Tipy na dietní jídelníček 9.

Možná i vy máte problém, jak zdravě a dietně vymyslet váš jídelníček. Právě vy zde budete nacházet inspiraci...
Tipy na dietní jídelníček 9.
29.11.2005 0:00 |

Pozn.: Pitný režim- cílem je vypít okolo dvou litrů tekutin, množství uváděného pití u jednotlivých jídel nepijte najednou, ale postupně v průběhu celého dne.

 

Dietní jídelníček
Snídaně
Složeníšálek bylinkového čaje
plátek kuřecí  šunky, plátek celozrnného chleba, rajče

Svačina
Složenípůl litru vody s vymačkaným pomerančem nebo citronem
fazolový salát
Příprava fazolového salátuhrnek fazolí
mořská sůl
pepř
půl cibule
bílý jogurt
Postup: vaříme doměkka, přidáme pokrájenou cibuli, pepř, sůl a zalijeme bílým jogurtem.

Oběd
Složenípůl litru vody
ryba na olivách
Příprava ryby na olivách150 g tresky
půl cibule
5 oliv
petrželka
kousek celeru
rajče
mořská sůl
pepř
Postup: Tresku osolíme, opepříme, vložíme do zapékací misky potřené olivovým olejem, posypeme cibulí, oloupaným rajčetem, krájenými olivami, petrželkou, strouhaným celerem a pečeme doměkka. Podáváme s hlávkovým salátem.

Svačina
Složenípůl litru vody
2 jablka

Večeře
Složenípůl litru vody
žampiónová rýže
Příprava žampiónové rýže
pytlík rýže
malá cibule
2 lžíce žampiónů
olivový olej
Postup: Rýži uvaříme v osolené vodě, na oleji osmahneme žampióny a cibuli, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak smícháme s rýží.

 

Související články:
Kalorické tabulky potravin

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění