Recept: Jablková žemlovka

Voňavá jablková žemlovka se může uvelebit i na vašem stole, tady je recept, tak honem do vaření.
Recept: Jablková žemlovka
2.2.2005 0:00 |

Ingredience:
600 g žemlí
3 vejce
0,7 l mléka
600 g jablek
150 g cukru
2 lžičky skořice
hrst rozinek
200 g másla

Návod k přípravě: Žemle nakrájíme na slabé plátky a

navlhčíme směsí našlehaných vajec v mléce. Jablka oloupeme, odjádřincujeme a

nakrájíme na slabé plátky. Pekáček vymastíme máslem, na dno rozložíme vrstvu

navlhčené žemle, na to přidáme nakrájená jablka posypaná spařenými rozinkami a

cukrem promíchaným se skořicí a opět na povrch dáme navlhčené žemle. Pokapeme

zbytkem másla a vložíme do trouby péci. Po zapečení nalijeme na povrch zbylé

mléko s vejci a dopečeme dozlatova.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění