Recept: Květákový nákyp s čerstvými žampióny

Další variace na téma květákový pokrm, tentokrát budeme zapékat růžičky květáku se žampióny a omáčkou.
Recept: Květákový nákyp s čerstvými žampióny
3.1.2005 0:00 |

Ingredience:
1 květák
4 vejce
2 lžíce oleje
1 cibule
1 paprika
200 g čerstvých žampiónů
2 lžíce hladké mouky
4 dl mléka
100 g strouhaného sýra
pepř
sůl

Návod k přípravě: Květák rozebraný za růžičky uvaříme v

osolené vodě doměkka a dáme ho okapat. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou

cibuli, přidáme pokrájenou papriku a na plátky nakrájené žampióny. Osmahneme,

osolíme, opepříme a přilijeme rozmíchané mléko s moukou. Vaříme do zhoustnutí,

pak do vymaštěné zapékací misky vložíme květák, přelijeme omáčkou a povrch

posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme asi půl hodiny při 180 stupních.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění