Omáčky - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

omáčky

Diskuze

anonym
| 7. 11. 2012 16:09
U nás omáčky taky hodně jedou. Jednou za čas si udělám o víkendu vývar, který pak zamrazím a používám ho jako základ pro různé omáčky. Krom toho občas dělám i holandskou omáčku nebo bešamel. To je taky super základ pro další vaření. Zkuste se podívat třeba sem: http://recepto.cz/recepty/omacky
anonym
| 15. 7. 2011 18:05
Poradíte mi někdo nějakou značku dobré sojové omáčky?
anonym
| 17. 7. 2011 10:32
TO : Lajka

Ahoj, mám dobrou zkušenost se sójovkou od firmy Kikkoman, je podle tradiční japonské receptury, používám ji, jak pro studenou kuchyni - k suši, ale i pro vaření. Když nakládám maso, stačí i jen do této sójovky, má vynikající chuť. Dá se koupit i třeba v Tescu. Protože ji používám často, kupuji si rovnou celý litr, který pak doplňuji do malé původní skleničky, kterou mám pořád na stole. Objednávám si ji na http://www.levnesushi.cz/c-dochucovadla/
omáčky
fagi
| 11. 10. 2010 23:33
Ahoj, posílám odkaz na stránky, kde najdete české recepty Je tam právě hodně různých omáček, od klasiky (guláš, svíčková) až po některé netypické. Hodně často si tam chodím pro inspiraci Tak se mějte
gomanek
cucek
| 22. 7. 2009 22:25
Výborný recept, díky, vyzkouším ;)
Omáčka
gomanek
| 16. 4. 2009 14:02
Dobrá je taky klasická ROtterdamská omáčka.
Přikládám i recept
Rotterdamská omáčka
omáčky a omáčky a zase omáčky...
denbaden
| 1. 4. 2009 21:20
mám doma tři chlapy, jednoho oooobrvelkýho..a pak jednoho prostředního třináct let a téměř dvouletého..omáčky se u nás těší veliké oblibě..koprová, rajská, guláš hovězí, vepřový, svíčková klasická nebo z kuřecího, španělák, falešný španělák - doporučuju, roštěnky, krůtí na žampionech, hovězí na houbách, kuře na paprice, segedin, vepřové na zázvoru, frankfurtská, dám recept, stačí říct ale to nebudu vypisovat tady... to by mi upadlo všech mých deset prstů
omáčka
gatubela
| 27. 3. 2009 19:37
ptali jste se na omáčky,já dělám každou omáčku jinak,mám několik druhů koření a po každé tam dám jiné množství toho či onoho nebo po trošce všech jednou tam smetanu nedám,příště trochu a příště víc....někdy přidám hořčici,křen....záleží na použitém koření.....no prostě kouzlím,ale hlavní je že to vždycky vyjde
Viki
yvuk
| 26. 1. 2007 15:27
take delam jeste neoc podobneho se zeleninou a pridam ejste okurky ale nedavam divoke koreni, spek a delam to z veproveho.. myslim ze nazev je hamburska kyta a take se to nemixuje. Jinak ta svickova jak se psalo pred timhle prispevkem je take vynikajici z kralika, ale ja masu moc nedam, ja radsi houbovou, koprovou a takova kulajda sice neni omacka, ale te dam pred masem úrednost vzdycky..
Viki
anonym
| 26. 1. 2007 15:16
díky
Jája
Viki
| 26. 1. 2007 10:36
Taky mi chutná místo hovězího kuře , postup je stejný. Zeleninu taky dávám mrařenou. Z koření, bobk list,pepř a nové koření..Každý má určitě svůj vyzkoušeným recept.
ivbara
anonym
| 26. 1. 2007 08:13
Díky každý má svůj recept a přesto za něj děkuji
svickova oprava
yvuk
| 25. 1. 2007 19:49
maso opecu na oleji nebo masle a pak dam bud pect se zeleninou, cibuli nebo ho dusim..
svickova
yvuk
| 25. 1. 2007 19:47
ja ji ted uz ennakladam a davam s klidkem mrazenou zeleninu.. ale pridavam cibuli a take spek. to jsi enuvedla.. z koreni davam nove koreni a pepr namlete, bobkovy list davam a tak epridavam nekdy tyminan.. jinak maso pecu a dam bud dusit nebo pect.. pak je poszup stejny, jak jsi psala... je to mnam..:))
anonymní
anonym
| 25. 1. 2007 18:34
děkuji, hned v neděli ji zkusím. Mějte se Jana
svíčková
anonym
| 25. 1. 2007 18:19
nejlépe je svařit ocet a vodu nechat vychladit a nakrájet si kořenovou zeleninu na kolečka a k tomu bobkový list nové koření a celý pepř maso se naloží na noc a na druhý den pomalu péct a šťávu pak přecedit a zeleninu rozmixovat vše se dá do kastrolu a zahustí se smetanou s moukou a dochutí dobrou chuť
omáčky
anonym
| 25. 1. 2007 17:43
PROSÍM PORADÍ MI NĚKDO JAK UDĚLAT DOBROU SVÍČKOVOU
povidlová
anonym
| 23. 1. 2007 16:58
No na kynute knedliky jsem ji ještě nezkoušela, my ji jíme klasicky s bramborovým knedlíkem.
Povidlová
Viki
| 23. 1. 2007 15:06
je dobrá na kynuté ovocné knedlíky.
povidlová omáčka
anonym
| 23. 1. 2007 14:05
Nevím jestli s ní máte zkušenosti, ale mě moc chutná a dělám ji takhle: povidla s smetanou nebo vodou rozehrat, pridat jeste sušené švestky, koření hřebíček, skořice, chilli a na závěr zahustit strouhaným perníkem a posypat madlemi. Nebo ji někdo děláte jinak?
ahojky
yvuk
| 23. 1. 2007 13:56
delam tu omacku atke tak, jako posledni anonymni...
omáčky
Vlastinka
| 23. 1. 2007 09:11
Ahoj děvčata,já miluji všechny omáčky jaké snad lze vyrobit,takže i Vám přeji dobrou chuť,ale popis přípravy nepřikládám,vidím,že jste zdatné kuchařky
koprovka
anonym
| 9. 7. 2006 12:15
já dělám koprovku takhle:rozehřeju máslo na něj dám hladkou mouku a chvilku rozehřívám, potom to zaleju mlékem a nechám povařit, pomaličku do toho naleju trochu octa, cukr sůl a kopr, je výborná.
Gethai - R+P omáčka
anonym
| 21. 5. 2006 11:17
Tak omáčku mi doma přehlasovali a musela jsem udělat citrónovou, ale mám ji poznačenou, tak brzy vyzkouším. Četla jsem i recept na placičky a zase něco nového. Já dělám z pytlíku houskových knedlíků noky, asi nejrychlejší příloha. Udělá se těsto podle návodu a malou lžičkou vhazuji kousky do osolené vařící vody. Chvíli povařím, scedím a dám do mísy s máslem nebo sádlem. A co zbyde na druhý den nakrájím na kolečka, osmažím do křupava a buď nechám tak nebo zaliji vejcem.
Omáčka z paprik a rajčat
anonym
| 19. 5. 2006 17:39
Omáčku z rajčat a paprik dělávám také, ale z pečených., ráda ale vyzkouším tvou variaci, myslíš, že můžu použít i rajčata z konzervy? Loupání rajčat nemám příliš v oblibě a možná, když použiji ty malá italská, že splní svůj účel. No, asi to vyzkouším hned dnes nebo zítra. Dělám kuřecí roládu a přemýšlela jsem nad omáčkou. Tak ti dám vědět.
Omáčka z paprik a rajčat
Getha
| 18. 5. 2006 22:51
Naše rodina je taky dost omáčková. Maminka mého manžela mě naučila
výbornou omáčku, která je jednoduchá a dá se jíst snad se vším.

Potřebuji pouze trochu tuku, pár paprik, rajčat ( půl na půl), sůl,
pepř, smetanu zakysanou nebo obyčejnou, případně i kousek salámu, to
podle chuti každého. Postup je jednoduchý: pokrájím papriky, spařím,
oloupu a pokrájím rajčata. Nekrájet na malé kousky, aby se
nerozvařilo! Trochu tuku rozehřát do kastrolu, nejdřív tam dám
papriky, posolím promíchám, trochu ošmrncnu, přikryju pokličkou a
nechám tak 5-7 minut podusit, aby trochu pustila šťávu, změkla, ale
zůstala pevná. Pak přidám nakrájená rajčata, trošku přisolím a přikryju
pokličkou. Taky tak 5 - 7 minut, v podstatě podle vaší úvahy. Pak směs
dolejete smetanou (nám nejvíc chutná zakysaná) necháte přejít varem,
dosolíte, dopepříte, případně dokořeníte dle své volby. Když je doma
salám, tak ho nakrájím na nudličky a přihodím hned s paprikama.
Omáčka je i barevně zajímavá, má narůžovělou barvu a jsou v ní
viditelné kousky zelených paprik, červených rajčat (pokud se vám je
podařilo úplně nerozdusit) a nudličky salámu. Může se dle potřeby
zahušťovat, ředit. Chutná s knedlíkem, na těstoviny, s rýží, s
bramborem i s chlebem. Pokud tam nedáte pálivou papriku, chutná i
dětem. Vzhledem k tomu, že tuto omáčku máme rádi, tak v
době, kdy jsou levné papriky tak je nakoupím, očistím, nakrájím a
dám velký mikrotenový sáček do mražáku, abych měla zásobu
na dobu, kdy bude stát 90 Kč. Rajčata jsou vždy
levnější. Ještě podotýkám, že rajčata vždy spařím a
oloupu, nemáme rádi srolované slupky v jídle. Druhý den je ještě lepší,
rozleželá chuť i vůně.
Houbová
anonym
| 9. 4. 2006 15:40
U nás vyhrává houbová omáčka, ať už /samozřejmě nejlepší/ z čerstvých, sušených nebo žampionů. Nejlépe, když nám zůstane z předešlého dne tuk se šťávou z pod pečeného kuřete, ten sliji do misky, nechám zatuhnout a na druhý den zeškrábnu zvrchu tuk, na něm posmažím polohrubou mouku a přidám spodní šťavku. Pak už jenom přidám zakysanou smetanu, houbového koření /dělám si vlastní 2 druhy - z hlívy a ze směsi hřibů, ale dá se i koupit, jenom není tak silné/ a nakonec opatrně vmíchám zvlášť podušené hřiby, máme rádi velké kusy v celku a u čerstvých je to jediný způsob jak toho docílit. A podle potřeby zakapu citrónem. Koprovou omáčku dělám podobně, ale jednou za uherský rok, protože ji kromě mě /to si musím ze šklebících tváři vynutit/ nikdo nejí.
Šípková
anonym
| 9. 4. 2006 09:56
Já miluju omáčku šípkovou, je fantastická, ale tu dělám jen na podzim, když jsou čerstvé šípky. Správně by se měla dělat ke kančímu masu, ale postačí vepřové, je možná ještě lepší než tuhé kančí. A na Moravě dělá mamka vynikající křenovou, a taky okurkovou a česnekovou. Ještě si pamatuju na játrovou, ta mi taky chutnávala.
další omáčky
lenka
| 9. 4. 2006 09:39
Tak tu koprovku dneska stejně dělat nebudu, protože jsme včera večer snědli kopr ....dala jsem ho do kysané smetany, kterou jsme měli jako přeliv na pečené brambory. A jaké jsou vaše další oblíbené omáčky? Já mám omáčky moc ráda, ale jím je bez masa, jen s přílohou.
Koprovka
anonym
| 8. 4. 2006 19:49
No Leni, já ji dělám úplně primitivně, a sice na jíšku z másla a mouky naleju vývar, přidám kopr(sterilovaný nebo mražený) a ochutím, ale schválně jsem se dívala jsem se ve vyhledávači Google na heslo "koprová omáčka" a je tam asi 15 000 záznamů, tak si můžeš počíst. :o))

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Peggi
17. 4. 2024 22:03
70238
2112Hana
17. 4. 2024 18:51
11781
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video