Těhotenství a porod - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

těhotenství a porod

Diskuze

Budulínku,
anonym
| 9. 7. 2010 18:17
zalez už s tou svojí vlezlou reklamou zpátky do nory
tanec v těhotenství
andy111
| 19. 7. 2009 17:56
ahoj holky...já mám doma taky dítko:)takový malý ďáblík...ale v těhotenství mi strašně pomohl tanec..zkoušela sem i jogu ale to mi moc nevyhovovalo..zkusila sem orientální tanec a fakt to bylo super.cítila sem se naprosto v pohodě a taky sem něco udělala pro sebe a malého...zkuste se podivat na: www.zlutaraketa.cz ...tam o tom zjistíte víc.fakt to můžu jen doporučit:)mě to hodně pomohlo, tak třeba to některá z vás taky využije:).zuzana
bud ráda:)
Stylly
| 19. 7. 2009 13:43
No to bud ráda, že ti není špatně,já prozvracela celé tři měsíce, takže nevím co bych dala za to kdyby mi bylo ok a nepocitovala žádnou změnu,..ted jsem v 16tt a cítím se lépe
4 porody
kiticka
| 7. 7. 2009 16:54
Já mám za sebou uš 4 porody a rto zasebou.Tak máme z manželem vaselo.Ale někdy pěkně zlobí a někdy jsou hodné.Ale nejvíc se mi líbí jak se objímají a hrají si spolu.Jen se bojím puberty to nevím jak zvládnu.Snat mi budete moc poradit.
porod
petrasan
| 6. 10. 2008 10:23
Netřeba se zastrašovat, porod může být i krásný a hlavně nevšední zážitek. Je u toho trocha bolesti a práce, bez toho to prostě nejde, ale to nic v životě, ale je to opravdu výjimečná událost a neměly byste se strašit a vyprávět si hrůzy. Jak psala Zonan, je fajn, když u toho je někdo blízký - cítit pocit bezpečí, opory a nemusí to být nutně jen manžel. Vlastně když o tom přemýšlím, taky bych ráda někomu poskytla takovou službu, o které mluví Zonan a účastnila se té krásné události, je to tak hrozně pozitivní... svůj vlastní porod člověk vnímá totiž zcela jinak.
Tak vám, co se na něj chystáte držím pěsti.
chci miminko
viera
| 4. 10. 2008 16:07
Ja som otehotnela až po 2 rokoch sústavneho skúšania. Vyskušajte rôzne polohy. Pri klasickej polohe si daj pod zadoček polštář, aby sa to do teba lahšie dostalo, a potom zdvihni nohy nad seba a zostan tak chvílu. Mne to asi pomohlo. ...a skúšali sme to stále, až jedného dňa som bola v tom. Prajem ti vela šťastia a krásny pocit z rodičovstva.
Viera
kila
natyna
| 3. 10. 2008 22:59
Tak to upřímně závidím,že jsi tak málo přibrala já mám nahoře už 12 kilo a to se strašně hlídám!Ale už se těším až budu schazovat,mě hubnutí docela baví.
to si taky říkám...
Este
| 3. 10. 2008 14:09
připadám si hrozně neohrabaná a to jsem přibrala docela dost málo (zatím 6 kil)...
porod
natyna
| 3. 10. 2008 13:59
Uf,mě to také čeká za dva měsíce.Jenže já už jdu rodit potřetí a obavy trošku mám.Je to poprvé co tam semnou bude i můj partner,tak jsem zvědavá.U nás ve městě je porodnice vyhlášená tak se ani tak nebojím.Jen už bych to chtěla mít za sebou!! Nosit ty kila je hrozný.
Este
anonym
| 3. 10. 2008 13:59
Tak ať vše proběhne podle toho, jak Ti bude nejpříjemnější.
Porod je hrozně důležitý. Pro Tebe i pro dítě. Ještě trochu víc pro něj, ten start je rozhodující.
Opravdu si to jde užít tak, že na to budete vzpomínat příjemně.

A obdivuji Zonan, která dokázala být kamarádce oporou u porodu. To se cení! To já bych neuměla. Jsem v tomhle přehnaně empatická.
Este
Kloa
| 3. 10. 2008 13:50
Este, souhlasím, taky si myslím (i když jsem ještě nerodila), že porodit vlastní dítě je nádhera
Přeji bezproblémový průběh.
zonan děkuju!
Este
| 3. 10. 2008 13:33
já si pořád říkám, že to bude nádhera porodit vlastní dítě a nějak si k sobě nepouštím řeči o tom, jaká to je hrůza. lidi totiž mají tendenci na všem hledat to špatné a neužívat si ten okamžik.


třeba jsem přehnaně optimistická, ale alespoň se dopředu nestresuju
Byla jsem u porodu
zonan
| 3. 10. 2008 12:20
své kamarádky (tatínek se bál) a obě jsme si to moc užívaly. Vážně. Pouštěly jsme si relaxační hudbu, občas jsem ji masírovala záda, „dávala“ Reiki a hlavně jsme plkaly. Když už začalo jít do tuhého, přestěhovaly jsme se do sprchy a kámoška poskakovala na míči. Hodně ji to pomáhalo. Čas ubíhal rychle. V 10 dopoledne jsme nastoupily do porodnice a v půl sedmé večer byla malá na světě. Byl to tak ohromně emotivní zážitek, že na něj nikdy nezapomenu. A vzhledem k mému šílenému, předčasnému a ubrečenému porodu mohu říct, že tento porod jsem si užila (bodejť, vždyť mě nic nebolelo). Kdybych ještě někdy rodila , tak bych určitě prosila mamku nebo kámošku, aby byla se mnou (manžel vždy tvrdil, že on by nešel, což by mi nevadilo). Myslím, že personál se pak chová k rodičce ohleduplněji. Někdy totiž rodička v bolestech ne vždy dobře chápe pokyny a tak je fajn, když ji někdo podrží a v klidné chvilce zopakuje, co má dělat.
Este, přeji Ti stejně pohodový porod, jaký měla má kámoška. I ona na něj ráda vzpomíná a je šťastná, že rodila přirozenou cestou.
porod
Este
| 3. 10. 2008 08:14
co tady strašíte s porodem?
mě to čeká za 2 měsíce a docela se těším. bude to nová zkušenost. porod je, jak psala Nux normální věc, akorát se někdy může zkomplikovat, ale to je u všeho. podle mě je nejdůležitější si dobře vybrat porodnici. původně jsem si myslela, že budu rodit v Praze, ale vzhledem k tomu, že je to tu přecpaný a tak se nechtějí s nikým moc zdržovat, tak jsem to přehodnotila a budu rodit jinde, kde je větší klid.
jinak s tím partnerem. původně jsem ho tam taky nechtěla (byl hrozně dotčený ), ale člověk neví, jak to bude probíhat a jaký přijde doktor, tak to beru, že na to alespoň "dohlídne" (teda doufám, že to zvládne ). možná podruhý, až budu mít nějakou zkušenost a budu třeba znát i ten personál, tak bych radši byla sama. uvidíme...
Kloa a Nux
angelwoman
| 15. 9. 2008 10:05
Děkuju vám oběma za názory
Nux, trochu jsi mě uklidnila s tím, že ten nástřih hráze ani necítím..Mně prostě pocit, že mi nastřihnou kus mého těla připadá úplně nepřestavitelný, ale asi je fakt, že to je v tu chvíli to nejmenší... Máš pravdu, že ženské přehání, když mluví o porodu a když se chceš vlastně dozvědět, jak to celé probíhá, neřeknou ti nic...
Já jsem si vždycky říkala, že bych partnera k porodu chtěla, pokud by s tím souhlasil.Jenže teď nad tím váhám..Četla jsem hodně o tom, jak to pak může změnit vztah partnera ke mně, že pak ve mně vidí jen nějakou božskoku rodící Madonu a ne jeho partnerku Partnera bych chtěla z toho důvodu, že by mi jeho přítomnost pomohla a taky, přiznám se, příliš nevěřím doktorům...Vím, že to zní asi divně, ale už jsem zažila tolik hrozných doktorů..Bála bych se právě toho umělého urychlování, neosobního jednání, že by nepřihlíželi k mým přáním, že by mi pak vzali dítě a vrátili kdo ví kdy, přehlíželi mě, atd. Myslím si, že je porod je tak intimní a niterná věc, že by s k rodičkám neměli chovat jako že takových tu mají spousty, tak ať honem odrodí a je klid... To mi teď třeba vyprávěla jedna známá...Ale pak jsem zase četla, že žena měla vlastní pokoj, partner byl celou dobu s ní, stříkal jí ve sprše vodou, aby se jí ulevilo, atd. atd. Prostě individulní přístup.
A k tomu partnerovi u porodu-myslím si, že určitým jedincům může tolik bolesti, které přihlížejí, ale nemůžou jí cítit ani jí zabránit zanechat rány na duši....Já bych chtěla, aby mě jen držel za ruku, ale probůh na nic se nedíval
partneři u porodu
anonym
| 15. 9. 2008 07:20
K těm partnerům-každý je jiný, přimlouvám se-nenutit je do toho. Mnoho žen se domnívá, že když byl u plození, ať si kouká taky na to rození....Mno, měla jsem u prvního porodu partnera, u druhého ne (byl doma s prvním dítkem). Potřetí bych zvolila nebrat ho tam.
Já vím, jak je to dnes moderní, a jak tatínkové pomáhají, masírují, drží za ruku...asi záleží na nátuře. Manžel byl vyjukaný, chtěl by pomoct, nevěděl jak, je to hrozná bezmoc, já bych s nikým rodit nešla.

Já jsem ocenila ticho, klid, intimitu, nezasahování, vlastní tempo. jsou chvíle, kdy se člověk lépe cítí sám, a tohle byla pro mě ta chvíle. Nemusela jsem se kontrolovat při každém zasténání, mohla jsem se soustředit na "práci" a sama podle svého tempa přivést dítě na svět.
Partner i nemocn. personál by mi v tom jen překážel.
Byl to krásný porod (krásnější by byl ale doma).
Angelwoman
anonym
| 15. 9. 2008 07:11
Jak už jsem tady víckrát zmiňovala, ženské rády vyprávějí o hrůzách porodu, stejně jako chlapi o hrůzách vojny (než jim ji zrušili).
Často hodně přehánějí, ve snaze vyvolat pocit, jaké že to jsou hrdinky, co musely vydržet.
Rodila jsem dvakrát, v obyčejné porodnici, přirozený porod si tedy představuji jinak, ale to už je věc personálu, jak s Tebou naloží a co se sebou necháš dělat.

Co se týče hráze-můžu Tě ujistit, že nastřižení nezabrání natržení (prostě když to jde moc rychle a spěchá se, tak se natrhne i přes nástřih). Dobrá zpráva je, že to fakt vůbec necítíš. Tkáň je tak napnutá, že nervy v ní nepřenášení informaci...to je to poslední, co by Tě mohlo děsit.
Navíc je to ve chvíli kontrakce, kdy Tě bolí zcela něco jiného, než hráz.

Řeknu Ti tajemství. Velikost plodu není indikací k nástřihu nebo roztržení. To, proč se to dělá, je pouze snaha lékařů (původně snad dobře myšlená) porod urychlit.
Mám kamarádku, co porodila 4,5kg dítě bez trhlinky. Ale to jen proto, že si nenechala do porodního děje zasahovat, dítě šlo pomaloučku, mnoho hodin, ale snesitelných, žádné skákání na břichu, žádné mechanické zásahy zvenčí...a ty nepotřebuje 90% rodiček. jen se z nich dělají pacientky, zbytečně.

Každá žena je schopna porodit dítě (pokud není nějak degenerovaná), a v případě příčné polohy jde vždy provést CS.

Alice Bendová je barbínka a celebrita, která své dítě vodí na večírky od narození. Rozhodně to není typická máma, a jejího kluka trochu lituji. Jako každá herečka se potřebuje zviditelnit a ráda popovídá o hrůzách porodu, aby jí každý politoval. To se o celebritách rádo píše, protože ony mají samozřejmě vždycky porody těžší, a bolestivější, páč to s nimi prožívá celý národ.

Podívej, bolí to každou, ale kdyby se to fakt nedalo snést, tak nás na světě není tolik, ne?
hráz
Kloa
| 14. 9. 2008 23:00
Jani, jak víš, ještě jsem nerodila, ale taky už lecos vyslechla. U porodu záleží jak je miminko velké a jaké má fyzické dispozice rodička. Podle toho lékaři usoudí, jestli hráz nastřihnout nebo ne. Jinak si dítě "udělá" svou cestu a dojde k roztržení. Ale taky se nemusí stát nic. Když rodila má sestřenice poprvé, tak ji malinko šili, podruhé rodila dceru, ta byla drobounká, jen takový uzlíček, vůbec sestřenici nenastřihávali, ani ji miminko neroztrhlo. My jsme si ale tohle všechno říkali už na základce v Péči o dítě
Myslím, že se říká, že těhotenství není nemoc Porod je pro ženu určitě náročný, ale přirozená věc to je, i ta nepříjemnost s hrází, tedy když vše probíhá bez komplikací, proto se taky divím hazardérkám, které nerodí pod lékařskou péčí
O císaři a přirozeném porodu se toho už taky lecos napovídalo. Císař je asi "pohodlný" tím, že se dítě nevydává na svou cestu tím úzkým prostorem, ale že je žena odoperována a najednou má dítě. Ale jednou to je operace, nikdy nevíš co se může stát, třeba nebudou moct zastavit krvácení a přijdeš o dělohu ... I zotavování je po císaři delší (většinou).
všem
angelwoman
| 14. 9. 2008 20:12
Měla jsem nedávno rozhovor s babičkou a mamkou o těhotenství a musím říct, že mě obě dvě dost vyděsily Babička mluvila pořád o tom, že když ženě nenastřihnou hráz (šílená představa), že ji dítě může "roztrhnout" (ještě šílenější představa) Je vážně porod tak nebezpečná věc? Říká se, že porod není nemoc, ale normální věc. Ale normálně se přece člověku takové věci nedějí...Vím, že teď asi zním trochu vyděšeně , já se na své budoucí miminko moc těším, jen poslouchám co o něm ženy povídají...Třeba jako Alice Bendová v tv, že to byla nepředstavitelná bolest a že příště bude určitě rodit císařem
A ještě by mě zajímalo - když jste měly u porodu své partnery, jak to nesli? V pohodě? Žádné negativní reakce?
Chci miminko!!!
khanulka
| 14. 9. 2008 19:38
Ahojte holky, už nějakou domu se z manželem snažíme splodit dítě a pořád nic. Až teď je to asi 3 den co mě bolí bradavky. Jsem pořád unavená a občas mám i bolesti v břichu. Mám asi týden po menstruaci tak nevím jestli by bylo možné být těhotná. Test jsem si zkoušela včera a byl negativní tak nevím....Moc bych si přála, aby jsem byla v tom. Myslíte že bych mohla být těhotná???
vyšetření
Este
| 14. 5. 2008 16:04
já se teda vůbec nevyznám ve všech těch vyšetřeních. za spoustu z nich chtějí nehorázný peníze, a jak má člověk vědět, co je opravdu potřeba a co je jen na tahání peněz.
naštěstí mám sestru lékařku, která navíc taky čeká dítě, tak s ní všechno konzultuju. ale jinak bych byla úplně ztracená...
těhule
natyna
| 13. 5. 2008 20:10
Ahoj moc zdravím a hlásím se do klubu těhulek.Jsem po 14 letech znovu těhotná.Už je to moje třetí těhotenství a je mi bezvadně.Ani jednou mi nebylo špatně,nemám vůbec žádné ranní nevolnosti tak jsem docela ráda.Jsem v 11.týdnu.Je to,ale úplně jiné než když jsem byla těhotná před tím.Víc se o sebe bojím a zjišťuju co je všechno nového a krásného!Vůbec nemám představu co kolik stojí! Moc se těším a ráda bych holčičku,protože mám 14 letého syna a 19 holku a já těm puberťákům prostě nerozumím! Holky jsou bezva kamarádky.Jen ty kila mě budou trápit,protože jsem otěhotněla nečekaně,zrovna když jsem byla pod hubnoucím dohledem a já mám k tloušťce sklony.No uvidíme.Hlavně,že mě má partner rád a nějaká kila navíc vůbec neřeší! Tak se těhulky opatrujte.
experimenty v těhotenství
Este
| 13. 5. 2008 14:06
já bych nezkoušela nic, co nemám vyzkoušené. přeci jen člověk neví, jak na to těla zareaguje. už tak je těhotenství pro něj docela nezvyklá věc, se kterou se musí vypořádat.
já jsem v 10. týdnu a ranní nevolnosti už skoro nemám. ale hodně mi pomáhaly pomeranče. někdy jsem nebyla ráno schopná pozřít nic jinýho.
homeopatie
petrasan
| 14. 4. 2008 12:47
Souhlasím, že nevolnostem se asi moc nevyhneš, ale mrkla bych se i na homeopatii, ovšem najdi si k tomu raději homeopata, existují sice příručky, ale přecejen v těhotenství bych nadmíru neexperimentovala.
Mám 3letého syna a zpočátku jsem taky zvracela, ale říkala jsem si vždycky, že to musím překonat, je to přecejen chvíli hlavně ráno, hodně věcí se odvíjí od psychiky. Vydržela jsem celou dobu i pracovat až do poslední chvíle a bylo mi fajn. Důležité je, abys taky pravidelně a dobře jedla, tím nemyslím, plácat jedno přes druhý a přejídat se ale jíst kvalitně a začínat tou snídaní. Ráno si přivstat a v klidu se připravit a celkově hodně spát. Výtečné bylo i cvičení a gravidjoga, to tě udržuje a napomáhá skvěle psychice. Stáváš se taky ohebnější a připravuješ se tak na porod.
AHOJ MISULE
Janule
| 15. 8. 2007 14:37
Ahoj, bud rada,ze ti neni spatne,neni to nic prijemneho.jestli jsi stihla,tehotenstvi na tobe bude videt tak kolem 4mesice,jestli jsi silnejsi,tak i dyl a malo.Ale urcite je to u kazde ruzne,neda se to presne rict.jinak k tehotenstvi moc gratuluji. Jsem maminou 3krat,tak jestli budes neco chtit vedet,muzes se ptat.Zatim pa Jana

A vsem,co je spatne,nebojte,prejde to.Drzim palce..
Rada
Misule
| 5. 8. 2007 18:58
Ahoj všechny! Jsem těhotná v 7.týdnu. Je mi úplně dobře a ani nepociťuji nějaké změny. Samozřejmě jsem ráda,že to tak je,ale stejně by mě zajímalo,proč mi není špatně. Nebo to příjde později? Mám ještě jeden dotaz...Jelikož jsem mladá,tohle je moje první dítě,tak nemám takové zkušenosti. Kdy na mě těhotenství půjde vidět? Předem děkuji za odpověď. Mějte se krásně!!
nevolnost v těhotenství
anonym
| 21. 7. 2007 08:48
Zdravím všechny maminy i ty budoucí, co se týče nevolnosti v těhotenství mám také zkušenosti, jelikož jsem trojnásobná mamina!Nevolnost je přirozená reakce těla na právě ten jiný stav,také si to pamatuji a vzpomínám, že to dost narušovalo mé denní plány, ale potom ten výsledek stál za to mám tři krásné dcery!!Jinak mi kdysi lékař poradil po ránu coca-colu, samozřejmě v menším množství a pomáhalo to, je také dobré pořád něco dělat a člověk nemá potom myšlenky na to, že mu není dobře!!Pokud je žena zdravá a vše probíhá jak má, doporučuji častý ***, je to celková úleva pro ten namáhaný organismus v těhotenství!Zdravím a přeji všem hodně pevné nervy a štěstí
nepříjemné období
sun
| 20. 7. 2007 22:24
Ahoj Weras, moc gratuluji k těhotenství...já už mám 2,5 letou holčičku, ale velice živě si vzpomínám na začátky svého těhotenství. Byly to opravdu nepříjemné 4 měsíce, které jsem si vůbec nemohla užívat tak jak jsem si přála. Tak jak píšeš, od rána do večera, den co den mi bylo zle a zle, myslela jsem že to snad neskončí....Přála bych ti, aby to u tebe tak dlouho netrvalo...bohužel tě ale zklamu, domnívám se (nevím co by na to řekly jiné maminky), že tohle si prostě musíš prožít až do konce...radu ale mám. Určitě to řekni své gynekoložce a ta ti na zmírnění tohoto stavu může něco předepsat. Já na tohle brala taky nějaké léky, už si ale nepamatuji název a taky jsem lízala takové speciální lízátka. Moc jsem jim nevěřila, ale opravdu se mi po nich ulevilo. Tak se na to zeptej....budu ti moc držet palečky a vydrž, ono to fakt přejde...u někoho dřív
u někoho později...ale přejde Napiš jak jsi dopadla, ahoj M.
nevolnosti
weras
| 20. 7. 2007 20:08
Zdravím maminky.
Před týdnem mi začaly hrozné nevolnosti.Je to den co den a od rána do večera.Dnes jsem si udělala test a vyšel pozitivní.Počítala jsem s tím,protože krom zmíněných nevolnosti mám navíc snad všechny příznaky
Chtěla bych se zeptat zkušenějších zda-li by nevěděli o něčem co by mi pomohlo na nevolnost.Je to ukrutný.Prosím prosím
těhotenství
anonym
| 19. 5. 2007 21:04


Taky mě ze začátku bolelo břicho.Dost mě bolelo i během těhotenství.Doktorka mi říkala, že je to tím, že se roztahuje děloha.Ale mě bolelo od začátku.Ještě když se neroztahovala.
Takže je možné, že jsi těhotná.Jestli si to přeješ, tak není co řešit.Přeji ti ať se ti splní to co si přeješ Ahóóój

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
19. 4. 2024 09:36
11794
jizerka
18. 4. 2024 22:39
70248
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video