Recept: Zapečená kapusta se smetanou a tymiánem

Klasický recept na přípravu kapusty dnes vystřídá poněkud jiný, tentokrát na zapečenou kapustu.
Recept: Zapečená kapusta se smetanou a tymiánem
25.4.2005 0:00 |

Ingredience:
1 kapusta
1 tvrdá houska
2 cibule
500 g mletého masa
3 vejce
100 g kysané smetany
200 ml smetany
sůl
1 bobkový list
pepř
lžička tymiánu
100 g strouhaného sýra

Návod k přípravě: Kapustu rozebereme na listy, přelijeme

osolenou vroucí vodou a 3-4 minuty blanšírujeme. Pak slijeme vodu. Housku

namočíme, cibuli nakrájíme nadrobno a s bobkovým listem ji osmahneme na másle.

Vymačkanou housku smícháme s masem, cibulí, 1 vejcem, tymiánem, solí a pepřem.

Do vymazaného pekáčku vrstvíme listy kapusty a masa a vše zalijeme smetanami s

rozšlehanými vejci, solí, pepřem a strouhaným sýrem. Pečeme asi 45 minut na 180

stupňů.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění