Povídání o Bohu. - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Povídání o Bohu.

Diskuze

o bohu
12354
| 22. 10. 2021 11:03
četla jsem hodně článků, o bohu zda je, či není. Bůh není hmotný, a nelze ho vidět, je okolo nás, , bůh je láska, bůh je i bolest. Dospěla jsem k názoru, nehledat ho urputně, on si nás najde sám.
Kvalitní IQ test
lopezbimbo25
| 2. 7. 2010 13:08
Kvalitní IQ TEST, vyzkoušejte zde: http://cz.***.eu/#576949
Miky
angelwoman
| 29. 5. 2010 12:39
Ahoj, Miky! Už jsem si říkala, jestli se tady ještě někdy objevíš...
To mě mrzí všechno co se ti stalo, muselo to být velmi těžké Ani si to neumím dobře představit, to jsou věci, které člověkem velmi otřesou a změní ho...

Přeju ti, aby bylo zase dobře!
Já se mám fajn, dokončuju VŠ a zařizuju si zrovna s přítelem společné bydlení, takže velký skok do něčeho nového Jinak jsem se za tu dobu taky hodně posunula...zažila jsem spoustu věcí, taky částečně dospěla k jiným názorům...začla jsem chodit na kurz filosofie, který mě taky přivedl na spoustu nových myšlenek... Nehledám Boha ve smyslu křesťanství, ale spíše Boha jako počátek všeho, světa, přírody, apod., Boha, kterého máme každý v sobě. A v sobě ho také hledám Uvědomila jsem si, že nejsem oddělená od žádného člověka, ani do přírody, ale že jsem součást toho všeho...
Víš, já si myslím, že nad tím se takto nesmíš zamýšlet - proč se to děje mi a ne jiným? Já věřím na karmu, tedy to, že se každým svým činem, reakcí a myšlenkou utváříme svůj budoucí život. Ale občas se dějí i věci, které ovlivnit prostě nemůžeme, jen si jimi možná prostě musíme projít - i když teď prostě nechápeme proč. Myslím, že to rozumem ale nemůžeme poznat....
Je to těžké...ale na jedno jsem za těch pár let přišla...opravdu a bez výjimky, každá naše bolest, každé trápení, kterým musíme projít, nás zocelí a přinese nám něco nového, nějaké poznání... Uvědomuju si to teď s odstupem času u několika různých věcí a i když v danou chvíli bolely a nechtěla jsem se je prožívat, teď si můžu říct - asi jsem je opravdu měla prožít....
nevím nevím
Miky
| 28. 5. 2010 22:32
Něco jsem přečetla, né vše...Angelwoman mi sedí stále. Holka jedna, jak ty se máš? Lidičky, stále nejsem věřící, nejde to. Moc jsem se snažila. Dcerka mi onemocněla, mohla zemřít. Manžel nemohl ovládat z ničeho nic své auto, boural a zřítil se z 8mi metrovýho viaduktu. Užila jsem si muka, nedá se to tady popsat, ani jsem nevěděla 24 hod jestli je živý nebo ne, bylo to v cizině....Já jsem onemocněla kdo ví čím, mám stále bolesti a omezení, chodím na vyšetření, odběry......nic....Nezlobím se na Boha, nezlobím se na nikoho. Ale pokud lidi, které dělají samý "hnusy" a často je vídám s jejich plnou vitalitou a "štěstím" a nejsou věřící, mají takto pohodový život a moje rodina prožívá samé trápení, i kdy není věřící, ale žili jsme, jak jsme nejlíp mohli, tak to není v pořádku jinak jsme také časem dospěla jiným směrem, ve všem. No a i kdyby Bůh chtěl nějakou svou cestou někomu něco ukázat, tak ubohá je cesta skrze nemocné nebo zemřelé dítě. To je vydírání, jelikož tomu člověku už mnohdy nezbývají žádné síly, vím o čem mluvím.....tak se obrací na "něco" nadpřirozeného, neznámého" na Boha.......ano, vznikne to spontálně, ale z trápení, pocitu beznaděje atd....ale né svobodně!!!!!!!!!!!!
anonym
| 31. 8. 2013 13:04
TO mas pravdu buh za to nemuze,ale jeho poskoci Miky:
návrat?
Miky
| 28. 5. 2010 21:55
Ahoj, dlouho jsem tady nebyla, ani nevím kolik let to bylo a zda něco chci nyní napsat. nemám moc času a fyzických možností...Stalo se toho v posledních 2,5 letech opravdu moc. Zatím jsem Boha nenašla a věřte, že jsem opravdu chtěla. Musím přečíst vaše příspěvky, zatím to nějak nezvládám a omlouvám se, jestli tímto příspěvkem nějak ruším diskuzi. papa
Knihy od A. K. Emmerichové
cimice22
| 9. 5. 2010 11:57
Dobrý den, napadlo mě - že Vám o něčem napíši. Patrně zde si přijdou na své
Ti, kteří mají BIBLI za jaksi starou známou věc a která je tak nějak v
podvědomí většiny lidí, co se v ní asi píše. Tak tady v knihách najdete
něco zvláštního, neočekávaného, nadpřirozeného - něco, co k Vám může
mluvit v dnešní době a ne jen přes starozákonní proroky a evangelisty.
Zápisky Anny Kateřiny Emmerichové z jejích vidění Ježíše a Marie
zaznamenané Brentanem (k nimž Vatikán nevznesl žádné námitky) mohou být
porovnávány s dalšími případy, kdy vizionáři zažili „přímé Ježíšovo
diktování“, jak je předkládá např. Maria Valtorta. Mám v elektronické
podobě její knihy: HOŘKÉ UMUČENÍ PÁNA NAŠEHO PÁNA JEŽÍŠE KRISTA (Vize
křížové cesty jako zjevení) + ŽIVOT A HOŘKÉ UMUČENÍ PÁNA NAŠEHO JEŽÍŠE
KRISTA díl II. a III. Od Maria Valtorta pak knihy: ŽIVOT PÁNA JEŽÍŠE +
ŽIVOT PANNY MARIE. Takže, pokud máte zájem, tak mi napište na
radek.chloupek(zavináč)seznam.cz a já je Vám pošlu na e-mail. Mějte se
fajn.
O Bohu pro vlamac
jarka51
| 10. 6. 2009 20:33
Zcela s Vámi souhlasím, církev nám předkládá a vnucuje své vlastní zákony. Četla jsem, kolikrát byla Bible přepisována, upravována a každá generace kněží si ji trošku "poupravuje". Kněží jsou obyčejní smrtelníci a lidé jako my. Nejsou žádní "nadlidé". Úpřimně se divím lidem, kteří k nim takto vzhlížejí myslím si, že je dobré věřit, ale mít "svého Boha" v sobě, Vždyť kdykoliv je zle, nebo se něco hrozného stane, koho voláme.........co říkáme..........?
Prožitky
JosefJosef
| 9. 6. 2009 14:45
Ano, sami jsme si před zrozením vybrali kam půjdeme a co budeme dělat. I na této úrovni ve 3 dimenzi máme možnost hodně ovlivnit. Do duchovního srdce (4 čakra) jdou informace od Andělů Světla a od Stvořitele a od negativních entit ( většina lidí má pseudomysl- zapouzdřené srdce, pouze našimi mnoha volbami v minulých a v tomto životě negativním entitám to bylo umožněno, aby nám zapouzdřili srdce), o těchto informací se rozhodujeme-každý provádíme volby. Po těchto zkouškách se nám srdce odpouzdřuje (pozitivní volby) a nebo ještě více zapouzdřuje (negativní volby). To je princip našich potíží zde na Zemi. Mám ještě diskuzi na Životní styly – PAST NEGATIVNÍHO STAVU. jas-nebe.cz
Víra v Boha
anonym
| 30. 3. 2009 06:06
Mojí kamarádce před lety zemřelo dva dny po narození dítě. Do té doby byla věřící. Pak se na Boha naštvala, řekla si, že žádný bůh není, když nechal zemřít nevinné dítě.
Její postoj je z hlediska bolesti matky naprosto pochopitelný.

Tenkrát se na jednom serveru pro maminky rozjela docela místy až ošklivá diskuze mezi věřícími a nevěřícími. Mnozí té kamarádce vyčítali, že když umíraly děti ostatním, tak jí to nedělalo problém věřit v Boha. Teprve až zemřelo její dítě, začala pochybovat...ani jsem tu diskuzi nemohla dočíst, jak bolestivé téma to bylo. Vzhledem ke zranitelnosti, ve které se kamarádka nacházela, to bylo hodně drsné, i od tzv. "věřících", jak do ní šili.

Ve skutečnosti takto to nefunguje, že když "mě má Bůh rád", mám pěkný naplněný život . Jsou věci, které nemůžeme na této úrovni ve fyzickém těle nijak zvlášť ovlivnit, a jeví se nám to jako osud a nespravedlnost.
Teprve až se to začne týkat nás samotných, donutí nás to uvažovat. Obviníme Boha za vše, co nám udělal. Ale Plán, se kterým se rodíme, si sami vybíráme. Zkoušky, které podstupujeme , nejsou náhodné a kruté jsou proto, že...ale to už asi nepatří do diskuze mezi ortodoxně věřící....
Neco o vire v Boha
bonderka
| 29. 3. 2009 20:56
Verit v neco je hezke ,ale zalezi na tom,jak silne verime ,v co verime,nebo v koho.Take se vira nesmi zneuzivat tak,aby to skodilo druhym.Ja sama verim silu prirody,lasky k blizkemu cloveku a take v to,pomoci jeden druhemu.
Ma tchyne v Boha neveri,byla v Osvetimi a proc by mela verit?Kolik valek bylo ve jmenu krize,a kolik nevinnych lidi umrelo v procesech s carodejnicemi?Kde byl ten Buh,ze nezakrocil?Ja vim,kdyz je cloveku nejhure vola Boha a pomuze mu? Ten clovek si vetsinou musi pomoci sam.Kdyz jsem byla mala chodila jsem na nabozenstvi,libily se mi pribehy z Bible.V bibli je mnoho moudra,ktere jde pouzit pro zivot a nikomu bych jeho viru nebrala.
Mše
Armagedon
| 22. 3. 2009 16:06
Když je tedy MŠE tak důležitá a dokonce nám ji zanechal Ježíš Kristus.ptám se,proč se v bibli slovo mše nevyskytuje ani jednou?Není to spíše tak,že mši zavedl římský biskup Siricius I r.394 společně s naukou o mukách očistcových?
dvojče
angelwoman
| 1. 12. 2008 16:04
To jsem taky četla, to je úplně šílené. Vůbec nevím, že se něco takové může stát
parazitické dvojče
Kloa
| 1. 12. 2008 15:11
Vím, že se to tady kdysi dávno řešilo, tak přidávám jednu aktuální informaci.

Článek.
víra x církev
anonym
| 18. 11. 2008 08:44
Nespojovala bych víru a církev. Církví jsou desítky. Víra jen jedna.
Já vlastně nemám ani víru, protože víra je něco v co VĚŘÍM. Jako bych si tím nebyla jistá.

V tomto smyslu nevěřím. Ale jsem si jistá.
To neznamená, že můj pohled na svět musí být přijatelný pro ostatní. Jsme tak různí a potřebujeme tak různé "víry"...

Znám jednoho lékaře, co věří ve vědu. Ty jeho buňky, chemie...a nevidí v nich celý Vesmír. Kouká očima, a ne srdcem.
Taky si
Mira
| 18. 11. 2008 08:21
myslím, že ani netušíme, jak bohatá je církev. Oni to jsou, co kážou pít vodu a sami pijí víno, chodí ve zlatých rouchách a to co dají dejme tomu na charitu je jen pár drobečků. Není mi dost jasné k čemu jim to je, když jejich bližní trpí nedostatkem. Slouží to jen k tomu, aby pár lidí žilo v nadbytku. A nad druhé straně, jak řekla Slona-praní peněz. Ani se nám asi nezdá, kam až sahají jejich ruce a co všechno ovlivňují.
Církevní restituce
slona
| 17. 11. 2008 21:46
Myslím, že majetek, který církev nashromáždila mluví sám za sebe. Příkladem může být vyjednávání o církevních restitucích. Tak dlouho dávali na chudé až si nashromáždili pěkný kus republiky.

Např.:
"Splácení 83 miliard korun sedmnácti církvím po dobu 60 let. Stát by tak
nakonec zaplatil 270 miliard korun a kritici míní: Je to zadlužování
pravnoučat."

Když soud přiklepl chrám sv. Víta církvi, hned byl vstup do chrámu za poplatek. Můžete tvrdit, že to půjde na chudé v Keni a něco z toho tam možná skutečně doputuje, ale je to zlomek toho co se vybere.

Pokud farář dá celý plat na jakoukoliv dobročinnou akci, ptám se z čeho tedy žije?

Neodsuzuji faráře ani církev za vybírání poplatků, ale to už s Bohem nemá nic společného. Je potřeba uhradit náklady za provoz a poslat daně do Vatikánu. Vede si vůbec církev účetnictví? Není to praní peněz? Jen se ptám, teď mě to napadlo. Ve Vatikánu jsem byla a myslím, že více vyberou než rozdají.

Nezpochybňuji víru jednotlivců, ale nevěřím institucím.

Je pravda, že mše je pro mě prázdný rituál. Boha cítím v dětech nebo přírodě - to mám často pocit, že je něco co nás přesahuje a co nás má všechny rádo.
Bůh vám nabízí víc, proč odmítat?
Dana
| 17. 11. 2008 21:07
Je smutné, že pramálo z vás ví co to znamená slavit mši Svatou s obětí. Tento odkaz nám zanechal Ježíš jako dar od Boha jako vykoupení z našich hříchů, abychom došli do věčného života. Kdo nepotřebuje vykoupení a neuznává ho tak vlastně ani nepotřebuje nebe a vystačí si sám s tím co má bez Ježíše.

Mše je vyvrcholením věřícího je to přímí kontakt s Bohem Ježíšem a Duchem Svatým, kdo to zatím nezažil tak to nepochopí a mše je pro něj prázdným obřadem, který mu nic nedává. Při mši cítíte Boha jako osobu, která vás hřeje na srdci a osobně s vámi mluví proměňuje vás uzdravuje a miluje. Mě Bůh učí být lepší, sami to nikdy nedokážeme pořád bychom se plácaly v tom stejném. On se nám nabízí a je to s ním jednoduší.

Bible se skládá z listů Apoštolů Kristových .. a ze zjevení Božího a není o to pochyby. Jestli někdo nevěří a pochybuje o Bibli jako o slovu Božím jak praví Bůh,jestli někdo přidá bude mu přidáno na trestu jestli někdo ubere bude mu ubráno na věčnosti. Tady bych vážila slova neboť není na světě Svatější věc nad písmo Boží.

A je smutné, že paní odsuzuje sbírky v kostele. Sbírka je dobrovolná a nikoho nenutí. Víte kam tyhle sbírky jdou? Na chudé na chléb pro ně na misie.. a také na topení a osvětlení v kostele, aby byla mše příjemná. Faráři mají skromnou mzdu, které se většinou vzdávají ve prospěch chudých a pouštěných, takže se většina z nich stává chudými a soucítí s chudými. Tak takhle se pakují všichni faráři. Kdo z nás by dokázal posílat celou mzdu třeba na Keňu?

Možná vaše srdce obměkčí organizace Adra když ne Bůh i když v jejím popředí stojí zase Bůh.

Přeji vám klid a mír v duši i v srdci.
http://www.adra.cz/adra/cz/
http://www.edonation.cz/default.cz.html
slona
Mlada
| 17. 11. 2008 18:41
pěkně napsáno.
Pro Danu
slona
| 17. 11. 2008 18:26
Zaujal mě následující argument tvé obhajoby církve:
"Jak by to to vypadlo kdyby si každý třeba Bibli vyložil po svém. To by v tom byl guláš ....."

Proč církev děsí to, že si Bibli lidé vyloží s pomocí vlastního rozumu? Proč musí být mezi věřícím a bohem prostředník? Proč si církev přivlastňuje Boha a pasuje se do role jediného správného interpreta písma svatého?

Kdyby si lidé Bibli četli s myslí otevřenou a nerozptylovali se "oficiální" interperetací, možná by potom ani neměli potřebu chodit do kostela a to by byl problém pro církev ne pro duchovní život věřících.

Církev je z mého pohledu mocenská struktura, která vydělává na každé ovečce. Kdo chodí do kostela bez peněženky? Co já vím, tak se vždy vybírá. Která ovečka nepřispívá na opravu střechy nebo výměnu zvonu? Pokřtili někdy někoho zadarmo? Jsou to sice duchovní, ale pořád jsou to "služby" za které se platí. Rozdíl je ten, že ceník není přesně stanoven.

Chození do kostela a čtení Bible samo o sobě z nikoho dobrého křesťana neudělá. Já si velice vážím lidí, kteří umí odpoušťet, jsou nápomocni druhým v nouzi nebo se chovají dobře k lidem i zvířatům, nekradou a nepodvádí. Proto podporuji kohokoliv kdo tohle hlásá a už mě nezajímá, jestli se cítí být křesťanem, je pokřtěn a nebo chodí pravidelně do kostela.

Pokud někomu návštěva kostela pomáhá skutečně zpytovat svědomí a žít lepší život, tak jsem pro. Pokud tam někdo chodí aby se ujistil že má pravdu, ale ve skutečnosti sám sobě lže, tak to k ničemu není.
zamyšlení
angelwoman
| 17. 11. 2008 18:02
"Bible je slovo boží a sám Bůh v podobě písma" napsala Dana.
A kdo tuto Bibli napsal? Jen obyčejní lidé. Někteří mnoho let po tom, co Ježíš zemřel. A v mnohém si Bible prořečí. Podle Matouše byl Ježíš aristokrat-ne-li přímo zákonný a legitimní král-potomek Davidův přes Šalamouna. A na základě Markova líčení se zrodila legenda o "chudém tesaři". A takhle bych mohla pokračovat hodně dlouho.
Už jen proto je zvláštní brát Bibli ji jako dogma. Myslím, že mnoho věcí v ní je možno chápat různými způsoby... A hlavní je podle mě si uvědomit, že Bible je jen výběr děl a v mnoha ohledech výběr dosti libovolný.Bibli původně mělo tvořit více děl, ale byl proved selektivní výběr díky němuž známe Bibli takovou jaká je dnes. A kdo udělal tento výběr? Na základě čeho vybíral? Opět to byli obyčejní lidé. Existuje spousta nálezů z pozdější doby, které o době Ježíše hovoří poněkud jinak... Takže říct Bible je slovo boží je určitě krásné, pokud věříme, že přes některé lidi může Bůh promlouvat a jiní lidé mohou jeho slovo libovolně upravovat k obrazu svému Ale píšu teď spíše ke všem lidem, kteří o věcech uvažují a neberou je, jak se jim to předkládá. Věřících se ale v žádném případě nechci dotknout
co
Mlada
| 17. 11. 2008 17:41
je pro mně Bůh? Realita, to znamená, že tento život má smysl a není to jen chaos.
Kdo chce znát víc ať si přečte Bibli a nedotazuje se na netu tady odpovědi nejsou
Dana
| 17. 11. 2008 17:31
Je smutné, že někdo vidí v církvi jenom ty špatné věci a to dobro kterého je i v dnešní době více, nikdo nevidí. To , že nás učili psát a číst učedníci Kristovi sv. Ciril a Metoděj to už v dnešní době skoro nikdo ani neví.... Ale co se učinilo špatného na to se rádo vzpomene. Ono je velice těžké odpustit. Ono soudit a je lehčí než konat.

Pokud jsi přečetla celou Bibli a Bible je slovo Boží tedy sám Bůh v podobě písma, tak tam najdeš jak Ježíš ustanovil svou církev. Divím se jak může někdo odsoudit církev kvůli některým lidem. Dnes jsou ve vládě taky darebáci, ale nikdo se neodváží je odsoudit. Každý člověk dělá přece chyby a má je právo napravit, jestli nemá, nevíte jak velkou cenu má odpuštění a nemá cenu se to o Bohu vůbec bavit. Oč menší hodnotu má církev ? A církev jsou dnešní lidé, kteří se do ní zařazují. Tedy kdo odsoudí církev odsoudí každého kdo do ní patří.

A je smutné, že někdo mé svědectví tady považuje za vyzdvihování. Jak by jste chtěl někdo uvěřit v Ježíšovo velké svědectví, když nevěříte ani mě takovému malému svědectví?. Jak pravil Ježíš budou slyšet ale neuslyší budou vidět ale neuvití.

Církev je v dnešní době velice důležitá, proto ji Ježíš ustanovil. Každý potřebuje vedení i malé dítě. Jak by to to vypadlo kdyby si každý třeba Bibli vyložil po svém. To by v tom byl guláš a každý by si to vyložil po svém. Každá církev která věří v Ježíše je správná, protože všechny mají jeden cíl a to je sjednotit se v Kristu. Nevšimla jsem si, že by se tady v poslední době hádaly nějaké církve. Pouze se motivujeme, abychom na sobě nehledaly chyby a rozdíly.

Člověk by měl v Bohu růst jinak zakrní jak se říká. Je to něco jako když naučíte malé dítě chodit, ale skončíte.

Podívejte se na církev jak v dnešní době ničí svět a jak je nepotřebná. Věděli jste to? Tohle je dnešní církev ti lidé jsou církev nasazují vlastní život. Doporučuji si to pustit. Jak řekl Ježíš budou se vám smát pro mé jméno a tupit vás, blahoslavení kteří vytrvají.
Přeji vám klid a mír v duši i v srdci.

http://www.ceskatelevize.cz/…ky-a-karmel.html
Pro Danu,
anonym
| 17. 11. 2008 15:20
Dano , co tě vede k napsání věty, že Ježíš ustanovil církev, aby nás vedla ? Čím tak učinil?

Jsem poktřená, ale nejsem křesťan. netvrdím, že v nic nevěřím. Beru to však jako svou ryze soukromou záležitost a příčí se mi jakýkoliv fanatismus v jakékoliv podobě. Věřím v to, že Ježíš existoval, že změnil mnoho lidí. Pokud by vše bylo, tak jak to tu prezentuješ, měla by se církev distancovat například od inkvizice, církev byla příčinou mnoha válek a zla. Postupně vznikala hierarchie církevních hodnostářů , ne podle Ježíše, ale podle touhy lidí po moci.
Angelwoman,
Mira
| 17. 11. 2008 14:56
krásně jsi to napsala, úplně se s tebou ztotžňuji. Jsem takový věřící-nevěřící. Strašně ráda chodím do kostelů pro jejich zvláštní atmosféru. Možná je to i proto, že dříve lidé vybírali místo pro stavbu kostela podle určitých kritérií. A také samotná stavba není úplně nahodilá.
Také si myslím, že dohady mezi různými církvemi jsou zbytečné, vždyť přece určitá pravidla byla dána při samém počátku. Jenže každá církev tvrdí, že ta jeho je ta jediná správná cesta. Přitom stačí tak málo-nevražit jeden na druhého. Jak včera v televizi řekl jeden šlechtic z rodu Schwanzenbergů: Nač vymýšlet spoustu nesmyslných zákonů, stačí desatero.
...
angelwoman
| 17. 11. 2008 12:35
Já tedy musím na začátek říct, že nejsem věřící v tradičním slova smyslu a ani nepatřím do žádné církve. Ježíš je pro mě vzor velkého člověka, ale jen člověka. Četla jsem na toto téma spoustu knih a docela se o to zajímám. Věřím, tomu, že Ježíš byl obyčejný smrtelný člověk, ale to nic nemění na tom, co nám odkázal.
A co je pro mě Bůh? Ano, věřím, že někdo/něco takového zde je, že nad námi bdí...ale nepředstavuju si ho jako nějakou bytost, spíš jako nějakou sílu, která stála na začátku všeho a vše zde drží pohromadě, bdí nad námi, chrání nás...
Myslím, že církve jsou zbytečné, všechny ty přesné modlitby, církevní byrokracie, kněží a další církevní hodnostáři, kteří říkají co se má jak chápat, kteří jediní mají právo vykládat Bibli, která sama je tak zmatečná a tolik si protiřečí,...Myslím, že víra je v srdci, jen lidé ji vzali její ryzí podobu.
Chodím ráda do kostela, nasávat tu krásnou atmosféru a rozjímat. Myslím, že je jen má věc, s kým uvnitř svého srdce mluvím, jestli to je Bůh pravoslavný, katolický, židovský...nebo prostě "ten můj". Stejně je jen jeden a zdaleka přesahuje vše, co si o něm lidé vymysleli, jakou roli mu přikli a jak víru v něj svázali nejrůznějšími hloupými pravidly. Můj názor
To bude tím,
anonym
| 16. 11. 2008 21:17
že tu nikdo jiný nepřispívá.
Napište, jak vy vnímáte Boha.
Můžeme se respektovat, žádný pohled není "lepší", než pohled toho druhého.
Co je pro Vás Bůh?
.....
JirinaaniriJ
| 16. 11. 2008 15:50
Angelwoman, máš naprostou pravdu, když se takto chovají jedinci, pak není divu, že pro stejné chování a prosazování sama sebe se vedou války, je to smutné, ale je to tak…
náboženství
angelwoman
| 16. 11. 2008 14:00
Dřív jsem tady ráda chodila a četla si příspěvky, ale teď mi bohužel přijde, že tato diskuze Povídání o Bohu se zvrtla v to, jak kdo lépe chápe podstatu Boha, Ježíše, církve, atd. a někteří zde vyzdvihují, jak jsou v tom poznání daleko, jak "prozřeli", jak znají "tajemství", apod. Někdy mi to zavání trochu až vychloubáním, že já jsem "došel tak daleko a znám pravdu" a vše ostatní je špatně
Bůh je láska
Dana
| 20. 10. 2008 18:23
Co máš pořád s tím členstvím, člověk chce někam patřit a vytvořit s Bohem společenství a s lidmi a je jedno jestli je to v církvi křesťanské nebo protestantské. Bůh má každého rád tam kde je. Mám pocit, že jsi vysazený na křesťany. Co ti udělali?Ježíš nebil poustevník jako Jan křtitel apod. ani samotář, ale chudý společenský člověk který šel poslušně až na kříž k Bohu. S tím sjednocením církve jsi to buď nepochopil nebo jsem to nesrozumitelně napsala.

Bůh chce, aby se sjednotili všechny církve, ale ne jako celek, to ti je doufám jasné, že to je holí nesmysl, ale aby se sjednotili všichni v něm a on v nás a všichni ho uznali za jediného našeho Boha a Pána to je to tajemství jeho celku. Málo komu je dáno aby to pochopil. Mám pocit, že v tom vidíš jenom organizační podmínky a to je hodně málo. Zkus se dívat dál.

Bůh naplňuje církve Duchem Svatým a ten je vede. Když někdo někam nepatří tak většinou vznikají nové a nové církve a to je to trhání těla Kristova. Někteří si myslí, že je osvítil Duch Svatý a právě oni vykládají správně písmo a ne nějaká církev, která nemá prakticky žádné zkušenosti 2000 let a kterou založil Ježíš a učil své učedníky jak mají učit své další učedníky a předávat toto učení dál. Popření církve je také zčásti popření učení Ježíše Krista, který sám církev ustanovil, aby měli lidé nějaké vedení v něm a Duchu Svatém tady na zemi. Bůh má především zájem, abychom ho milovali, a milovali skrze Ježíše a tak činili i ostatním tedy milovali své bližní ostatní. Bůh je láska a to je hlavní co si Bůh přeje, aby láska zvítězila.

S tím Pánem jsem to nepopletla Ježíš je náš mistr tedy náš Pán, Bůh všemohoucí je náš Pán jediný a všemohoucí. Ježíš je králem na nebi i na zemi a až dokoná své dílo a vše se mu podřídí na zemi i na nebi podřídí se také syn otci tedy Ježíš a všichni budou jedno v sobě s Duchem Svatý a mi sním. Je to velké tajemství, jestli tomu rozumíš já jo ! Tohle není ze mne, zakouším ve svém srdci Ježíšovu lásku on je ve mne a já v něm, už pro mne není těžko dělat dobré věci ze sebe, neboť je ve mně koná Ježíš. Nevím jestli jsi daleko tak jako já. Jestli ano víš o čem mluvím. Tedy království nebeské je již mezi námi a můžeme z něho čerpat již zde na zemi a je to něco nádherného co bych přála všem lidem na zemi.
Přeji klid a mír v duši i v srdci.

Posílám znovu dopis od Boha zapnout i zvuk http://www.tv7.cz/?…

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Alka...
16. 4. 2024 09:17
70219
helena.07
15. 4. 2024 14:30
11772
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Gabriela ediv
21. 1. 2024 20:59
478
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video