Zeleninové týdny: Cibulačka s vínem

Dnes si připravíme poněkud slavnostnější cibulovou polévku, do které přidáme mimo jiné také vaše oblíbené víno.
Zeleninové týdny: Cibulačka s vínem
8.10.2004 0:00 |

Ingredience:
1 l vývaru
500 g cibule
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
2 dl bílého vína
4 plátky veky
50 g tvrdého sýra
sůl
pepř

Návod k přípravě: Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a ty

osmažíme na másle. Osolíme, opepříme, zaprášíme moukou, lehce osmahneme a

zalijeme vývarem. Pořádně rozmícháme a povaříme. Vlijeme víno, ještě povaříme

asi deset minut, pak rozlijeme do talířů, na povrch položíme plátky veky,

posypeme sýrem a až se rozpustí, podáváme.


Dobrou chuť!

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění