Tipy na dietní jídelníček 36.

Možná i vy máte problém, jak zdravě a dietně vymyslet váš jídelníček. Právě vy zde budete nacházet inspiraci...
Tipy na dietní jídelníček 36.
24.8.2006 0:00 |

Pozn.: Pitný režim- cílem je vypít okolo dvou litrů tekutin, množství uváděného pití u jednotlivých jídel nepijte najednou, ale postupně v průběhu celého dne.

Dietní jídelníček
Snídaně
Složeníšálek bylinkového čaje
4 lžíce müsli, 2 meruňky,
ovocný nízkotučný jogurt

Svačina
Složení
půl litru vody s vymačkaným citronem
šunkový salát
Příprava šunkového salátu
4 plátky kuřecí šunky
2 sladkokyselé okurky
2 rajčata
1 paprika
malá cibule
pepř
mořská sůl
Postup: Vše nakrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme pepř, sůl a okyselíme šťávou z okurek. Podáváme s plátkem celozrnného chleba.

Oběd
Složení
půl litru vody
makrela s olivami
Příprava makrely s olivami
150 g makrely
2 lžíce kečupu
1 lžíce nakládaných oliv
půl cibule
mořská sůl
2 brambory
Postup: Makrelu osolíme, dáme do pekáčku potřeného olivovým olejem, podlijeme a dusíme doměkka. Pak makrelu vyjmeme na talíř, do vypečené šťávy dáme cibuli nakrájenou na kolečka, olivy a kečup a dusíme asi 20 minut. Touto omáčkou makrelu přelijeme a podáváme s bramborem nebo hlávkovým salátem.

Svačina
Složení2 jablka nebo 2 hrušky

Večeře
Složení
půl litru vody
polévka z červených fazolí
Příprava polévky z červených fazolí
2-3 hrnky vody
půl hrnku červených fazolí
lžíce mletých vlašských ořechů
lžíce octa
stroužek česneku
půl cibule
kopr
koriandr
mořská sůl
pepř
Postup: Fazole uvaříme poloměkka. Přidáme pokrájenou cibule, česnek a fazole dovaříme. Pak je rozmixujeme, zředíme vývarem, přidáme ořechy a chvíli povaříme. Dochutíme octem, kořením a na talíři zdobíme koprem.

 

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění