Umeocet a umeboshi

Umeocet se v kuchyni používá jako jablečný nebo vinný ocet a je vyroben ze švestiček umeboshi. 
Umeocet a umeboshi
27.2.2008 0:00 |

Umeocet se prodává v prodejnách zdravé výživy a jeho obliba stále stoupá. Používá se v kuchyni místo vinného nebo jablečného octa, neobsahuje žádné chemické přísady ani barviva. Hodí se k přípravě zeleninových salátů, ale i mnoha dalších pokrmů, které potřebujeme zvýraznit slano-kyselou chutí. Většinu jídel už není třeba ani dosolovat. Umeocet je nejenom pochutina, ale je i velmi prospěšný zdraví.

Umeocet se vyrábí švestiček umeboshi, které rostou v Číně a Japonsku a obsahují velké množství přírodních kyselin (kyselina citronová) a minerálů (vápník, železo a fosfor).

Účinky na organismus:
- podporuje trávení
- zlepšuje zažívání
- snižuje únavu
- zpomaluje stárnutí
- odstraňuje žaludeční nevolnost
- eliminuje pálení žáhy
- neutralizuje toxiny v těle

Umeboshi se používají jako chuťovky, například k vařené rýži a hlavně jako přírodní lék na nachlazení, anemii, zvracení a žaludeční problémy.


 

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

zuzu | 29.2.2008 21:10

vyborny!!

lenka | 29.2.2008 09:37

emeocet

Vlastinka | 28.2.2008 19:18

Umeocet

betkaa | 27.2.2008 21:07

umeocet

Emilini | 27.2.2008 13:50

Umeocet a ...

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění