Pískání v uších - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

pískání v uších

Diskuze

anonym
| 11. 12. 2011 16:37
Co já pamatuju, tak mi v uších píská odjakživa. Pokud je to na svojí "normální" intenzitě, tak mi to vůbec nevadí a většinou to ani nevnímám. Akorát v případech, kdy na jedno ucho se chvilkově intenzita zvíší, nebo naopak ustane, tak je to pro mě takový divný.
anonym
| 17. 9. 2011 16:30
je mi 12 let a v usich mi husi asi cca 5 let uz jsem zvikli ale nekdy mi to vadi tak moc ze treba nespim je to hrozne a nevim jak to vylecit
Pískání v uších
Petr01
| 7. 8. 2010 19:46
Pískání v uších mě dovedlo k lékaři, který si po čase nevěděl rady a přestával mi to věřit. Známá mi doporučila iridoložku, která našla příčinu. Měl jsem zánět v ušní dutině. Po odléčení pískání přestalo. Pokud si už taky nevíte rady, koukněte na stránky iridologie.
psychina
JaroslavS
| 5. 8. 2010 10:41
u nás doma píská v uších hned většině domácnosti a osvědčila se hypnóza. Platí se 200Kč/hod a je to poměrně dlouhodobé :) jinak je dobré si dát pozor na doktora, kterého vybíráte - existuje seznam českých hypnotizérů, tak určitě nechodit jinam!!!
Zkuste třeba Audiron,
Mira
| 24. 7. 2010 10:08
Audiron ovlivňuje zejména dráhu tří zářičů a tlustého střeva, nejvíce však jejich odbočky, jež procházejí místy, v kterých se objevují záněty středního ucha a opary. Disharmonie v těchto drahách se projevuje i určitými syndromy, jako jsou některé poruchy sluchu, hučení v uších, otoky za ušima, záněty a celá řada dalších potíží, které již nesouvisejí s uchem, ani s ústy.

Manžel také trpí tímto problémem. Byl na různých vyšetřeních, jak popisuje řada z vás. A každému pomáhá něco jiného, vzhledem k jeho stavu. Manžel nyní chodí k výbornému lékaři na akupunkturu a tento přípravek mu dá po skončení akupunktury.
tinitus
eva3
| 23. 7. 2010 11:31
Pískání v uších je opravdu zapeklitá záležitost.Já to mám již 14 let a nyní jsem na tom tak,že můžu normálně fungovat.Já to mám po operaci ucha a postupně jsem se dostala až k lékaři na psych.a léčila jsem se.Pak jsem si koupila kapky výtažky z pupenú od paní Podhorné.Nyní nic neberu a už můžu být i v tichu a pískání nevnímám.Krásný den
...
Soleil
| 24. 3. 2010 09:17
Já bych řekla, že pokud vám u toho buší srdce a máte stísněné pocity, je to stopro psychika. Ale když třeba i hlava pobolívá, může to být taky abnormálním zahleněním. V tom případě bych doporučila radikálně změnit stravu, to pak přejdou i problémy, které jste měli třeba řadu let...
.
Liborr
| 3. 1. 2010 22:42
Zdrávím. Také mám tento problém už asi 2 roky. Přesně to nevím, ale zhruba nějak tak. Říkám si, že pokud to není příznak něčeho horšího, tak jsem jen rád, že jde jen o to pískání. Dá se s tím žít. Přes den už to většinou ani nevímám, nebo jen mírně a v noci většinou usínám u televize, což dost pomáhá.
pískání v uších
anonym
| 4. 12. 2009 18:19
Taky to mám už pár let. Ostatní hluky to přehluší, jen když nemůžu usnout, tak to píská. Trochu jako morseovka. Kamarádka doktorka chtěla, ať udělám písemný záznam, že to zkusí rozšifrovat. Ale já mám hudební hluch a morseovku neumím.
Vyšetření uší i mozku bez nálezu příčiny. Potom jsem si někde u lékaře přečetla, že je to naprosto normální jev u poměrně velkého množství populace. Vzniká z různých důvodů a máme se s tím naučit žít. Chtěla jsem také zkusit Gingio, ale teď beru Wobenzym, tak až ho doberu.
Ale fakt už mě to netrápí.
Pískání v uších jako zábava
gilmorka4
| 26. 3. 2008 12:44
V uších mi píská déle jak 4 roky, začalo to po pořádné chřipce. Nejprve hučelo jen v jedné části hlavy, zato celodenně. Chodila jsem na rehabky ohledně krční páteře, pomohly na krční páteř, krátkodobě, na hučení vůbec. Brala jsem léky od ušního, název nevím, neboť nepomáhly, tak je nebaštím. Gingio jsem papala poctivě, doufala jsem, že nejenže pískání poleví, ale budu mít stále teplé prokrvené končetiny a bystrý mozek - nic. Teď beru pískání jako hru. Podotýkám, že jen občas při dobré náladě, nebo naopak při velké krizi. Lehnu, všichni tvrdě chrápou a já poslouchám, jak se mi z jedné části hlavy přelívá hukot do druhé, mění se na cvrkot cikád, pak na šumění deště, hukot moře. Prostě noční cvokatění. Zítra jdu na ušní dozvědět se, jak pokročily sklerotické změny na uchu.
anonym
| 9. 8. 2016 13:17
Když já si pořád myslím, že je tood krční páteře...
pískání v uších
roro
| 14. 3. 2008 13:37
Třeba to jsou zvuky z vyšších sfér.
Hučení pískání v uších
Zea
| 27. 10. 2007 21:32
Gingium tablety jsou opravdu výborné, ale myslím, že se smí brát jen asi 6 týdnů. Bohužel se většinou to hučení v uších vrátí. Mohu Vám poradit také AUDISPREY, stojí sice přes 200 Kč, ale vydržel mi přes rok. Jedná se o mikrobiologicky kontrolovaný roztok z mořské vody, který rychle rozpouští ušní maz. I když jsem měla uši kontrolované ušním doktorem cca před 5 lety (bez nálezu), brala Gingium, tak mi také hučelo v uších se stejnými problémy, jak uvádíte. Vloni jsem měla chřipku, brala antibiotika a výsledek žádný. Bolelo mně v uchu, kolem ucha, nepomohly ani výplachy ucha. Pak mi sama obvodní doktorka poradila, ať si koupím Audisprey a světe div se, po 5 letech mi pomohl od hučení. I když v poslední době občas to hučení slyším (večer), není to již takový problém. Myslím si, že to souvisí i se stresem, sníženou imunitou atd. Přečtěte si pořádně návod na použití Audispreje. Také občas si s uchem zacvičte – prstem na kraji ušního otvoru (zevní zvukovod - vede zvukové vlny až k bubínku - zvukové vlny přicházející zvukovodem, narážejí na bubínek a rozkmitávají jej) – velmi mi to pomáhá.
pískání v uších
caillou
| 15. 10. 2007 18:56
Ahoj všem.. mám problém. Souvisi nejspis s psychikou, to už jsem si dala dohromady.. je to necelý měsíc, co jsem se v noci z probudila a s divnym pocitem se sla napit. Po ulehnuti zpet do postele mi zacalo priserne hucet v hlave, stupnovalo se to a prislo mi to nesnesitelny. K tomu se mi rozbusilo srdce, jako bych bezela maraton. Pritom sem lezela.... duvodem byly nejspis deprese a stres, podle meho nazoru. Opravdu jsem se necítila dobře a ten večer jsem byla hodně smutná.Ale usnula jsem hned..Ja si odjakziva beru i prkotiny moc vazne a vsechno moc resim. Ale nevedela sem ze to muze dojit tak daleko. V nemocnici na vysetreni jsem byla, poradne na nic neprisli. O depresi jsem jim ale nerekla... trochu se stydim....
Take jsem jeden cas trpela nespavosti, asi tyden po te "srdecni prihode" jsem se poradne nevyspala.. pak jsem si na internetu nasla navod jak to zvladat a musim rict, ze nespavost to vyresilo.. Pak prislo piskani v usich. Nejdriv jsem to vnimala jen vecer. Pak jsem se o tom chtela dozvedet neco vic a to jsem asi nemela delat... od te doby piskani vnimam porad.. protoze jsem se dozvedela o tinitu...
A otazka... Chtela bych se zeptat jestli je mozne ze jsem si problem s piskanim v usich vsugerovala. S zadnou hlasitou hudbou jsem se nesetkala. Myslite, ze se toho zbavim ?! Tinitus se pry neda lecit, clovek se s nim musi smirit... a toho se bojim. Moc bych chtela vsecko vratit......poradi mi nekdo?? Zacinam byt zoufala....
pískání v uších
ilecka
| 12. 5. 2007 11:22
Ahoj holky,zkuste si nechat napsat od lékaře Gingium tablety.Mělo by to být i na tento problém.
Pískání v uších
anonym
| 6. 2. 2007 12:23
Mě píská v uších už 6 let.Mám stejný problém jak Severka .Od krční páteře.Mám od krční páteře víc problémů a tohleto pískání i když protivné je proti tomu prkotina.Vím jen jednu radu :naučit se s tím žít.Přes den pustit rádio apod........Horší je to večer před spaním.Ale jsou na světě mnohem horší věci.
brambůrek
anonym
| 5. 2. 2007 15:00
Ahoj, pískání v uších mám už dlouho, po větší fyzické námaze se to vždycky zhoršuje. Nebyla jsem s tím u lékaře, ale protože mám v jednom kuse studené ruce, nohy i nos (i v létě!), tak si myslím, že je to slabým krevním oběhem. Začala jsem pravidelně brát Ginko Prim a je to o moc lepší!
Mějte se!!!!!!!!!!!!!!!!!
pískání v uších
anonym
| 29. 10. 2006 19:09
Zdravim. Me uz piska v uchu 4 roky celodenne. zacalo to po operaci ucha. nejdirv mi tvrdili, ze je to jen pooperacni stav, ale buhuzel mi to zustalo... Tak jsem se s tim naucila zit. je to sice handicap, ale kazdy ma nejaky. Kdyz na to clovek nemysli a je v prostredi, kde je trosicku hluk, nebo se musi na neco soustredit, tak to proste vytesni z hlavy. nejhorsi je to bohuzel navecer, kdyz chce clovek usnout... tak si si musi kazdy nejak sam poradit.
Jinak vam vsem preji, aby to brzy zmizelo.
Potíže
anonym
| 29. 10. 2006 08:53
Může také souviset s užíváním léků, např.acylpyrin.Dále je možnost-dle altern.mediciny- souvislost se špatnou nebo zhoršenou funkcí jater a problémům se žlučníkem.
je pravda, že také souvisí s ucpáním vedlejších nosních dutin.
Malá svépomoc-akupresura-zatlačit prsty na most lícní kosti ve vzdálenosti šířky jednoho prstu před uchem.
V jednoduchých případech pomáhá.
Ahojky
anonym
| 28. 10. 2006 17:49
tak já mám taky tenhle problém a už dlouho,mám to ale od nemocné krční páteře.A podle zkušenosti vím,že na to celkem nic účinného není.Nebo jsem nenarazila na lékaře,co by věděl co na to zabere .
pískání v uších
mamika
| 27. 10. 2006 19:42
ahojky taky mě trápilo pískání v uších,ale soustavné.Po 14 dnech jsem mazala k ušaři a taky nic nezjistili,nakonec doktorka řekla,že můžu mít ještě nerozjetou rýmu a ta to dělá.Předepsala kapky do nosu.Připadala jsem si jako cvok,proč si kapat do nosu,když nemám rýmu,ale poslechla jsem.Po dvouch dnech se mi rýma opravdu spustila ,ale opravdu příšerná a pískání přestalo tak rychle jak začalo.No ale tobě píská už půl roku,nemůže to mít souvislost s krevním tlakem?Asi by jsi měla mazat na kompletní vyšetření,je to divné.Tak tfuj,tfuj,tfuj atˇti to dobře dopadne a tý hrůznosti se zbavíš.
pískání v uších
anonym
| 27. 10. 2006 19:29
Dobrý den, mám velmi nepříjemný problém. Už cca půl roku trpím nočním pískáním v uších . Samozřejmě to způsobuje nespavost a deprese. Byla jsem na vyšetření na ORL, ale tam se nezjistilo nic. myslím, že asni sám pán doktor si s tím neví moc rady. Pískání bych popsala jako cvrky v hlavě nebo cikády někde v africké buši. Je mi 25 let a mám strach, že se toho už nezbavím nebo že to bude ještě horší. Nemáte někdo podobný problém? A jak s ním bojujete? děkuji za rady
anonym
| 9. 8. 2012 16:49
Tinitus (lat. tinnitus, pískání či "zvonění" v uších) je zvuková halucinace, jejíž příčina je nervová – jedná se o podráždění některého stupně sluchové dráhy. Vysoký tón známý jako "pískání v uchu" většinou vzniká většinou podrážděním nebo dokonce odumřením jediné vláskové buňky ve vnitřním uchu.

Něco jiného je, když je vnímaný zvuk složený z mnoha frekvencí (projevující se jako hluk, šumění, hučení v uších) nebo má dokonce podobu modulovaných zvuků (cvakání, bzučení atd.). Hluk znamená, že se jedná o více než jen postižení jedné vláskové buňky. Může se jednat buďto o difuzní podráždění středního ucha (např. zánětem, třeba i subklinickým), nebo se může jednat o raný příznak problémů, které mají svou příčinu v CNS.

Čerpáno zde: http://adaptogeny.cz/…u-cns-12023.aspx
anonym
| 29. 9. 2012 21:53
TO Adam: Chci napsat svoji zkušenost s pískáním v uchu. Začalo mne to před cca 3 týdny, k tomu mne natekly ještě dutiny a měl jsem snad i plíce, léčil jsem se na chřipku, nedalo mi to a jel jsem na pohotovost, protože pískání a hučení bylo nesnesitelné. Doktor prohlédl ucho napsal kapky do ucha měl jsem ho z vnějšího zvukovodu zarudlé Otobacid N a prášky Clarisine repetabs. Jaké bylo moje překvapení když po prvním nakapání a prvním prášku pískání odeznělo! Zjistil jsem dodatečně, že jsem alergický, protože dotyčný prášek a kapky jsou nejen antbakteriální, ale i antialergické. Oteklá sliznice splaskla, v uchu jsem cítil taky klid bez pískání a dalších šumů. Moje rada zajdi na alergologii třeba něco vyvolává ve tvém uchu otok a pískání, začalo mne to všechno přes ucho a pískot a postupovalo dál.
anonym
| 21. 8. 2016 20:59
TO Adam:
A někdo si myslí, že to je nějaký strašidelný zvuk .
Např. Taoské hučení je jen postižení ucha :-\

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Mariana
19. 4. 2024 19:29
70260
2112Hana
19. 4. 2024 18:33
11798
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video