Schönbrunnská jablíčka

Pro dnešní den je připravena lahůdka, která nám pozvedne náladu v těchto chladných podzimních měsících.
Schönbrunnská jablíčka
24.10.2001 0:00 |

Ingredience:
jablka
strouhané ořechy
rozinky
rum
šlehačka
trochu cukru

Návod k přípravě: Na jedno jablko je potřeba asi 2-3

lžíce strouhaných ořechů a lžíce rozinek a trocha cukru. Na lžičce másla krátce

osmahneme ořechy s rozinkami, přidáme pár kapek rumu. Jablko oloupeme a

vydlabeme jádřinec (spodní stranu ponecháme coby dno). Oloupaná jablka naplníme

ořechovou směsí, dáme na plech (na pergamenový papír) a pečeme pozvolna v mírně

vyhřáté troubě.

Když jsou jablka měkká, vyndáme je z trouby, krátce vychladíme a ještě

vlažná přikryjeme šlehačkovou čepicí. Ihned servírujeme.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění