Ředkvičky ničí plísně

Zařaďte ředkvičky do vašeho jídelníčku a získáte tak spolehlivou zbraň proti plísním a bakteriím ve vašem organismu.
Ředkvičky ničí plísně
14.5.2008 0:00 |

Ředkvičky netřeba příliš představovat, je to naše oblíbená kořenová zelenina s jemně štiplavou chutí, která pochází z Blízkého Východu- i když jiné zdroje tvrdí, že má původ v Japonsku. Velkou výhodou ředkviček je, že se dají pěstovat a sklízet po celý rok.

Účinky na organismus
- hubí střevní bakterie a plísně
- podporují perilstatiku střev
- odstraňují zácpu
- chrání buňky před volnými radikály
- působí proti nadýmání
- jsou prevencí žlučových a ledvinových kamenů
- snižují cholesterol
- uvolňují hleny při kašli
- posilují nervy

Tato zelenina obsahuje velké množství kyseliny listové, vitaminu C a selenu. Za zmínku rozhodně stojí i obsah draslíku, vápníku, síry, karotenu, kyseliny nikotinové a vitaminu B. Aby se chránily před škůdci, produkují hořčičné oleje, které v našem těle působí antibakteriálně a antimykoticky- ničí plísně a bakterie ve střevě, na jazyku, na sliznici a v žaludku. Je to i výborná potravina při hubnutí, protože mají velmi málo tuku a jsou nízkokalorické.Při jarní sklizni jsou ředkvičky jednou z prvních čerstvých zelenin po dlouhém období zimy, které obohatí naše tělo o řadu cenných látek. Pojídáme je syrové, tvoří součást salátů, pomazánek a předkrmů, nebo tepelně upravené v polévce, či jako příloha k masu. Snažíme se ředkvičky nenechávat dlouho nakrájené nebo nastrouhané, protože tak dochází ke ztrátě vitaminů. 

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

hanickaT | 11.8.2010 15:00

plísně forever

IRISS215 | 15.5.2008 13:45

ředkvičky

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění