Zeleninové týdny: Červená řepa se smetanou a parmazánem

Červená řepa má velmi vysoký obsah železa a také mědi, proto je velmi prospěšná při tvorbě krve. Dnes přinášíme recept na řepu se smetanou a parmazánem.
Zeleninové týdny: Červená řepa se smetanou a parmazánem
19.10.2004 0:00 |

Ingredience:
1 kg červené řepy
3 dl smetany
2 lžíce strouhanky
2 lžíce parmazánu
šťáva z 1 citronu
lžička mleté papriky
olivový olej

Návod k přípravě: Omytou řepu uvaříme v osolené vodě

doměkka, pak ji oloupeme a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vytřeme olejem,

nalijeme část smetany, položíme osolené plátky řepy pokapané citronovou šťávou,

opět přelijeme zbytkem smetany, povrch posypeme strouhankou, parmazánem a mletou

paprikou. Zapečeme při 200 stupních 15 minut.

Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění