Velikonoční recept: Jidáše

Rychlý a chutný recept na sladkost, která by o Velikonocích neměla chybě t- tak to jsou jidáše.
Velikonoční recept: Jidáše
aktualizováno 5.4.2012 12:00 |

Jidáše jsou obřadní velikonoční pečivo z kynutého těsta ve tvaru válečku, symbolizující provaz, na kterém se oběsil Jidáš. Kdo si na Zelený čtvrtek před východem slunce dá jidáše s medem, upevní prý své zdraví.

Recept:

Ingredience:
1/2 kg polohrubé mouky
50 g cukru
2 žloutky
70 g tuku
20 g droždí
mléko
1 vejce na potření
med dle chuti
sůl

Návod k přípravě: Cukr, tuk a žloutky utřeme, osolíme, přidáme mouku a vykynutý kvásek a zaděláme tužší těsto, které necháme vykynout. Z těsta nakrájíme kousky, ze kterých vyválíme tenké proužky a ty pak stáčíme do spirály, potřeme vejcem a upečeme. Teplé jidáše pokapeme medem a podáváme. 

 Veselé Velikonoce!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění