Druhý život.... - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Druhý život....

Diskuze

Tak
anonym
| 21. 1. 2011 11:06
Já to tu taky pročítalaA příspěvky Angelwoman ,Sajrajta a hlavně Zonan-supr!! A Vozlenka s Mladou taky Jako bych to psala já,nádherně řečený!!! A Zonan-dík za Savčenka-je fakt úžasnej Koukám na něj a fakt to je něco
díky
lex
| 21. 1. 2011 11:05
Angelwoman a Zonan za upřímná slova,pomáhá to,
vrátila bych se jen k starému Sajrajtovi, který před mnoha příspěvky tvrdil, že on dokáže být věrný protože chce a má to tak nastaveno a že každý má na výběr jestli zahne nebo ne..a teď vyrukoval s mužskými pudy, to mi to nějak nejde dohromady.Kde začíná morální výběr(..neudělám to, nechci ) a kde začínají mužské pudy ( nebudu se ovládat , je to příroda..)?Napadá mě ,že tam, kde se to mužům v té chvíli hodí.
Ne každý flirtující muž zná hranice za které je dobré nechodit,s flirtem je to jak s alkoholem, každy snese jinou hladinu a kdo to neukočíruje ať nepije, udělá kravinu, zničí si vztah kvůli nestřídmosti..a pověře, že pije (zahýbá)přece každý..že je to normální
Leni,
Mlada
| 21. 1. 2011 10:53
napsala jsi to dobře. Já si též ráda pokecám s mužskými, těší mě, když mě pochválí a někdy se může stát, že to trošku zajiskří. Ale vím, kde mám své pevné místo a kam patřím.
Na druhé straně můj muž se taky rád podívá po druhých ženách a já také. Dokonce sama říkám, ta je hezká a hodnotíme spolu.
Ale to tak nějak patří ke zdravému vztahu dvou sebevědomých lidí. Kdyby měl potřebu si někde začínat s jinou ženou, tak bych se opravdu zamýšlela, co je špatně. Kde se stala chyba? Ve zdravém vztahu ta potřeba není, tedy pokud můj protějšek není vyložený ***ř, nebo nevyrovnaný člověk.
Jak jsem psala, funguje nám to 22 let a doufám, že už to do konce svých dní ustojíme. Mimochodem jsme se o tom zrovna včera doma bavili.
Hurá, hurá
anonym
| 21. 1. 2011 10:06
za příspěvky Sajrajta, Angewoman a Zonan. chtěla jsem reagovat už dřív, ale nějak jsem to nedokázala zformovat. Taky si myslím, že žijeme především svůj život a "jenom" ho s někým sdílíme.Není žádný druhý život. Kdo z nás si občas nepotřebuje odpočinout od každodenního stereotypu, který po čase nastane v každém vztahu. Tím ale nemyslím, že si jdede odpočinout do náruče někoho jiného, ale pokecat s kámošema jakéhokoliv pohlaví, nebo se zajímat o své koníčky. Bez toho se nedá přežít. A taky mě potěší,když se mnou někdo flirtuje, ale tím to končí! žárlivé scény ubíjí oba. Neříkám, že občas mě nenapadne, co asi můj muž dělá, notabene, když je hodně daleko. A vím, že se mu líbí i jiné ženy, a klidně se na ně usměje a prohodí pár slov.Ale naučila jsem se znát svou cenu, šlo to ztěžka a trvalo to dlouho, ale vím, co pro něj znamenám.A co on znamená pro mě, jsem ale schopná žít bez něj. Jinak by to ani nešlo. Lilimi hlavu vzhůru .
zonan
Mlada
| 21. 1. 2011 10:04
nádhera, vytiskla jsem si citát a přepošlu někomu, kdo to teď moc potřebuje.
Tohle jsou věci, které vím, ale někdy je fain, si je znovu uvědomit. Můžu říct, že mi to zrovna v tomto čase přišlo vhod. Takže moc děkuji a na pana Vladimíra kouknu.
:-))
zonan
| 21. 1. 2011 09:31
Tak u téhle diskuze jsem se také pobavila. Sajrajte, tedy znovu před Tebou smekám. Když si vzpomenu na Tvé příspěvky před léty... Já bych Tě teda doma naopak chtěla . No, ale u některých lidí platím za šílence, takže to asi moc velká poklona není .

Úžasný příspěvek našeho Andílka. Tolik životní moudrosti a ještě tak krásně předané. Děvče, moc ráda čtu Tvé příspěvky a vždy jen souhlasně a s velkým úžasem přikyvuji. Mi to trvalo 20 let! I můj muž má svůj život, který se rozhodl sdílet se mnou (a já s ním) a takto k sobě přistupujeme. Okamžiky, které strávíme spolu, nevnímáme jako samozřejmost, ale jako dar. I manžel se rád otočí za ženami (proč ne, i já se ráda podívám na zajímavou ženu. Těší mě dívat se na jejich krásu, zvlášť, když z ní vyzařuje), podívá se na jejich fotky, rád si zajde pobavit se s kamarády a vůbec nepředpokládám, že by tam rozebírali výměnu plenek, či známky dětí. A co by se stalo, kdyby našel jinou lásku, nebo uklouzl? Nechala bych ho jít. Je to známka, že náš vztah není v pořádku, a že mu něco v životě chybí. V tomto ohledu miluji přednášky Vladimíra Savčenka, které budu doporučovat všem, jež se trápí v partnerském vztahu. www.youtube.com a do vyhledávače Vladimír Savčenko.

Netka se pustila do toho, co bych i já chtěla napsat Lilimi. Zaujalo mě :
Miluju ho jako nic jiného na světě. Je pro mně voda, vzduch, životní elán. Nejsem žadná dokonala slečna. Normální baculka s nízkým seběvědomím. A to je to co mně trapí. Díky tomu že si nevěřím hrozně žarlím a dělám sceny...ubijí to mně i přítele.
Vždy, když něco takového čtu, mám ohromnou touhu takovou ženu obejmout a říct: "Miluj sama sebe! Ty jsi ta nejdůležitější na světě! A věř mi, jde to! Sama jsem tou cestou šla. Udělala jsem možná hodně přešlapů a kroků stranou, ale šla jsem. Stav sebelásky nepoznáš hned. Ale najednou přijde den, kdy zjistíš, že už Tě nikdo nerozesmutní, ale naopak budeš k němu cítit soucit, protože pochopíš, že vše zlé, co směřuje k Tobě, je jen jeho bolest a zranění. Tvé srdce bude naplněno klidem a teplem a bude zářit daleko jako slunce. Ten stav mění okolí a to, co se změnit nechce, odejde. A Ty to necháš odejít, protože budeš milovat a budeš vědět, že mu to pomůže a Tvá láska k sobě přitáhne lásku. Já budu stát kousek od Tebe a vždy Ti podám pomocnou ruku a pohladím Tě ve chvílích smutku. Vždy stojí někdo vedle Tebe, kdo Tě pohladí. Někdy je to někdo, od koho to ani nečekáš!"
Pro Lilimi
Nettka
| 20. 1. 2011 09:57
Milá Lilimi, základní problém je v tom, že máš, jak si psala nízké sebevědomí a nevěříš si, ale i přesto zi nezasloužíš, aby s tebou někdo takhle zacházel. Jasně, že ti říká, že si vybral tebe, protože, jestli se nemýlím, děláš pro něj první poslední a má tě jistou. To každému chlapovi vyhovuje. Má prostě pocit, že o tebe nemusí bojovat a že budeš tolarantní a neodejdeš. Měla bys mu ukázat opak. Měla bysis být opradvu jistá, že o tebe stojí. žárlivé scény nedělej, to nemá cenu. Ja bych ti navrhla následující. Když zase někam takhle zajde s nějakou slečnou, tak ať jde, klidně mu řekni, že ti to nevadí. Ale udělej to samé. zajdi s kolegou, kamarádem taky někam. Proč bys nemohla ty, když on může a klidně mu to řekni. uvidíš, jak bude reagovat. Ve vztahu je to tak, že vždy jeden víc miluje než ten druhý a to se střídá, ale ukaž mu, že teď to nejsi ty, která víc miluje. už nekolikrát se mi vyplatilo, že když jsem ukázala jistý nezájem a nebyla jsem denně milá a oddaná, otočilo se to.přítel se najednou začal víc starat a snažit. Chlapi nechtěj pipinky, který kolem nich skáčou, občas potřebujou dobývat oni. a ten prostor mu teď dej. uvidíš, co nastane. pokud se to ani trochu nezmění, tak o tebe nestojí. Je na čase Lilimi začít si víc věřit!!!!!!!!!!!!!!
:P
angelwoman
| 19. 1. 2011 15:08
No, docela se tady bavím Mě by zajímalo, co to vlastně ten "zmiňovaný druhý život" je. To, že přítel zajde s kámošema na pivo, na rallye, zahrát si fotbal?? To, že jdu s kámošema zapařit, posedět, zacvičit si?? To je snad přece normální společenský život, dvou svéprávných sebevědomých bytostí, které nejsou koulí na noze svému partnerovi. Oba dva tohle ale děláme s tím, že si důvěřujeme a víme, kde je hranice a jaké jsou naše hodnoty. Takže si takéž myslím, že můj přítel "druhý život" nemá - má jeden a to svůj život, do které mě pustil a já zase do toho svého.
Nemyslím si, že by mu nedělalo dobře, kdyby s ním nějaká holka flirtovala, ale věřím, že mě miluje a náš vztah pro něj znamená tolik, že to zůstává u polechtání ega a ví, kde je hranice. Mj, taky moc dobře ví, jak se já na tohle dívám a že by to pro něj byla konečná.
Miluju takové ty řeči "každý chlap je takový a makový" - bohudíky, že v mnoha věcech nemám tenhle nudný škatulkový exemplář
Tamara80
jituskaaa
| 18. 1. 2011 16:33
jojo asi tak. At si s kamosama jde uzit, ja si taky chodim na damsky jizdy, ale vsecko ma svy meze. a by mi chodil za zady balit holky tak to pápá chlape
k tématu
Tamara80
| 18. 1. 2011 16:26
Docela zajímavá diskuse se tady rozjela,chci k tomu jen říct že bohužel sem se ještě nesetkala s mužem který by byl pecivál a seděl doma u ženušky nebo pri pc jak to naznačil Sajrajt,ale muži mají zakořeněné flirtovat a žít si svůj ,,druhý život,,někde kde jejich polovičky nesmí prostě to tak je,a i když o tom třeba doma nemluví tak to neznamená že to nedělaj.Osobně mi to nevadí ať se ten můj jde vyblbnout někdě s kamarádama,ale jestli bych zjistila že jde o něco víc a skáče tam po slečne servírke tak ať jde..takže tak
..
Sajrajt
| 18. 1. 2011 16:19
Ženské pudy? Vdát se za jednoho a mít dítě s jiným? Ano, vždyť já s tím souhlasím, proto jsem psal hned na začátku, že jsou ženy nevděčá stvoření.

Nicméně já se nechci vyjádřit k ženským pudům. Nechci ani prosazovat nějaký svůj názor ohledně toho, jestli má žena být v domácnosti ( Jak se vám to vůbec podařilo z mých příspěvků vyčíst?? ) Já se chtěl jen a pouze vyjádřit k tomu, proč mají všichni muži, co znám, takový svůj druhý život, kam si odbíhají občas odpočinout.

Očividně si nerozumíme. Buď to pochopit nechcete, nebo to špatně vysvětluju, ale prostě si nerozumíme. Každopádně své jsem už k tomu řekl hned v tom prvním příspěvku a tímto se už k tématu dále vyjadřovat nebudu.
pudy =)
jituskaaa
| 18. 1. 2011 15:44
Když už je řeč o pudech..
žena má v sobě zakořeněno, nechat se oplodnit tím nejsilnějším samečkem. sperma vydží v pochvě cca 3-4 dny, a pudy ženě říkají, aby se před obdobím ovulace vyspala s co nejvíce muži - těmi fyzicky nejkrásnějšími a nejzdatněšími a nasbírala tak co nejvíce spermatu. to se v ženě pomíchá a výsledek je ten, že vajíčko oplodní ta nejrychlejší spermie, tudíž se na svět narodí silný jedinec.
Je to tak kvůli tomu, aby byl druh co nejsilnější a v boji o životě na zemi měl co nejvíc šancí přežít.
Je to tak v nás zakódované, plno žen se dokonce vdá s jedním, ale dítě si pořídí pokaždé s jiným, protože manžel není zrovna fyzicky ten nej - radí jí to pudy. A těchto případů jsou mraky.

Takže tu můžu prohlašovat, že všechny ženy se sice vdávají, ale děti si pořídí s někým jiným. Jsou to pudy, s tím nic nenaděláš. A všechny jsme takové, žena která v sobě tyhle pudy nemá, nemůže být ženou.


A nejstupidnější, co může být, jsou přísloví. Vsadím se že je vymýšlejí lidi jako jsi ty. Není to tak dávno, co se tvrdilo, že dokonce ženy nemají rády ***, nebo že jsou tupé na matematiku, nebo se taky říká jak neumějí řídit a podobné kecy.

V mém okolí se zabili 4!!! kluci kvůli tomu, že se snima rozešla holka. Čtyři, to je strašbě moc, když chlapovi jde jen o ten ***, tak jakto že jsou schopni se při ztrátě své lásky zabít.
Pro Sajrajta
Ladynka23
| 18. 1. 2011 13:49
Koukám, že tebe bych doma teda nechtěla mít! myslíš, si , že žena by měla za každou cenu být doma,podržet když chlap chce,uvařit mu a vy pánové si jen flirtovat dostávat ty vaše pudy ven a pak přijít s kytkou a odpust mi? všechny bych vás nechala vykastrovat on by vás ten humor přešel!
..
Sajrajt
| 18. 1. 2011 12:58
Ok tak ti peciválové si večer sednou k PC a chodí na chaty a seznamky. Já netvrdím, že smysl životů všech chlapů je mít co nejvíc žen! Já jen tvrdím, že každý chlap to v sobě má a občas to musí ven. Jak se s tím vypořádá a jak to zvládne už je jeho věc, ale když to bude potlačovat, stanou se špatné věci.

Je zvláštní, že se semnou dokážete přít o něčem tak niterním, jako jsou tyhle pudy. Copak vy vidíte chlapům do hlavy? Samy říkáte, že chlap často myslí ptákem a že ho nedokážeme udržet v kalhotech že chlapům jde jen o ***. A pak ty přísloví "když žena chce lásku, nabídne ***, když muž chce ***, mluví o lásce" a nebo "žena potřebuje lásku, aby se otevřela ***u a muž potřebuje ***, aby se otevřel lásce". To všechno k tomu patří. Každej chlap se musí se svým pudem poprat, pokud chce být věrný. Musí si najít nějakou neškodnou aktivitu, kde to může vyventilovat, nebo někam nasměrovat, aby nemusel partnerku podvádět. Chlap, který tento pud nemá, nemůže být chlapem.
=)
jituskaaa
| 18. 1. 2011 12:09
Sajrajte asi mas "spatne" kamarady (a nemyslim to zle, aby nedoslo k nedorozumneni). I ja znam jednoho chlapa, kterej proste honi baby, je to jeho zivot, dokonce svoji milenku (se kterou zacal zit) po case podvedl se svou byvalou manzelkou (od ktere odesel), coz povazuju uz za totalni ulet :D

Ale tvrdit, ze vsichni chlapi (cca 4 miliardy na svete) se chovaji nejak jakkoli stejne se rict prece neda =)

Navic jsou nekteri lide nespolecensti, introverti a spolecnost jim vylozene nedela dobre a nejraci jsou doma u manzelky/manzela. Takova jsem treba trochu ja, kdyby me zacal balit nejakej chlap tak mi to bude vylozene neprijemny a dam mu najevo at si jde sbalit jinou. Proste jsem takova.
ok
Sajrajt
| 18. 1. 2011 10:09
Dobře, ale já jsem to nenapsal proto, abych váš naštval. Já to posuzuji podle sebe a podle všech chlapů, které znám. První + - půl roku se topí v zamilovanosti, ale pak už to začne. Příklad, jsme někde na plese a ten tolik zamilovaný kámoš klopí do neznámé slečny na baru panáky. Jeho přítelkyně je ale dost fajn holka, tak mu to jdeme zkazit, načež nám řekne, že jsme ***, že si mohl dneska večer užít. Já nevím, jestli by se s ní opravdu vyspal, ale rozhodně mu to balení dělalo dobře. Vážně neznám žádnýho chlapa, kterej by si tu a tam rád nezaflirtoval. Možná jsou zrovna ti vaši ta výjimka, co potvrzuje pravidlo, ale já prostě nikoho takového neznám
se nediv,
Mlada
| 18. 1. 2011 08:45
když našim partnerům přisuzuješ druhý život. Mě se jenom při tý myšlence otvírá kudla v kapse.
Jituskaaa
Sajrajt
| 17. 1. 2011 20:36
Ještě něco mi povíš?
***
jituskaaa
| 17. 1. 2011 18:17
Sajrajte sorry, ale ty tvoje kecy se někdy nedají vůbec číst, hlavně ty květnaté věty typu "Problém je v tom, že to není problém." a podobné hlubokomyslné obraty.

Můžeš nám tu říct, jak dlouho jsi ve fungujícím a štastném svazku se ženou? Narovinu si myslím, že žádnou nemáš a dlouho mít nebudeš, s těmato názorama.

Kecy typu chlapi jsou nevěrní a žena je nevděčná jsou opravdu jen a pouze kecy. Sorry.

Můj přítel taky nemá "druhý život", je to normální obyčejnej kluk co si zajde na ryby nebo s kamošem do hospody,má mě rád a je rád, že mě má. To jde dost poznat.
Tobě by pomohlo aby ses zamiloval.

Nereagovala bych na Tebe, ale kecy že jsou ženy nevděčné odmítám číst, uráží mě to. Plno ženských se pro chlapa obětuje, zůstane doma aby chlap mohl dělat kariéru nebo s ním zůstanou i když vážně onemocní, tak si to laskavě uvědom.
jo,
Mlada
| 17. 1. 2011 13:16
chová se stejně. Opravdu nemá jiný život. Přiznám se, že i ta myšlenka mě vytočila. Jak tady píšou některá děvčata svoje trable, tak já bych to řešila rázně.
Zase je pravda, že jsem nějaké velké potíže ve vztazích neměla a když jsem se dozvěděla, že je něco špatně, tak jsem to ihned ukončila.
Můžu být ráda, že jsem dopadla takhle a mám muže, na kterého se můžu spolehnout. Ale na diskusi ženy 40-cítky a víc nejsem sama.
..
Sajrajt
| 17. 1. 2011 13:07
Jo připadá mi to divné. Ne to, že by jinou nechtěl, to je fajn. Spíš se mi ale nezdá, že by neměl "jiný život". Aspoň trochu, někde, občas.. Opravdu se pořád a všude chová stejně, jako když je s tebou doma? Možná o tom nevíš (-: aby tě nepřekvapil. Samozřejmě já nemám patent na rozum, takže se můžu mýlit..
Sajrajte,
Mlada
| 17. 1. 2011 12:44
můj se nechodí vyblbnout! Ví, co by ztratil, já se taky nechodím nikam vyblbnout. Vyblbla jsem se dost za svobodna. A to mi stačí.
Jsme spolu 22 let a můj muž by jinou nechtěl. A stále se milujeme.
Možná ti to připadá nenormální, ale já jsem takhle ráda.
Lilimi
Sajrajt
| 17. 1. 2011 12:40
Ahoj Lilimi. Chlap je ve své podstatně strašně nevěrná bytost ( asi jako je žena nevděčná ). Problém je v tom, že to není problém. Žene nás k tomu stejná síla, díky které vás svádíme, romanticky dobýváme a jsme vášniví v posteli. Chlap bez téhle energie by tě moc nepřitahoval, to mi věř.

Člověk ale není zvíře a má svobodnou vůli. Pokud si tedy muž zvolí, že ti bude věrný ( všimni si, že je to jen jeho rozhodnutí ), musí se s tou energií nějak vyrovnat. Musím se smát, když čtu příspěvky nademnou. Dámy, vážně si myslíte, že vaši partneři nemají "druhý život"?? Že se občas nejdou někam vyblbnout? A co vy? Nikdy neflirtujete ve vlaku, nebo na internetu.. Je to jen hra, ne?

Proč se toho vlastně bojíš? Protože ochutná jiné ovoce a zjistí, že mu bude líp bez tebe? Pokud se tak stane.. možná bys ho měla nechat jít, ne? Pokud tedy pro něj chceš to nejlepší. Jak se ho budeš snažit spoutat řetězem, vytvoříš ze vztahu basu a z basy se utíká ( tohle myslím už říkala Zonan )

Ideální stav by byl, abys mu dala důvod a smysl, proč ti být věrný. On musí chtít, nemůžeš ho přinutit. Jenže taky může být namyšlený blbeček, co si myslí, že tě má omotanou kolem prstu ( a ani by se nepletl ). Takže jediná rozumná rada je skutečně zvednout si sebevědomí, přestat být závislá. Udělat se zebe kvalitnější osobnost. Podle mě spolu lidi mají být jako rovnocení partneři - a ne, že si jeden druhým řeší nějaké svoje nedostatky nebo životní situace.

Samozřejmě na to už může být pozdě, protože jsi se sama pasovala na žárlivou semetriku a zahořklou stíhačku. Myslím, že se budeš muset s tím druhým životem smířit, ale když zapracuješ na sobě a svém sebevědomí, přestane tě to trápit.
lilimi
jituskaaa
| 17. 1. 2011 11:11
Ahoj,
absolutně se Ti nedivím, že žárlíš. Já bych tohle příteli netrpěla, nedovedu si představit, že by můj kluk chodil flirtovat nekam do svého "druhého světa". Mě by to hrozně ubližovalo, nevydržela bych to.

Nechápu, jak si může jít "odpočinout" - od čeho? od Tebe? to si jde jako odpočinout od holky, kterou miluje a se kterou se rozhodl žít? To přece není normální.

A svoje sebevědomí by jsis podle mě měla zvednout. Začni chodit cvičit, běž si koupit něco hezkýho na sebe, věnuj se sobě. Už jen fakt, že se sebou začneš něco dělat by mohl pomoct =) Od holky, která je sebevědomá, je si sebou jistá a ví co chce utíkat nebude. Bude se bát, že by Tě mohl ulovit někdo jiný.
Takhle jsi jak říkáš baculka s nízkým sebevědomím, která na "svého boha" (když to přeženu) čeká doma, tak co by si nešel zaflirtovat - Tebe má jistou, nic neriskuje.

Takže, na žárlivý scény bych se vykašlala - stejně evidentně nepomáhají a začala bych se věnovat sobě. Od usměvavý holky která to má v hlavě srovnaný utíkat určo nebude, dyť takový holky si chlapi hýčkaj
Za
Mlada
| 15. 1. 2011 20:21
a) bych mu žárlivé scény nedělala, protože ve vztahu by snad měli být dva rovnocenní partneři.

b) pokud by si žil "druhý život", tak by si ho žil beze mne. K čemu bych tam pak byla já?

c) z baculky může být krásná ženská, jenom to chce na sobě zapracovat.
Druhý život....
Lilimi
| 15. 1. 2011 18:17
Nevím jak dal...Proto pišu jestli s tím nemáte někdo zkušenosti a třeba i několik rad.

Mám přitele už 5 let, bydlíme spolu přes tři roky. Miluju ho jako nic jiného na světě. Je pro mně voda, vzduch, životní elán. Nejsem žadná dokonala slečna. Normální baculka s nízkým seběvědomím. A to je to co mně trapí. Díky tomu že si nevěřím hrozně žarlím a dělám sceny...ubijí to mně i přítele.

Zvlášť když on má "druhý život" jak tvrdí. Život v kterém nejsem já a on si tam může prý odskočit a odpočinout si. Jenže tam si rád zaflirtuje se slečnama, chodí s něma na kafičko, občas padnou dvojsmyslný naražky.

Jenže mně tohle hrozně bolí, i když řiká že je se mnou rád, že si pro život přece vybral mně. Bolí to. A hlavně to že mi to tají. Snažím se sama přesvědčit sebe, že mi nevadí ty slečny jako to že to tají. On tvrdí že mi to neřika aby nebyli sceny... Jenže já (koza blbá) mu vždycky projedu icq nebo zpravy a na něco přijdu a je scena.

Nevím jak se mám k tomu všemu postavit? Jak nežarlit? Jak přemoc nutkání ho kontrolovat a špehovat? a je ten jeho "druhý svět" normální? akceptovali by jste ho?

Děkuji za rady...fakt nevím jak to řešit....

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
cudlik
15. 4. 2024 17:44
70217
helena.07
15. 4. 2024 14:30
11772
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Gabriela ediv
21. 1. 2024 20:59
478
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video