Studený chřest s vaječnou omáčkou

Nechte se inspirovat dnešním receptem a pusťte se do přípravy nového pokrmu.
Studený chřest s vaječnou omáčkou
7.5.2003 0:00 |

Ingredience pro 4 osoby:
500 g vařeného

chřestu
4vejce
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky bílého pepře
2 lžíce

plnotučné hořčice
2 lžíce estragonového octa
1/8 l oleje
4 lžíce

petrželky

Návod k přípravě: Chřest uvaříme, necháme na sítu dobře

okapat. 2 vejce uvařte s trochou octa, po 5 minutách nechte z hrnečku sklouznout

do vody 2 bílky a vařte je s vejci. Potom dejte zchladit do studené vody. 2

žloutky rozetřete s kořením a octem. Po kapkách přidávejte olej a utřete

krémovitou omáčku (mixér je též povolen). Dochuťte. Oloupaná vejce a bílky

nakrájejte na kostičky. Promíchejte a stejnoměrně rozdělte na chřest a posypte

petrželkou. Omáčku podávejte zvlášť. Vhodná příloha: rozpečené houstičky s

máslem, lehké bílé suché víno.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění