Homeopatika a ekzém - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

homeopatika a ekzém

Diskuze

anonym
| 19. 2. 2014 20:51
Dobrý den,
píši ročníkovou práci na téma Homeopatie. Součástí práce je také krátký anonymní dotazník. Prosím tedy vás všechny, kteří homeopatické léky užíváte nebo jste někdy užívali o vyplnění. Velmi by mně také pomohlo, kdyby jste o tomto dotazníku dali vědět svým příbuzným či známým, kteří s homeopatickou léčbou mají zkušenosti.
Děkuji mnohokrát.
http://www.survio.com/…7B5A5X4I4U4M2Y8Y
anonym
| 14. 2. 2014 15:09
http://www.kezdravi.cz/…cripts/index.php Tady je vše co chce člověk o homeopatikách vědět
25-ka
| 11. 3. 2014 22:40
TO Klara: jeee ja z tej istej stránky berem homeopatika pre seba a starých rodičou
anonym
| 31. 5. 2013 09:12
Zdravím všechny, na homeopatika kašlete, jsou to jen placebo kraviny...
Ohledně mě dlouhou dobu se mi dělal exém na obličeji a nic nepomáhalo, kortikoidy to akorát zhoršily a kolikrát jsem se bál vůbec vyjít mezi lidi, protože to bylo opravdu strašný. Začalo to tak před dvěma lety a od té doby - jednou se to zlepšilo, jednou zhoršilo. Krátkodobě mi na to pomáhaly obklady z Řepíku Lékařského, nebo vývar z domácně vypěstovaného konopí (na to bacha, není to moc legální ). Nedávno mi jedna kamarádka ze školy poradila ať zkusím bio kosmetiku Cannaderm - www.cannaderm.cz - zdálo se mi to dost drahé (cca 200Kč za 150ml) a moc se mi do toho nechtělo, nakonec jsem zjistil, že když jim slušně napíšete na email, tak Vám pošlou i vzorky zdarma. - Nechal jsem si tedy nějaké poslat a výsledek, opravdu něco skvělého! Během dne jsem přestal šupinovatět a během 3 dnů se pokožka vyhladila a zmizelo i zarudnutí. Ksicht jak dětská ***ka, prostě super!
Ze začátku jsem používal jejich Zklidňující krém Exema (na to šupinovatění) a když se to zklidnilo, tak Dětské mléko Robátko. - Po dopotřebování vzorků zdarma jsem si hned jedno Dětské mléko objednal. (dá se to koupit i v různých lékárnách - třeba na Kačerově u Metra v Praze) - je to sice 200kč za 150ml ale jak říkám, nic lepšího jsem za dva roky co se s tím nějak potýkám nenašel. Teď už se jen vždycky promáznu po sprše a obličej je úplně normální! Jinak mají i další různé krémy, vody, mastičky - nezkoušel jsem, ale od tohoto výrobce doporučuji snad úplně vše.
Jinak možná ještě jedna rada, pro Exematiky. Exém je nepříjemná věc, a běh na dlouhou trať, ale nenechte se nějak zbytečně knockoutovat z běžného života. - Já opravdu kvůli tomu skoro nevylézal, ale byla to blbost. Když jsem stejně musel do města, ano, cizí lidi v MHD na mě čuměli jako kdybych měl ekzém na ksichtu (taky že jo ) ale kamarádi a přátelé mě měli pořád stejně rádi, slečna s kterou se více bavím mě podporovala a nevykašlala se na mě.
A vůbec všichni, pokud se stydíte za svůj vzhled a jde s tím něco dělat (jste tlustý), tak se změňte, abyste se stydět nemuseli. Ale pokud je věc, kterou ovlivnit nemůžete (akné, exzém), kašlete na to. Ti praví Vás budou mít rádi i tak! Hlavně se mějte rádi Vy sami! Pěkný den Vám všem, kdo čtete tento příspěvek a udělejte pro mne něco, když už jsem strávil čas s psaním tohoto příspěvku a postováním do různých diskusí... Usmějte se! Je to zadarmo a Váš úsměv udělá svět lepším!
mo2012na
| 13. 8. 2012 20:42
Můžete si vybrat homeopatika i sami, podle konkrétních příznaků na eshopu:

¨http://www.kezdravi.cz/…cripts/index.php
anonym
| 8. 2. 2012 12:28
Zdravím. Doporučila bych Homeopatickou poradnu Jany Koudelové, viz http://www.homeoporadna.com/
K
anonym
| 21. 3. 2012 12:57
TO Klára: Máte s ní dobré zkušenosti?
anonym
| 19. 12. 2011 18:46
Kortikoidy zatěžují organismus a pokud je možné něco zlepšit přírodní cestou,pak je samozřejmé že většina maminek zvolí to co dítěti prospěje daleko více.Já znám naopak spoustu dětí,co se léčí spoustu let s AE a stále mají či měli potíže,ne každému kortikoidy pomohou.Tělo zaplavené množstvím toxinů,se snaží zbavit určitého množství přes pokožku,přitom vznikají ekzémy, akné a jiné kožní problémy.Organismus zaplavený toxiny,nemůže správně přijímat živiny a to může způsobovat nejen kožní potíže,ale i vypadávání vlasů, špatná kvalita nehtů.Někteří z nás utrácejí mnoho peněz za kosmetické přípravky,které mohou na různě dlouhou dobu přinést zlepšení,ale ta správná výživa pro pokožku a vlasy musí přijít zevnitř a to hlavně díky potravě a možnými doplňky.Já jsem dcerce na ekzém dávala přírodní bylinné produkty a stále ji je dávám,ve dvou letech vůbec neví co je to být nemocná a já jsem se stejnými produkty pomohla od léků na astma a alergie.Je spousta rodičů kteří naopak nechtějí o ničem přírodním ani slyšet.Je na každém co si zcela svobodně zvolí.lenkaskri@seznam.cz
Tatu
| 20. 12. 2011 07:22
TO lenkaskri:
No jo, léčí, léčí. Berou a používají nějaké přípravky, které by jim měly pomoci, ale neodstranili tu hlavní příčinu, nebo kombinaci příčin. A to je asi ta druhá část léčby.
A pozor, neplést si přírodní bylinné léčivé prostředky (proti nim nic nemám) s homeopatiky! To je jako o koze a nebo o voze.
T
anonym
| 1. 1. 2012 17:42
Vzkaz pro "tonda12".

Dobrý den,
jsem zakladatelkou této diskuse a vlastně už jsou to tři dva roky,co jsem měla asi tak velké problémy co vy se svou dvouletou dcerou a s ekzémem.
Nedá mi to abych Vám nenapsala pár řádků.
Píšu Vám protože už nejsem tak neštastná jako vy a dcera už nemá takové velké problémy jako před dvěmi lety.
Nakonec nám opravdu pomohla homeopatie,ikdyž jsem už tomu nevěřila!!!!Bohužel uspěch máme až poslední půl roku.kdy předtím dcera měla ekzém na 80% těla.Samozdřejmě jsme ji léčili v první řadě klasickou medicínou,včetně kortikoidů,ale bohužel lékaři byli krátcí a dcera měla ekzém stále víc a víc!!!!Ještě ted se mi chce brečet .
A můžu s klidným srdcem říct,že homeopatie na ekzém funguje,ale velký a to opravdu velký problém je,že se musí narazit na dobrého homeopata,který trefí ten správný lék!!!!
Bohužel jsem měli to štěstí až na potřetí a hned se stal zázrak!!!!!!
Takže má rada je,že pokud dcera má stav kůže po 4,5 měsíci v takovém stavu..... tak někde je chyba a to ve vašem homeopatovi!!!!!A je potřeba ho rychle změnit a vyhledat lepšího!!!!
My jsme u prvního byli půl roku,u druhého osm měsíců a stále stav zhoršoval.U třetí homeopatky nastalo okamžité lepšení,dcera se zvedla hned psychicky,začala spávat celé noci,kůže ji nesvědí,neškrábe se,je veselá,ekzém se ztrácí pod očima a mění se vkrásnou fungující vlhkou kůži jak říkám prostě zázrak!!!!!!!
A je mi uplně "šumák"jestli je to placebo,nebo opravdu lék,ale nám se celé rodině za půl roku změnil život!!!!!!!!
Takže jestli můžu dreři poradit ať v homeopatii věří,ale léčba u tohoto vašeho homeopata neprobíhá dobře a je na čase zkusit jinde!!!
Moc držím pěsti ať máte brzo důvod se smát,tak jako my
anonym
| 3. 4. 2012 23:57
TO eliskaanezka:
Dobry vecer,
Mohla byste mi tedy doporucit homeopata, ktery vam pomohl?
Moc dekuji!
anonym
| 27. 1. 2013 18:22
TO eliskaanezka:

dobrý den, poprosila bych o kontakt. na homeopata. Máte ho v Praze?.Už jsem bezradná, jak píšete vy.. ubrečená... Zkoušeli jsem homeopatku 1,5roku, ze začátku posun byl pak stop stav....

děkuji za odpověď
anonym
| 19. 12. 2011 10:34
Mé 19. leté dceři se objevil před 3 roky exém (zřejmě atopický) na rukou. Nebyl nijak rozsáhlý a ruce si dcera mazala jen když se stav zhoršil. Po maturitě se ale exém zhoršil a rozšířil. Protože masti už nezabíraly, obrátili jsme se na doktora, který léčí homeopatiky. Ten nám řekl, že ji exém vyléčí. Na rovinu jí ale sdělil, že nejdříve dojde ke zhoršení exému a teprve poté by se měl stav zlepšovat. Po 4,5 měsících od zahájení jeho léčby postihuje exém 5x větší plochu na rukou než na začátku jeho léčby. Jsem jako otec bezradný a nevím, co mám dělat. Dcera léčbě věří a rozhodně by ji nechtěla přerušit. Já mám ale obavy, kde to může skončit. Poraďte mi prosím!
Tatu
| 19. 12. 2011 13:47
TO tonda12:
To jste mohli zkusit třeba zaříkávání. To je to samé. Homeopatika léčí jen placebo efektem. Jak je vidět, organismus si s tím neví rady. Ten doktor je dle mne zločinec. Určitě nejsou ty přípravky laciné. Dávejte dceři na mazání destilku. Účinek je stejný, ale vyjde to určitě mnohem levněji.
Asi by měla dcera něco změnit. Stravu, nápoje, materiály oděvů, boty, rukavice, prášky na praní, prášek do myčky, slánku, cukřenku, kořenky, vařečky, mýdlo, toaletní papír, školní tašku, kabelky, kytky v bytě, ložní prádlo, matraci, deku, polštář, vysavač, zubní kartáček, vložky či tampony, koberce, mobil, klávesnici PC (za tu bych se přimlouval), myš, pracovní stůl, co já vím. Vymalovat, přespárovat koupelnu, WC, Ale hlavně by měla být v pohodě, což je asi to nejtěžší. Masti se seženou, ale pohoda ne.
Možná by měla navázat kontakt s někým, kdo má stejné problémy, aby viděla, že v tom není sama.
T
Tatu
| 19. 12. 2011 14:34
TO tonda12:
Ta destilka byl jen příměr, samozřejmě že máčení pokožky u AE není žádoucí. Vnučka to má děděné. Měla to, když byla asi tříměsíční. Jednou aplikovali kortikoidy LOCOID, pomohlo to velice nadějně, takže pak jen mazali krém LIPOBASE a používali koupelový olej LINOLA FETT ÖLBAD a za pár dnů to bylo pryč. Jsou jí dva roky a půl a má klid.
Docela by mne zajímaly důvody proč se matky vzpírají použití kortikoidů.
i bylinky jsou fajn
Jankajanka
| 9. 3. 2010 14:52
Ahoj,
přeji tedy dobré výsledky léčby, trpělivost a víru v uzdravení. Jen si říkám, že kdybych měla tento problém já, asi bych vyzkoušela i bylinky. Třeba vykoupat dcerku jednou za čas v odvaru z řepíku. Když jsem si malou přivezla z porodnice, měla vyrážku a řepík to spravil. Nevysušuje jako heřmánek, je šetrný a hojivý na kůži. A pak ta modrá indulona, ta se mi zdá taky fajn. Nebo co třeba olivový olej?
Když bylo malé 5 let, spálila se na sluníčku - docela dost. Normálně se opaluje dobře, kůže druhý den zhnědne. Ale tehdy se spálila. Tak jsem jí večer natřela tělíčko bílým jogurtem a když zaschnul, přetřela jsem ji olivovým olejem. Obětovala jsem jedno pyžamo a uložila ji ke spánku. Ráno byla její kůže skoro normální, zhnědlo to a už ji nic nebolelo (narozdíl od večera).
Je to jen takový tip i pro ostatní čtenáře na léto, kteří neradi sahají po výrobcích z drogerií a lékáren.
Ahoj
homeopatika a ekzém
eliskaanezka
| 4. 3. 2010 11:32
Ahoj,
moc děkuji za odpověd a za povzbuzení.
Moc jsem to potřebovala.Máme dvouletou holčičku se silným at. ekzémem.Před měsícem jsme byli u klasické homeopatky (absolvenka homeopatické fakulty v Brně) a po dvouhodinovém rozhovoru jsme dostali pro malou kuličky Lycopodium clavatum(LYC)30ch a máme je dávat jednou týdně.Vysadila jsem veškeré léky,veškeré kortokoidní masti,veškeré sirupy proti svědění(které už stejně nazabírali,ikdyž byli předávkované).Promazávám jen modrou indulonou a světe div se,samozdřejmě ekzém stále máme,ale ta kůže je na pohled hezčí než když jsem ty všechny léky používala.Sice žádný zázrak,se zatím neděje,ale už pro mě je velký uspěch,že nemusím našemu děvčátku ty jedy dávat!!!Homeopatka říkala,že to může trvat i půl roku,než se tělo vyčistí!!!!Malá má stále od podání první kuličky rýmu,tak jsi říkám,že to špatné z těla odchází.Po dvou měsících máme začít dávat LYC 200ch co tři týdny.
Mám ale z naší homeopatky velmi dobrý pocit,opravdu jako psycholog.Byla jsem na tom už velmi špatně psychicky a když viděla jak jsem ztrápená,tak vyslechla i mě a dala kuličky i mě a já jsem po 14dnech cítila ohromnou ulevu a nabrala nové síly do boje s ekzémem .Akorát musíme vydržet,že???A nevzdávat to brzy.
Ještě jednou děkuji moc za povzbudivé řádky a čas,který jste si udělala a vše mi napsala.
Tak snad i my se dočkáme a ekzém touto cestou porazíme!!!!
anonym
| 27. 11. 2013 23:47
TO eliskaanezka: muzu se jen zeptat u koho jste byli?
homeopatika a ekzém
Jankajanka
| 3. 3. 2010 21:50
Ahoj.
Právě v lednu jsem viděla krásný účinek homeopatik na ekzém 2,5 letého syna mé kamarádky. Malý byl celý červený, jeho kůžičku přirovnávala jeho mamina ke struhadlu. Ekzém reagoval na zimu, mráz, mytí ve vodě, to se vždy zhoršil. Malý je celkově dítě, kterému je stále teplo, často se zpotí. Má svou hlavu, svůj názor a rád vše sdělí svému okolí. Rád taky baví své okolí, chce se s ostatními smát. Vyrážka ho velmi svěděla, neustále se drbal, dokonce někdy i ze spaní.
Tuhle charekteristiku píši, protože bylo potřeba ji znát ke správnému výběru homeopatického léku. Dostal lék Sulphur 200CH a jako zázrakem vyrážka zmizela do týdne a už se neobjevila. Kůži na těle má úplně zdravou, jen jak se venku stále olizuje, trošku okolo rtů má červeno.
Vystudovala jsem v Praze homeopatii, mám sice diplom, ale nevěřím si natolik, abych začala praktikovat. Tak jsem kamarádce doporučila jednoho člověka, který homeopatií pomohl před dvěma lety mojí dcerce. A mám radost, že jsem jí poradila dobře.
Ono je několik druhů možného praktikování homeopatie. Často lékaři (ne všichni, nechci lékaře hanit), kteří mají na dveřích "lékař a homeopat" má absolvovaný francouzský kurz. Je to trochu jiné než homeopatie, kterou tři roky učili mě. Francouzský směr se zabývá jen fyzickými symptomy a používá homeopatické léky jako alopatické. Já jsem šla jinou cestou homeopatie (někdo to nazývá "konstituční h.") a potřebuji pro výběr léku znát nejen fyzické symptomy, ale i mentální, celou charakteristiku člověka. Já jsem u homeopata s dcerkou seděla dvě hodiny než odebral případ. Opravdu dobrý homeopat je podle mě i dobrým psychologem. Je potřeba člověka pochopit, jak se cítí, co pro něj ta nemoc znamená a někdy je možno se dopátrat i proč nemoc přišla. Například se stává, že malé dítě nechce do školy, chce pauzu, tak nevědomě vyprodukuje jeho tělíčko horečku, aniž by bylo nemocné. Příčinou může být to, že chce být s maminkou nebo strach z učitele. Nebo větší dítě se bojí zubaře, a tak má ráno průjem. Ale nesnědlo nic projímavého, příčinou je strach. Někdy je prostě příčina hned viditelná, jindy ne.
Tento způsob homeopatie je velice účinný, viděla jsem za tu dobu několik případů vyléčených jako zázrakem. Šlo o různé chronické choroby i choroby akutní. Já sama již nemám ani památky po alergii. Uvidím, co tohle léto, ale předchozí 4 jsem byla bez potíží.
Ale jak říkám, že je tohle velice účinné, tak stejně tvrdím, že je velice náročné vybrat ten správný lék. Někdy se to podaří hned a jindy i zkušený homeopat přijde na ten pravý až napotřetí. I takové případy jsem viděla, chtělo to prostě neztratit víru a trpělivost. Bylo moc krásné, když na jednom praktickém semináři přišla šťastná maminka na kontrolu se synem a říkala, že po léčbě homeopatií (cca 2letá léčba) syn nemá epilepsii. Měla nové výsledky z lékařských vyšetření a neměl naměřený žádný záchvat a nebral žádné chemické léky. Epilepsii měl prokázanou asi od dvou let (jestli si dobře vzpomínám) a nyní mu bylo 11. Homeopat nikdy pokud není lékař nesmí vysadit alop.léky. Ale tomuhle klukovi léky na epilepsii začali pomalu vysazovat ošetřující lékaři a nyní už nic nebere.
Ale byla řeč o ekzému, ten se podle mne dá léčit velice dobře.
Pokud byste měla zájem, mohla bych Vám dát kontakt na někoho, o kom si myslím, že opravdu umí pomoci. Věřím svým učitelům, mají dlouhé roky praxi a jsou z různých koutů republiky. Někteří jsou lékaři (např. jeden primář dětského), jiní nelékaři. Stránky, na kterých se mi líbí popis jednoho homeop. přístupu jsou: www.asterias.net
Snad i Vám se dostane účinné pomoci, ahoj
anonym
| 2. 12. 2011 19:34
TO Jankajanka:

Ahoj,
přečetla jsem si Tvůj příspěvek a chtěla bych Tě poprosit o kontakt na nějakého šikovného homeopata. Bydlíme v Brně. Mám 3. měsíční dcerku a moc mě trápí její atopický ekzém. Začalo to vyrážkou v obličeji a teď už to má na celém tělíčku. Malou stále kojím a ráda bych se vyhla léčbě s použitím kortikoidů. Moc děkuju za odpověď. Maruška
homeopatika a ekzém
eliskaanezka
| 2. 3. 2010 15:40
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat,jestli máte někdo zkušenosti u ekzému s homeopatii a jakou. Moc díky za odpověd

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
18. 4. 2024 11:55
11784
jirinaova
18. 4. 2024 10:40
70239
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video