Zázvorový čaj - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Zázvorový čaj

Diskuze

anonym
| 11. 1. 2016 15:34
Jak tu čtu, že to vaříte 15 - 20 min.. je strašná kravina a nedoporučuji.. všechny učinné látky jdou vniveč.. Do vroucí vody přidáte zázvor, který necháte 30 sec. max. do 1min. podle množství převařit a dáte odstát a nechat 10min luhovat. tak je správný postup..
anonym
| 16. 1. 2018 01:14
Nasttrohaný zázvor frknu do termosky a zaleji horkou vodou. Jebnu tam nakrájenej citron a lžici medu. Popíjím vesele a vůbec mi nevadí když náhodou kousek toho zázvoru spolknu. To není na škodu. Když toho vyglgám tak půl litru, doluji si horkou vodu a mám tkzv. druháka .
Samozřejmě tam musím mít aspoň tři velké lžíce zázvoru. Hltnu to za celý den a jsem neustále fit !!!
Katka85
| 16. 1. 2018 13:47
TO c05mic: taky to pouze ohřeju 1 minutku a hned piju :))
anonym
| 14. 11. 2013 11:46
zázvor, pokud vím a mimo jiné, odvodňuje - dostává z těla nepotřebnou vodu, kterou máme (co si budeme povídat) všude.. proto ten "hubnoucí" efekt.. není to tedy až tak, že by nějak spaloval tuky, prostě jen odvede tu všudypřítomnou blátivou vodu :) co se týče dlouhodobého používání, tak opravdu není vhodné, jako v podstatě u každé drogy. všeho moc škodí :) ..většinou se uvádí 2-3 týdny kůra, poté stejnou dobu pauza..
anonym
| 22. 12. 2013 16:22
TO Letty:

S dovolením se připojím do diskuze :)
Zázvorový čas přes zimu je pro mne skvělá alternativa k mátovému čaji přes léto. Hlavně v období nachlazení, chřipek, angín atd je zázvorový čaj vhodný pro udržení zdraví. Při bežném režimu piji cca 1x - 2x týdně, např. při angíně 2x denně. I díky prohřátí celého těla pomáhá při pocení a také od bolesti v krku.

Ohledně hubnoucího efektu :) Vše co nám zrychluje nebo startuje metabolismus má hubnoucí efekt... Může to být kofein v kávě, zázvorový čaj stejně jako sklenice vody s citrónem po ránu... Nicméně bez pohybu jsou všechny tyto stimulanty hlavně placebo efekt :)
Pokud někdo pije zázvorový čaj (nebo cokoli jiného) právě pro hubnutí, doporučuji k tomu přidat ranní krátké cvičení, běh nebo alespoň rychlou chůzi v délce alespoň 30-40min a nejíst sladkosti na večer :) Hlavně teď přes Vánoce :)

Jinak všem přeji klidné a pohodové svátky, nepřehánějte to s pečením, vařením, uklízením atd. Udělejte si čas pro odpočinek a relaxaci
anonym
| 5. 6. 2013 14:40
no, já už přes půl roku denně v práci vařím zázvorový čaj! nevím, jestli správně a nevím, jestli to má hubnoucí efekt...ale určitě se mi chřipky vyhly!!
protože mi prostě chuť zázrovu chutná, snesu i silnější! když je bez chuti, naopak mi nechutná a mám co dělat, abych ho vypila!.. takže denně nastrouhám tak tři až pět cm zázvoru na jemném struhadle, dám do dvou nádob, kdy celkem je to 1,5 litru, když mám, hodím celou skořici a zaleju horkou vodou!.. pak přidám citron a med a miluju to!!. normální čaj si udělám jen když zapomenu koupit zázvor!.. hledám teď nějaký názor na to, co jsem nedávno slyšela o zázvorovém čaji - a to, že se nemá přehánět jeho pití! že pak nestíhají ledviny a zatěžuje to organismus! že si můžu naopak ublížit?!! víte o tom něco?..
anonym
| 8. 1. 2013 16:44
Já vařím zázvorový čaj podle tohoto receptu http://www.domaci-vareni.cz/zazvorovy-caj/
anonym
| 12. 2. 2012 14:26
foto To si fakt vaříte čajíčky...
zázvorový čaj
applik
| 26. 10. 2010 23:08
Já mám zázvorový čaj taky moc ráda, ale kupuju ho normálně v lékárně. Nepřipravuju si ho doma. Zajímalo by mě jestli je v tom nějaký rozdíl. Kupuju tady ten čaj protože miluju mátu a ta chuť je prostě dokonalá.
zázvorový čaj
terka07
| 3. 10. 2010 20:06
ahoj všem,
už dlouhou dobu hodně využívám bylinky, čaje, a pod. Zázvor je opravdu skvělá věc, je výborný přesně pro svoji schopnost zahřát celé tělo, zázvorový čaj pak při angínách, nachlazení, a i jako afrodiziakum . Že by měl nějaký velkýý vliv na hubnutí tomu nevěřím, je pravdou, že zrychluje metabolismus, hodně dobře působí při žaludečních potížích, potížích s trávením, plynatostí a v prvém stádiu těhotenství proti nevolnostem, je fajn při cestovnání a zázvorová lízátka jsou supr pro děti. Celkově je velmi prospěšný, ale zhubnout díky pití zázvorového čaje je podle mne nesmysl Pokud to na někho účinkuje tak to tiše závidím, ze mne by musela být už tyčka a to věru opravdu nejsem. V každém případě pitám tohoto čaje hlavně ted v zimě nic nezkazíte, aspoň se vám chřipajzny a angínky vyhnou obloukem
Zázvorový čaj
anonym
| 2. 10. 2010 11:29
Já ho miluji (čaj)!
A protože v ničem neznám míru, tak ani v tomto, takže si dělám pěkné "zabijáky". Pěkně velký kousek jako menší dlaň nastrouhám, zaliju půl litrem vody.
Miluji to pálení. A s citronem...mňam, nemá chybu!
Uhoří mi pusa, a to já můžu.
nezdá se mi, že by se po tom čaji hublo, ale má zrychlovat metabolismus (mám to místo projímadla, protože mám líná střeva) a hlavně, hlavně zahřívá. a to je v tomto období moooc příjemné.
zázvorem k hubnutí
anonym
| 18. 7. 2007 20:53
Ještě jsem zapomněla, tento čaj se připravuje ze dvou litrů vody!!
zázvorem k hubnutí
anonym
| 17. 7. 2007 10:40
Vyzkoušela jsem zázvorový čaj s česnekem! Je to zdravé pro organismus a za měsíc jsem po tomto čaji zhubla 6kilo! Dáte vařit asi tak 4cm nakrájeného zázvoru, vaří se 20min a nakonec přidáte 2až3 stroužky česneku a necháte vylouhovat!Není to nic moc, ale zabírá to
anonym
| 20. 2. 2013 16:51
TO : ale nemůžete chodit mezi lidi
pozor na množství
anonym
| 5. 6. 2007 12:36
Zázvorový čaj je výborný, ale musíte být hrozně opatrní při dávkování. Že to přeženete, poznáte právě podle toho, že vás nepříjemně pálí pusa. Chce to asi jednu zarovnanou čajovou lžičku zázvoru na půl litru. K tomu je super mateří kašička nebo med a citron. Je to vážně výborné. Peg
čaj
anonym
| 23. 5. 2007 08:44
zdravím všechny, když jsem si dělala zázvorový čaj poprvé tak mě to také pálilo, tak jsem si příště udělala slabší. Může se do něj přidat lístek máty nebo med, moc mi chutná - stačí že hezky voní po zázvoru ( nemusí mi trhat vnitřnosti ).
cajík
Dorynkaa
| 22. 5. 2007 15:22
Ahojky, ja si delam heřmánkovej čaj, do ktereho nakrajim kousky zázvoru a pridam ještě plátek limety či citronu :) je to moc dobrý
zázvor
Kloa
| 30. 3. 2007 21:59
A nikoho z vás nepálí po zázvoru jazyk?
Jednou jsem si dala zázvorový čaj v čajovně a už nikdy více. Vypila jsem asi jeden kalíšek a zbytek musel dopít přítel. Říkal, že mu to nic nedělá, že to cítí, ale dá se to vydržet.
..
slunko
| 30. 3. 2007 18:50
především chci poznamenat, že nejde v žádném případě říci, že "po čaji se hubne". Je to tak: nesprávnou stravou se naše tělo zakyseluje (když nesprávně kombinujeme potraviny, nebo když jíme pouze kyselinotvorné potraviny). Zakyselení organismu vede ke spoustě neduhům. Zázvorový čaj je báječnýtím, že toto zakyselení neutralizuje, tudíž dává tělu šanci se z toho lépe dostat, a hlavně pročišťuje. Mě vždycky pomůže když jsem "zaplyněná", všechno odchází. Je bezvadný. Mě hodně zachutnal, dělám si třeba 1,5 cm na 3dcl (jen ho nastrouhaný zaliji horkou vodou) a tu chuť miluji. Dávám si honejčastěji večer, pročišťuje, lépe se mi spí.
Zázvor a hubnutí
Lindule
| 30. 3. 2007 16:04
Já myslím, že čaj sám o sobě ti k hubnutí nepomůže. Pouze podporuje trávení. Holt si musíme upravit jídelníček a cvičit a cvičit.
zázvorový čaj
anonym
| 30. 3. 2007 15:47
a chcem sa spytat ci mate s tymto cajom nejake skusenosti, myslim ci
uz niekto schudol a asi tak kolko a za aky dlhy cas...chcela by
som to skusit...ak sa po nom fakt chudne tak by to nemuselo byt az take
tazke.....diki a piste prosim....
čajík
bluddicka
| 23. 2. 2007 18:55
No já ho teď dávám opravdu tak centimetrový kousek na cca 2 l. A je to ok. A když ho mám silnější tak první 2 l přežiju
a pak si udělám dvojáka a ten už je dobroučký. Já to chtěla také okusit
a první šálek jsem si udělala do hrníčku, nastrouhala zázvor, přidala
citrónek, zalila horkou vodou a taky jsem běžela za přítelem se
pochlubit jak to krásně voní. No jen si čichl tak mi říkal, že to má "
říz " , a když jsem se napila tak to byla opravdu síla.

Tak jsem to vyřešila termoskou a je to. A hlavně mi to moc chutná. Když
mám moc jablíček, tak si tam dávám třeba i kousky jablíček a pomerančů
a po zalití to nechám zchladnout a dám do ledničky a je to hrozně
osvěžující. Hlavně v létě, to nepiju nic jiného. No a ovoce vždycky
vyjím. A občas přidávám pár květů heřmánku, to je taky dobrý.

A kdo má rád sladké, tak medík.

Já si s domácími " čajíky " hraju hrozně ráda totiž. Tak jestli někdo
máte nějáký podobný " recept " budu mocinky ráda, když se podělíte.

Barča
pro Barču
nika2411
| 23. 2. 2007 18:37
Díky za radu, myslím, že když ho tak hezky navoníš - skořice, hřebíček, citron, tak to musí být super a aspoň přebiješ tu "divnou"chuť zázvoru. Možná jsem to s ním tenkrát trošku přehnala. Přesné dávkování totiž neznám...My jsme ho tenkrát s přítelem chtěli okusit, ale pak stačilo jediné polknutí a už jsme byli jak v ohni . Martin vřískal jak opička . Aspoň byla sranda.
čajík
bluddicka
| 23. 2. 2007 18:28
Ahoj Niky,

já si teda nedělám přímo zázvorový čaj, ale vždycky si do termosky dám
kousek oloupaného nebo nastrouhaného zázvoru, citrón nebo jen šťávu,
pomerančovou šťávu, celou skořici a hřebíček, zaliju vařící vodou a
nechám louhovat, no a pak to popíjím během dne a je to mňamka fakt. A
hlavně to nemá moc štiplavou chuť.

Ono to také chce mít zázvor čerství, čím je starší je štiplavější.

Papa B.
zázvorový čajík
nika2411
| 23. 2. 2007 17:24
Já pila zázvorový čajík jen jednou a myslela jsem, že mi uhoří jazyk . Vážně se po tom líp spaluje? Já už o tom někde četla, že to má pozitivní vliv na trávení. Jaké s tím máte zkušenosti? Pomohl některé z vás a ručička na váze šla o trošku níž???
zázvorový čaj
anonym
| 23. 2. 2007 13:06
Jééé, už jsem to našla Takže pro všecky, koho tohle téma zaujalo, výňatek z jedné diskuse : " vařím asi 4 cm čerstvého zázvoru nastrouhaného asi 20 minut, přidávám
1/2 hlavičky česneku , vychladím a dolévám zeleným čajem. Zázvor vařím
s 1 l vody. Nebo do 1 l vody dám 4 lžičky sušeného zázvoru nebo 2
lžičky mletého zázvoru.

Piju přes den, nejlépe se má před a po jídle. To pálivé, co je v
zázvoru, je to účinné. Jak jsem četla, zázvor má způsobit větší
kalorický výdej při stejné námaze.Patrně to je důvod, proč hubnu.
Celá diskuse je tady :
http://bylinky.doktorka.cz/…ntare/archiv/20/
anonym
| 15. 1. 2012 21:10
ja teda nejsem zadna korenarka spis jsem hledal nejakej novej recept jak spravne uvarit zazvorovy caj. Ale to co jsem se tady docetl to je fakt parada. jen tak dal devcata popijejte zazvor a hubnete
zázvorový čaj
anonym
| 23. 2. 2007 12:56
Z vlastní zkušenosti doporučuji přípravu takto: čerstvý zázvor oloupat a nakrájet např. na plátky, vařit ve vodě cca 15 minut. eva
Zázvorový čaj
anonym
| 23. 2. 2007 12:48
Nevíte prosím někdo jak se připravuje zázvorový čaj a jak působí při hubnutí?
Někde jsem o tom četla, ale nemůžu zaboha najít kde. Moc dík
anonym
| 26. 2. 2012 11:14
Nakrájet, zalít horkou vodou, přidat lžičku medu a citron dle chuti. A spaluje to tuky, potvrzuji.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 4. 2024 12:44
11773
Alka...
16. 4. 2024 12:27
70221
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Gabriela ediv
21. 1. 2024 20:59
478
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video