Recepty: Letní bowle

Nechte se svést tak trošku jinými nápoji a zpestřete si zaběhnuté koleje vašeho pitného režimu. Jiskřivá chuť a s tím spojené osvěžení
je v horkých letních měsících přímo ideální.
Recepty: Letní bowle
11.8.2012 17:00 |

Dokážete si představit léto bez sklenice vychlazeného nápoje v ruce? Bez mísy s ovocem nakrájeným na kousky a vůní květin? To vše v jednom je bowle.

Anglické slovo, které v překladu do češtiny znamená misku, v sobě může skrývat i něco víc. Podle slovníku cizích slov se jedná o chlazený míchaný nápoj, ideálně o teplotě 10 °C, z bílého vína, sektu nebo šampaňského, s přídavkem ovoce, vonných bylin a cukru. Nebo také o nádobu na chlazené nápoje.

Bowle je výzva připravit nápoj, D kterým se osvěžíte, díky kterému se pobavíte ao kterém si budete moci vyprávět celé léto.

Stačí vám k tomu jen čerstvé sezonní ovoce, dobře vychlazená perlivá voda či lehký alkohol, k doslazení pak přírodní sirupy, třtinový cukr nebo lístky stévie sladké. Aroma dodají čerstvé bylinky, jako je například máta, meduňka nebo citronová tráva a neměla by chybět ani šťáva z citronu či limetky.

A v neposlední řadě se nebojte vpustit na scénu „jedlé“ květiny. Patří mezi ně sedmikrásky, chrpa, levandule nebo begonie.

Jahodová bowle s růžovými lístky

Příprava: 15 minut, chlazení:20 minut,

Na 1 nápoj 1 sáček bílého čaje
250 ml neperlivé vody
100 g jahod
30 g malin
1 lžička malinového sirupu
růžové okvětní lístky na ozdobu

Sáček bílého čaje přelijte horkou vodou s teplotou okolo 80 °C
a nechte vychladnout. Jahody omyjte a rozkrojte na poloviny, maliny nechte celé.

Ovoce vložte do větší sklenky, zalijte malinovým sirupem a vychlazeným bílým čajem. Bowli ozdobte růžovými okvětními lístky.

Tip: Nápoj můžete dosladit napří klad sirupem z růží.

Bowle s mangem a pomerančovou šťávou

Příprava: 10–15 minut, chlazení: 1 hodina,

Na 1 nápoj 150 ml čerstvě vymačkané
pomerančové šťávy
1 snítka čerstvého tymiánu
100 g manga
150 ml neperlivé vody

Bowle s mangem a pomerančovou šťávou Bowle s mangem a pomerančovou šťávou

Vymačkejte šťávu z pomerančů, vložte do ní snítku tymiánu
a nechte v ledničce přibližně hodinu chladnout.

Poté omyjte mango, oloupejte a nakrájejte ho na tenčí měsíčky.
Přendejte do sklenice a zalijte pomerančovou šťávou s tymiánem. Nakonec dolijte neperlivou vodou.

Tip: Takto připravenou bowli vyzkoušejte i s hruškou v kombinaci s jahodovým džusem.

Melounová bowle

Příprava: 10 minut, chlazení: min. 1 hodina, Na 1 nápoj
100 g vodního melounu
100 g žlutého melounu
1 lžička sirupu z agáve
šťáva z citronu
250 ml jemně perlivé vody

Melounová bowle Melounová bowle

Lžicí nebo naběračkou na zmrzlinu nabírejte kuličky vychlazeného
vodního a žlutého melounu. Meloun vložte do větší sklenice, vmíchejte sirup z agáve a šťávu z citronu podle chuti. Nakonec vlijte jemně perlivou vodu. Podávejte vychlazené nebo s kostkami ledu.

Tip: Žlutý meloun v původním receptu můžete nahradit ananasem
nebo třeba broskvemi.

Autor článku: Jana Vašáková (Dieta)
Zdroj: Moje Psychologie

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

Další weby Mladé fronty

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění