Domácí pekárna - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Domácí pekárna

Diskuze

pisklee
| 15. 7. 2016 12:55
nemáte nekdo nejaký fajn recept na zitný chleba?
anonym
| 22. 2. 2013 09:00
Souhlasím s Janulkou, mám tu samou zkušenost s pečeným chlebem z přírodního pravého kvásku. Těsto si udělám v pekárně, ale chleba peču jako pecen v troubě..........je to lahoda, nedá se to srovnat s normálním chlebem z obchodu...
anonym
| 12. 5. 2012 16:54
Než směsi a droždí, držel bych se klasiky na kvásku, například zde http://www.rady-kutilum.com/…oma-v-troube-473
peču více méně takhle dlouhodobě a žádný chléb, který je z pytlíku nebo z droždím se nemůže vyrovnat - pozor, i čtvrtý den je ten chleba chutný (je nutno ho mít samozřejmě ve chlebníku.
Mám od maminky kamaráda takový zvláštní
Tatu
| 1. 6. 2011 09:37
recept na domácí chleba. Už jsem ho dloouuho nepekl, ale pamatuji si poměry.
1 kg hladké mouky
700 ml (7 deci) zteplalého 10° piva, může být i vyčpělé, (nebo kapáč z hospody, tam by bylo zadarmo)
za padesátník droždí, dneska asi to jedno 42 g balení
no a sůl, kmín
Toť vše
chlebíček
Jad100
| 30. 5. 2011 21:50
taky nemám pekárnu, peču v elektrické troubě a zadělávám v míse přesto nikdy nezbude ani drobek, nejvíc nám chutná tmavý chleba plný zrníček - mám ho na Dobrotách na každý den
Věřící nevěřící, většina z nás jsou křesťané
Tatu
| 30. 5. 2011 09:43
Ať chceme nebo nechceme, jsme si toho vědomi, či ne. Chléb je boží dar. Přeneseně tělo Krista. Sám přece říkal o vínu: toto je krev má. A o chlebu: toto je mé tělo. Děláme chlebu, jako své základní potravině, znamení kříže, aby nám ho Bůh požehnal, a zárověň znamením křížů dáváme Bohu najevo, že jsme nezapomněli na svou věrnost Kristu a že jsme hodni zakrojit nový bochník, protože to je přece tělo Kristovo. Aspoň tak si to myslím, že by to mohlo být.
Když jsem byl malý, a měli jsme kulatý bochník, hádali jsme se kdo bude mít patku, protože na ní bylo nejvíc té nádherně křupavé kůrky. Požadoval jsme, protože brácha jako starší měl právo první volby, aby nám babička ukrojila jinou, vždyť kulatý dvoukilový bochník jich má aspoň šest. Bylo mi řečeno, že nic takového se dělat nebude, protože "to se krájejí Kristovi paty". A tím to skončilo.
V Dětenickém pivovaře mají středověkou krčmu. Zvláštní móresy, legrace, vynikající grilovaný žebírka, ale chleba, takové malé bochníčky, nosí na prkýnku a v nich zapíchnutý nůž. Když jsem to viděl, chtěl jsem jít obsluze vynadat, ale byl jsem souputníky uchlácholen, abych zbytečně nevyvolával konflikt. Že když už to dělají, že by to stejně nepochopili. Asi ne. Asi neměli tu správnou babičku. Ale měl by to člověku dát cit. Určité věci by se zkrátka neměly dělat.
T
pro bete
Valenka2
| 22. 5. 2011 07:15
Děkuji za odpověď,nikdo z rodiny nejsme věřící, je to síla zvyku i mí synové je jim kolem 20 roků to automaticky dělají.Přeji pěkný den.liv
Odpověď
bete
| 15. 5. 2011 22:26
Zdravím,
maminky je mi líto, tak aspoň pomůžu s odpovědí. My doma taky děláme tři křížky - chleba se tak žehná před tím než se začne jíst. Nevím, jestli byla maminka věřící, ale myslím, že dřív to bylo zvykem všude. :)
_______________________________________
BIO výrobky on-line - e-shop se zdravými produkty
tři křížky
Valenka2
| 15. 4. 2011 07:01
Ahojky,taky mám doma pekárnu CONCEPT a jsem s ní spokojená,ale mám dotaz.U nás doma se vždy dělají tři křížky než se chleba nařízne a nikdy jsem nebádala proč, ale teď bych ráda zjistila proč se to dělá. Maminka to věděla, ale od té se to už nedovím, zemřela mi.Pokud někdo víte, budu ráda za odpověď.liv
Tak už konečně máme
bete
| 15. 4. 2011 00:46
Ahojky, tak už pekárnu konečně máme. Je to pekárna Philips. Má sice jen jeden hnětací hák, ale peče moc dobře..
:)

______________________________________
Chlebové směsi - chutné směsi do domácích pekáren
Domáci pekárna
xrakt
| 9. 12. 2010 13:42
Ahoj Holky :)
ja som veĺmi spokojná s touto perárňou: MOULINEX OW302231. Kupovala som je prednedávnom. Je to fakt špica :)
Tip ako pre kúpe ušetriť: www.kuponyonline.cz ...našla som to len pred nedávnom, možno sa Vám to zíde pri online nákupoch :)
Prajem pekný deň,
Tatiana
domácí pekárna
Tamdr
| 9. 12. 2010 08:57
Vyhledej si na internetu recepty pro domácí pekárnu-tam je hodně inspirice,je tam asi 2000 receptů,ahoj
eta
Brouček
| 17. 11. 2010 17:33
eta
Brouček
| 17. 11. 2010 17:31
Také mám pekárnu ETA HARMONY a je supr
http://sklad.obrazku.cz/…8753_bs01311.gif
Nemáte někdo recept na chleba celozrný,nebo aspoň vícezrný?
pekárna
Orionka73
| 25. 7. 2010 08:44
Dobré ráno hodně jsem se u vás inspirovala,dnes po dlouhé době vytáhnu pekárnu a něco upeču mějte hezký den
to tojami
bete
| 24. 6. 2010 09:19
Děkuji za radu..:) U nás asi taková spotřeba teď nebude, ale do budoucna..:)
bete
tojami
| 2. 6. 2010 08:22
Já mám obě pekárny .S jedním,i se dvěma háky.
Jsou dobré obě.S jedním hákem většinou používám na výrobu těsta,pak peču v troubě,Se dvěma háky na chleba,který peču v pekárně.
Rada při výběru
bete
| 13. 4. 2010 15:41
Zdravím,
ráda bych vás poprosila o radu. Už nějakou dobu bych si chtěla domácí pekárnu koupit. Jen nevím, kterou vybrat. Líbí se mi Sencor SBR 930SS, která je malá (u nás moc spotřeba není), pak ETA 2149 Harmony, která má 2 hnětací háky, a to je prý lepší.
Co si o tom myslíte?
Děkuji..
Nádoba
anonym
| 19. 2. 2010 06:40
mě se to u Moulinexky stavá taky- peču docela hodně, sháněla jsem pečící nádobu a je poměrně drahá asi 800,- Kč a tak peču, dokud se pekárně neporouchá úplně a pak koupím novou.
lontra
Dadunka
| 18. 2. 2010 21:55
Mám pekárnu Moulinex a po půl roce mi také někdy protékala tekutina skrz..Tak jsem to v pohodě bez problémů vyreklamovala,poslali novou pečící nádobu.Nevím,jak dlouho pekárnu máš,ale v záruční době je to na reklamaci.
kontra
Fialka
| 18. 2. 2010 17:13
zkus ji nechat opravit. A když nepůjde, dá se koupit jenom nádoba. Mněji nabídli přímo v té opravně. Mám Etu siestu a stála asi 6 nebo 7 stovek.
domácí pekárna
lontra
| 8. 2. 2010 16:29
Ahoj,mám dotázek...začala mi z míchací mísy sáknout voda tou středovou hřidélkou-co je na ní nasunutý hák..stalo se vám to někomu???To asi abych se poohlédla po nové pecičce-že??Stalo se vám to někomu??
domácí pekárna
maminka24
| 9. 11. 2009 15:10
Ahojky,jsem tu čerstvá a jen jsem louskla tři stránky...chtěla bych přispět poznatkem ke spotřebě..chleba včetně energie na nejdelší tedy tří hodinový program vyjde na 12 kaček ...a tři hoďky nejsou až tak moc,když si vezmete jak dlouho trvá cesta do obchodu,zpátky a ta doba mezitím...nastavením odloženého startu se nechat probudit vůní čerstvého pečiva je parádní...
_dokonce jsem začala dělat více kynutých buchet,protože už nemusí půl hoďky namáhat zápěstí,další půl hoďku čekat na vykynutí a to při troše štěstí..a mezitím mám čas na děcka,nebo ostatní věcičky...takže neváhejte a pečte jen pozor na pekárnu moulinex...to je pekárnička,která snese minimální pracovní dobu
domácí pekárna
maminka24
| 9. 11. 2009 15:09
Ahojky,jsem tu čerstvá a jen jsem louskla tři stránky...chtěla bych přispět poznatkem ke spotřebě..chleba včetně energie na nejdelší tedy tří hodinový program vyjde na 12 kaček ...a tři hoďky nejsou až tak moc,když si vezmete jak dlouho trvá cesta do obchodu,zpátky a ta doba mezitím...nastavením odloženého startu se nechat probudit vůní čerstvého pečiva je parádní...
_dokonce jsem začala dělat více kynutých buchet,protože už nemusí půl hoďky namáhat zápěstí,další půl hoďku čekat na vykynutí a to při troše štěstí..a mezitím mám čas na děcka,nebo ostatní věcičky...takže neváhejte a pečte jen pozor na pekárnu moulinex...to je pekárnička,která snese minimální pracovní dobu
pekárna
cucek
| 1. 11. 2009 18:01
Zdravím,

chci si pořídit DM a přemejšlím nad Bread Maker ale nechci to kupovat aniž bych vědela co to je zač. Máte to někdo doma? Mod děkuji předem
RADA pro Vás
Marek22
| 21. 9. 2009 14:04
Ahoj co se týká pekárny, dřív se mi nepodařilo vše vyklopit jak jsem chtěl..znáte to?Teď už jsem to ale vyřešil!Použíám do mísy olej ve spreji, se kterým nádobu jen vystříkám a již se mi to nikdy nepřipeklo!Doporučuju vyzkoušet.Pokud chcete zde je odkaz www.olejedokuchyne.cz
Domácí pekárna
lontra
| 13. 9. 2009 13:54
Zdravím pekařinky-a ptám se vás-nemáte některá náááhodou doma pečící mísu k pekárně GM 103 Electronic?Mě se porouchala,sic jsem si koupila novou pekárničku-ale starou ještě nevyhodila a pokud bych k ní sehnala tu mísu-mohla by si v ní dcera ještě chvilku péct..třeba někomu doma překáží...
údržba pekárny
Atevi
| 16. 8. 2009 22:13
Ahoj pekařky , mám pekárnu něco přes rok( skvělá věcička)a ráda bych se zeptala jak udržujete vnitřek pekárny.Používáte přípravky na trouby nebo tak něco? Já ji omyju vždy jen po povrchu a vnitřek jsen vymetu nebo tak.No po roce užívání bych ji chtěla pořádně umýt.Co použít abych nepoškodila povrch.Díky čekám na rady.
pokleslý chleba
evalesa
| 2. 8. 2009 13:51
Milé Berušky taky se mi to stává,ale někde jsem se dočetla,že je to množstvím droždí!Musíte si najít nějaké osvěčené recepty!Já dávám přibližně 1 lžičku na půl Kg mouky a hlavně se musí přidat lžička octa!Hodně úspěchů
hezký večer
anonym
| 10. 5. 2009 19:18
dcera mi půjčila svou pekárnu, tak jsem zvědavá na své výtvory..........slepice nebydlí daleko .........jsou pod oknem................mám pekárnu Severin - nemáte ji některá

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 4. 2024 12:44
11773
Alka...
16. 4. 2024 12:27
70221
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Gabriela ediv
21. 1. 2024 20:59
478
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video