Recept: Pórek zapečený s brambory, petrželkou a tymiánem

Pórek je zdravá zelenina, která obsahuje množství minerálních látek, nejvíce draslíku, vápníku, fosforu a železa.
Recept: Pórek zapečený s brambory, petrželkou a tymiánem
23.2.2005 0:00 |

Ingredience:
750 g brambor
4 pórky
svazek petrželky
sůl
pepř
tymián
2 dl vývaru z kostky
2 lžíce másla

Návod k přípravě: Oloupané brambory nakrájíme na tenké

plátky, pórkům odřízneme zelenou část a bílou nakrájíme na kolečka. Zapékací

misku vytřeme máslem, dno poklademe plátky brambor, na ně dáme pórek, sůl, pepř,

tymián a petrželkou a dáme další vrstvu brambor a pórku. Zalijeme vývarem,

poklademe vločkami másla a dáme péct do středně teplé trouby na 45 minut.

Podáváme teplé.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění