Zeleninové týdny: Celer zapečený s bílou omáčkou

Celer je již dlouho dobu ceněn i jako lék. Mimo jiné se doporučuje při dně, revmatismu, artritidách, neurózách. A my máme recept na chutné jídlo z něj.
Zeleninové týdny: Celer zapečený s bílou omáčkou
6.10.2004 0:00 |

Ingredience:
větší celer
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
4 dl mléka
1 dl smetany ke šleháni
sůl
pepř

Návod k přípravě:
Umytý celer oloupeme a nastrouháme na

nudličky. V osolené vodě uvaříme doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou

jíšku, přilijeme mléko, důkladně rozšleháme, osolíme, opepříme a chvíli

provaříme. Pak zjemníme smetanou. Celer vložíme do zapékací misky, přelijeme

omáčkou a čtvrt hodiny zapečeme.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění