháme dohladka, pak přikryjeme navlhčenou

utěrkou a necháme 2 hodiny kynout (těsto by mělo být dvojnásobné).
Poté z

těsta formujeme pizzu, kterou pečeme na vymaštěném plechu. Před pečením pizzu na

několika místech propíchneme vidličkou, potřeme olejem a propasírovanými rajčaty

s utřeným česnekem, okořeníme, osolíme, posypeme sýrem a postříkáme olejem.


Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 12 minut.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění