Zeleninové týdny: Čekanka zapečená s vejci a sýrem

Čekankové puky obsahují množtsví draslíku, fosforu, hořčíku, železa a vápníku, takže pokud si ceníte vašeho zdraví, budete je konzumovat častěji.
Zeleninové týdny: Čekanka zapečená s vejci a sýrem
12.11.2004 0:00 |

Ingredience:
600 g čekanky
2 dl nízkotučné smetany
3 vejce
2 lžíce hladké mouky
60 g tvrdého sýra
lžíce strouhanky
2 lžíce másla
sůl

Návod k přípravě: Čekankové puky uvaříme v osolené vodě

doměkka, scedíme je a pak vložíme do zapékací misky vytřené máslem. Smetanu

rozšleháme s vejci, moukou a solí, směsí přelijeme čekanku a v horké troubě

pečeme asi 20 minut, pak posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou,

poklademe vločkami másla a pečeme ještě dalších 20 minut.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění