Recept: Pórek zapečený s rajčaty na víně

Pórek obsahuje množství minerálních látek, nejvíce draslíku, vápníku, fosforu a železa a z vitaminů karoten, vitaminy skupiny B, vitamin E, niacin.
Recept: Pórek zapečený s rajčaty na víně
21.2.2005 0:00 |

Ingredience:
1 kg pórku
1 velká cibule
6 rajčat
4 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 dl bílého vína
petrželka
sůl
pepř

Návod k přípravě: Pórky očistíme, zelenou část odřízneme a

bílé části povaříme několik minut v osolené vodě. Necháme okapat a mezitím na

oleji osmažíme kolečka cibule a plátky rajčat, přidáme utřený česnek, sůl, pepř

a podlijeme vínem. Chvíli podusíme, pak uvařené pórky narovnáme do zapékací

misky, přelijeme omáčkou a necháme zapéct ve vyhřáté troubě asi 15 minut.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění