Mám podstoupit hysterektomii? - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Mám podstoupit hysterektomii?

Diskuze

anonym
| 26. 11. 2017 20:33
Najděte si na netu
unnecessary hysterectomy a hodně studujte, opravdu hodně, následky jsou odporné a strašné, souhlasím tady s Marií, má úplně pravdu a řekla to sprostě, ale opravdu to funguje.
Následkem hysterektomie 140% zvýšení Alzheimerovy choroby dle Mayo Clinic v Minnesotě, tzn. na 100 žen 240!!!, 3krát vyšší riziko srdečních onemocnění a komu sebrali vaječníky, tak 7krát zvýšené riziko!!! Zvýšené riziko rakoviny štítné žlázy a ledvin!!! Přesto existují alter. metody k Vašim problémům, ale lékaři je z větší části neumí řešit, proto propagují zbyt. hysterektomie.
Ty ženy , kdo tady vychvalují , jsou spokokojené, protože vymizely symtomy.
A navíc nejsou schopny přijmout fakt o následcích, a proto říkají, jak se cítí skvěle. To platí tak to 1 roku.A co deprese? A zhroucení páteře, když je tam prázdný prostor a tělo již není kompaktní?
Najděte si ,, HERS foundation" ,nadace proti hysterektomii.
Lékaři o následcích neřeknou, jen chtějí z Vás mít zisk!!!
Nemusíte být lékař, stačí umět číst!!!
Ať máte skvělé zdraví, o něj se musíte postarat samy, nikoli Váš lékař!!!
Hippokratova přísaha v dnešní společnosti již neplatí v tom směru- léčit a neuškodit!!! Jen hamižnost platí!!!
Prosím, rozesílejte toto sdělení jako poselství
Studujte a studujte zahr. portály a všem hodně štěstí, vše , co jsem tu řekla, se dá vygooglit, buďte na pohovor s lékařem připravené a použijte fakta, to je jediný možný nátlak, aby Vám neříkali nepravdu, jak se věci mají!!
Tak hodně štěstí všem.
anonym
| 14. 7. 2014 12:31
Dobrý den,je mi 44 let,byla mi doporučena Hysterektomie i s vaječníky,vzhledem k vysokému risiku rakoviny(dědičnost ze strany matky)Mám obavy z možných potíží s močením a stavem jako návaly horka atd.Může mi někdo odepsat jak dlouho trvá přibližně než se žena cítí zase fit?Děkuji
anonym
| 12. 7. 2013 12:15
Dobrý den, chtěla bych se s Vámi podělit o moji zkušenost.
Vlastní operace proběhla v pořádku, ale druhý den na JIP jsem zjistila, že mám ochrnutou pravou nohu, kterou jsou vůbec neovládala. Lékař mi vysvětlil, že došlo k útlakové paréze nervu femoralis a že do tří týdnů budu normálně chodit. To se ovšem nestalo, sama jsem si musela vyhledat výbornou rehabilitační péči, poctivě denně cvičím, za týden odjíždím do lázní, ale noha zdaleka není funkční, jak by měla být. Jsem 2 měsíce po operaci, ale pevně věřím, že budu opět sportovat tak, jak jsem byla zvyklá. I toto je jedno z rizik této operace, na které mě nikdo neupozornil a o které moje ošetřující lékařka za dobu své praxe ještě neslyšela. Nikoho nechci strašit, tato komplikace se stává velmi vzácně, ale stává, prý
Zdravím všechny Hana
anonym
| 3. 7. 2013 18:15
Vzáří mám podstoupit hysterektománii.Jelikož mám už dvě operace za sebou ,budou mi to dělat spodem Docela se bojím .prý pak už vlastně nebudu žena Nevím co je na tom pravdy .Poradte kdo má podobné zkušenosti
anonym
| 13. 10. 2013 20:23
Dobrý večer,je tomu 3 roky co jsem podstoupila hysterektomii a taky mi to brali spodem,ale mám poškozené střeva,mám srůsty a po celou dobu jsem práce neschopná,dodělali mně uplně na doraz!!!!!!!!!!!!!U lékařů se ničeho nedovolám a jen vím,že je to ztracené,proto si dejte pozor i když to nejde,ale není to žádná sranda a můžete býti in validou i když nechcete!!!!!!Proto přeju hodně štěstí a síly hlavně do budoucna.
anonym
| 7. 6. 2012 20:21
můžete po tý operaci přibrat ? my máme v rodině skvělý metabolismus,tak ho mam i já a chtěla bych tu operaci :D
hysterektomie
susu44
| 8. 9. 2010 17:52
Já na hysterektomii byla před 3 lety ,vše proběhlo v pořádku a jsem spokojená že to mám za sebou,vůbec dámy nemějte strach ani obavy zbavíte se největšího trápení.Celkově se cítím jinak a velmi dobře,hlavně po operaci se budete cítit dobře a budete hezčí Ano je pravdou po operaci je to těžké se zátěžovou situací,ale dá se zvládnout.Přeji všem hezký start a hezké uzdravení.
anonym
| 13. 10. 2013 20:30
Budto jste tak blbě naivní anebo jste měla jen přece štěstí.protože jak vaše řádky odpovídají,tak to svědčí o tom,že jste nic nezkusila a hodnotíte to dle sebe,ale vážená dámo nic není tak jak píšete,tak nebulíkujte další tím,že budou krásnější a že to nic není,náno pitomá,potřebuješ si více zkusit abys tyto nesmysly nepsala či co?
Vzkaz pro Anielku
jarka51
| 10. 6. 2009 20:19
Milá Anielko, já jsem byla na celkové hysterektomii vloni. Vzali mi všechno a jsem ráda. Bylo to za pět minut dvanáct. Když se dnes podívám zpětně, tak si myslím, že to za ten strach ani nestálo. Nemusíte se vůbec bát, já vím, že se mi to teď dobře říká. Ještě mě čekají obě endoprotézy kyčlí, takže se taky zase bojím......... Držím Vám pěstičky a ničeho se nebojte!!!
Jája
Pro VIOLIK - Odstranění dělohy
marcela707
| 7. 5. 2009 22:59
Zapoměla jsem pro ostatní napsat, že dotaz je pro Violik, která měla být 19.10,2007 na operaci
Odstranění dělohy
marcela707
| 7. 5. 2009 22:56
Ahoj, tak to tady pročítám a říkám si, proč jsi nenapsala jak Tvá operace dopadla?? Už to podle datumu bude snad rok a půl a žádné zprávy. Také mi to doporučují,ale musím počkat,teď jsem tři měsíce po operaci bed.páteře. Tak jestli dostaneš zprávu na mejlíka, ozvi se tady, ahoj
sex po hysterektomii
2DNR
| 15. 4. 2009 11:03
Vlastní zkušenost zatím nemám (možná brzy budu mít), ale myslím, že pokud zůstanou vaječníky, tak by se tak mnoho nemělo změnit. Četla jsem, že vaječníky jsou důležité dokonce i po přechodu pro zachování chuti na *** - produkují látku důležitou pro libido.
souhlas s Januskou
Dadunka
| 27. 3. 2009 10:08
Januska to řekla úplně přesně.I já mám po operaci laparoskopické odebrání dělohy s ponecháním vaječníků.Je to přesně rok a od té doby je vše jen super.*** je od té doby pro mě určitě lepší a řekla bych,že já mám větší chuť se milovat.Dříve to tak nebylo.Jestli to je tím,že jsem brala hormonální antikoncepci (četla jsem někde,že může HA tlumit chuť na ***).
hysterektomie
januska
| 26. 3. 2009 23:10
Vůbec se toho neboj, já jsem tuto operaci podstoupila v září, je mi 43 let a narostl mi velký myom takže operace nezbytná, nejdřív velký šok a pocit, že na to jsem ještě mladá, ale nedalo se nic dělat, vaječníky mi nechali, operace v poho, příjemné to nebylo ale jsou daleko horší věci a teď se cítím skvěle, sportuji jako dřív, žádná menstruace, můžu sportovat i koupat se kdy chci, ušetřím za vložky i antikoncepci a řekla bych ( i když nevím jak je to možné) že milování je teď lepší prožitky silnější, takže neváhej. Dělali mi to laparoskopicky, takže ani žádná jizva, jen 3 ďubky na břiše, ani nejsou vidět. Ahoj
anonym
| 13. 10. 2013 20:37
Náno pitomá a přihlouplé tvé řeči svědčí o tom,že nic nevíš a že si myslíš,že je vše tak jak u tebe,co?Vložky nepotřebuješ,ale potřebuješ si opravdu zkusit co to je,abys to pochopila?Není to žádný med a ty jsi ubohá,když to radíš druhým,tak se dej dohromady a nesud drudé když víš *** krávo pitomá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonym
| 13. 10. 2013 20:38
Pičo!!!!!!!!!!!!!!!!
nikde som sa tu nedočítala o sexe po hysteroktomii. Kto mi prosím poradí???
extraclasse
| 26. 3. 2009 19:38
hodně
zulika
| 28. 10. 2008 18:43
o operacích - před i po najdeš na diskusi HYSTEREKTOMIE...snad ti to pomůže
Hysterektomie
Marie125
| 10. 4. 2008 12:47
Ahoj, jsem teď doma po operaci asi 9. den-jednalo se
o abdominální hysterektomii-laparoskopicky asistovanou.
Vzali mi tedy dělohu s vaječníky,jelikož jsem měla srůsty,
udělali řez na břiše. Po odchodu z nemocnice jsem téměř
nekrvácela, ale od včerejška jsem zase trochu začla krvácet.
Měla jsem cystu na vaječníku,myomy a krvácela jsem-proto ta operace

Mám ještě nateklé břicho, ještě z nemocnice, zánět se prý
časem vštřebá,takže břicho často sprchuji.
Nemá někdo zkušennosti, jak dlouho se krvácí, jestli mé
komplikace jsou normální a během týdnů se upraví?
Na tuto operaci jsem se chystala 2 roky, když jsem tedy zjistila, že to doporučuje více lékařů, proto jsem to podstoupila, vlastně jsem se bála i rizika rakoviny.
Mývala jsem předtím i bolesti v podbříšku a při menses
i křeče, neustále jsem zahleněná. Nemůže to mít něco společného s endometriozou,prý se to dá zjistit pak z histologie? Nebo pak na magnetické rezonanci? Byl někdo na ní? Histologii teprve dostanu.
V nemocnici jsem žádné rady nedostala, jen netahat nic
těžkého,jak cvičit a dost. Chtěla bych v tom mít jasněji.
Prosím o rady. Jana
email: sliv.ja@centrum.cz
Violik
Bibina
| 26. 9. 2007 15:37
Jsem ráda, že jsem tě povzbudila. Opravdu jsem hrozně spokojená, menstruace mi rozhodně nechybí. Byla čím dál silnější a bolestivější. Teď mám opravdu "veget".Jen mě to v drogerii pořád nějak táhne k regálu s vložkama. Že by nostalgie?
Nebrali mi vaječníky, takže neberu ani hormony, ani bylinky. Něco jako návaly jsem mívala už před operací, tak se tím netrápím. Aspoň zatím, může ještě něco přijít, to je jasný.
Ahoj Bibi
violik
| 25. 9. 2007 11:32
To ráda slyším že se dobře cítíš, jdu na to 19.10 (asi i s vaječníky) a snažím si to také malovat růžově a u tebe se to potvrzuje. Trpím od puberty silnými migrenami, bolestmi páteře a kloubů a každý měsíc viroza a to vše v premenstrulačním období. Teď mě čeká o víkendu poslední menses v životě HURÁ budu oslavovat. Nemohu sice brát HSL pouze bylinky, ale co jsou návaly proti nepřetržité někdy i týdenní migreně.
Díky Viola
anonym
| 13. 10. 2013 20:12
Vážené slečny a dámy,budto jste tak hloupé anebo si to nechcete připustit,že život po hysterektomii je zabitý.To že nemusíte kupovat vložky je to jediný a poslední pozitivum na tomto,tak se dejte dohromady a neoblbujte další nevinné a nezkušené ženy,protože je dost tak na tom,že ženská po hysterektomii už ztratila vše a blbý kecy jak píšete jsou fakt na dračku.Musíte si prožít opravdu peklo,abyste uvěřila,že po hysterektomii je život na nic,nebo jste tak blbá a naivní?Život po hysterektomii nekončí ale také už není tím co byl,a ten kdo to píše,tak je blb,protože to není pravda a budto se za to stydí si to přiznat anebo prostě machruje a snaží se ohromovat další,tak nebudte bláhové a nevěřte,že je to tak snadné,mnoho štěstí do dalších let bez problémů přeje Marina
Anielko,
IK
| 18. 9. 2007 22:21
problémy, které popisuješ opravdu dávají pádný důvod k operaci.Asi bude provedena laparoskopicky v kombinaci s vaginální hysterektomií.Operace se dělá v celkové anestezii, může trvat něco přes hodinu.Bolesti se tlumí léky, dostáváš infuze,není to nic, co by se nedalo zvládnout. Asi 3-5 dní nedostaneš pořádně najíst, ale věř, že ani není moc chuť. Hodně se pijí tekutiny.Pokud by operovali abdominálně, tedy provedli řez břichem, byla by rekonvalescence poněkud delší. Při laparosk.-vagin. operaci jdeš domů tak 5 - 7 den.Bolestí způs. endometr. se určitě operací zbavíš, ale mykózy se mohou objevit i po ní.Délka prac. neschoponosti po této velké operaci bývá 6 - 8 týdnů a je to opravdu potřeba.Hodně štěstí, držím palce ať vše dobře dopadne.I.
Anielka
Bibina
| 10. 9. 2007 22:38
Na hysterektomii jdi.Byla jsem na ní v červnu a jsem velice spokojená.Žádné bolesti při menstruaci,premenstruační syndrom, menstruace na dovolené (vždycky - jako naschvál) ....
Měla jsem v děloze myomy,operaci mi proto doporučili a já jsem ráda, že jsem poslechla.Aspoň zatím.Žádná negativa nepociťuji.
Podívej se na diskusi "hysterektomie", najdeš tam spoustu ohlasů.
Mám podstoupit hysterektomii?
Anielka
| 10. 9. 2007 17:10
Děkuji za kontakt violiku, půjdu také co nejdříve, držím palce. Anielka
Mám postoupit hysterektomii
violik
| 10. 9. 2007 15:49
Ahoj Anielko,
jdu na ní v řijnu, je mi 46 let také jsem surfovala a hledala jaká bude doba až bude po všem. Konkrétní průběh je na www.gyn.cz je to pro odbornou veřejnost ale dočteš se o tom co je potřeba. Akorát, že nesmíme půl roku tahat nic nad 2 kg. to vím zas z doslechu od více stran. Bohužel nikoho blízkého ale neznám.
Jdu na to 19.10. a to čekání je asi nejhorší, už se těším až bude po všem i po otravné menstrulaci. Držím palce Viola
Anielka
Miky
| 5. 9. 2007 10:39
Tohle ti, bohužel, nepovím. Mám sice zdravotku, ale je to už roky, co jsem z školy a co jsem brala gynekologii a hodně si toho již nepamatuji. Ale mrkni se na nějaké stránky o gynekologických operacích, určitě se to někde dozvíš, ok??? Nebo možná někde tady v diskuzích, určitě tady něco bude. Přeju hodně štěstí a měj se hezky.
Mám podstoupit hysterektomii?
Anielka
| 3. 9. 2007 12:31
Děkuji za podporu. Ložiska endometrirózy nemám diagnostikována. Můj gynekolog na tuto nemoc upozornil díky mým problémům, které již řadu let mám. Bolesti v podbřišku a bolesti pravého vaječníku /plného cyst/, nepravidelná menstruace, chronický zánět dělohy, chronické vaginální mykózy, nepřijetí gestagenní antikoncepce - Mirena........Protože se mé problémy zhoršují, navrhl mi možnost odnětí pravého vaječníku a dělohy.Ještě by mě zajímal průběh a doba rekonvalescence.
Omyl
Miky
| 2. 9. 2007 22:39
Teďka koukám, že píšeš částečná hysterectomie a v závorce to vysvětluješ tak, že ti zůstane jen jeden vaječník. To sis ale nejspíš spletla, protože hysterectomie je odstranění dělohy. Pokud máš podstoupit odstranění vaječníku, tak je to ovarectomie. Vaječníky - ovaria.
Endometrioza
Miky
| 2. 9. 2007 22:24
Milá Anielko. Není to nic strašného. Hysterectomie - odstranění dělohy je častý zákrok. Moje teta na něj také nyní čeká. Měla polypy v děloze. Není se čeho obávat. Dětičky určitě už neplánuješ a ber to tak, že ti nebude hrozit rakovina. O jedno riziko rakoviny míň. Endometrioza je pěknej prevít, moje známá ji taky měla. Odstranili jí z pánevní oblasti malé ložisko a čeká se co dál. Jaké jsi měla potíže? Nemáš ložiska ještě někde jinde? Mohou být kdekoli, v mozku, v plicích atd.....Nedá se to zjistit, jen na magnetické resonanci. Jsou to tak miniaturní ložiska, že normálně nejsou vidět. Blbý je, že když je neléčená, žena pak může být neplodná. Tak těžko se na ni ale přijde. Jak ji tobě diagnostikovali? Léčba je jen hormonální. Musí se upravit hormonální hladiny jako jsou napřv těhotenství nebo v přechodu. Proto pomáhá užívání antikoncepce nebo těhotenství. Často mají endometriozu ženy, co neužívají antikoncepci. Blbý je to, že se může projevovat záludně, pouze bolesti při ***u, v podbřišku atd....Člověk to může přikládat něčemu jinému. Ani gynekolog na toto často nemyslí a přitom je to časté u mladých slečen. To jen tak o tom všem, kdyby četl laik. Ty se ničeho neboj, nebudeš proto nijak méněcenná nebo nemocná.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
19. 4. 2024 10:09
11795
jizerka
18. 4. 2024 22:39
70248
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video