Jak začít? - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

jak začít?

Diskuze

anonym
| 14. 11. 2014 19:09
Ahojda, ségra se zbláznila do japonských seriálů a zaujala jí jejich jídla. Tak by jsme doma chtěly nějaká vyzkoušet. Nezkoušel někdo něco takového náhodou doma? :)
anonym
| 18. 11. 2014 23:25
TO Niki: Čauky, já se musím přiznat, že jsem velkej blázen do asijské kuchyně :D Nejvíc preferuji japonsko, ale snažím se zkoušet i nové věci a většinou to, co potřebuji seženu jen přes net :)
anonym
| 20. 11. 2014 11:09
TO Jajka: Tak to jsem ráda, že neblázní jen ségra :D můžu se zeptat na stránky? Když budou mít,co potřebuju, tak je taky zkusím :)
Inspirace na vaření
bete
| 15. 4. 2011 01:08
Tady jsem našla zajímavou inspiraci na vaření. Jsou tam hlavní jídla i sladké dezerty. :)
anonym
| 7. 8. 2012 08:20
Ahojte holky, využíváte při vaření minutku? Hodilo by se vám toto? Děkuji za názor
http://www.survio.com/…6N5L1S2P6T3X7A4H
oprava
fagi
| 2. 9. 2010 15:28
české recepty - jéé, já jsem to sem špatně vložila, tak tady to máte
vaření
fagi
| 2. 9. 2010 14:54
Hele já to mám úplně stejně Ale vařím podle receptů, protože jinak všechno zvořu třeba tady jsou docela dobré české recepty. Něco je teda složitější, ale zkoušela jsem třeba ovocné knedlíky a ty se povedly. Nevěšte hlavu, jsou i horší věci
Ahoj
rozalie224
| 13. 4. 2009 15:12
Asi
anonym
| 22. 9. 2008 07:57
Tě moc nepotěším, knihu jsem přes časem věnovala neteří, učila se kuchařkou. Zkus si ještě dát inzerát do avíza, jde to i přes internet. Jinak přeji hodně štěstí, jsem ráda, že máš o tuto práci zájem. Kdyby jsi náhodou potřebovala někdy s něčím poradit, klidně mi napiš, pokud budu vědět, ráda pomohu (učila jsem totiž odborný výcvik oboru kuchař).
Receptury teplých pokrmů
Zuzula00X
| 4. 9. 2008 17:59
Dobrý den!

Také si myslím, že je tato kniha velice užitěčná. není to nejen tím, co všechno obsahuje, ale také proto, že jsem v Prvním ročníku na střední škole Hotelnictví a gastronomie a tuto knihu máme vedenou v seznamu, jako knihu, kterou si musíme koupit. Její cena mě ale velice zarazila. Pocházím z rodiny s velmi malými finančními prostředky a už jen ostatní knihy, jízdenky na autobus a všelijaké kroje, naši finanční situaci velice zatěžuje. Proto bych se Vás chtěla zeptat, zda by nebylo možné si od Vás knihu zakoupit za menší částku. Byla by to pro mě veliká úleva.

Prosím, odepište mi co nejrychleji. Jestli, tedy můžete a chcete. Vím, čím chci být, ale nevím, jestli toho dosáhnu, přes všechny ty komplikace. Je to smutné, že, když Vás něco baví, nemůžete to dělat, pokud nemáte finanční prostředky. Je smutné, že jsou dnes najdůležitější peníze, než talent a chut člověka takovou práci dělat. Chci pracovat v oboru Hotelnictví a turismu. To vím.

Děkuji mnohokrát za odpověd, na kterou budu čekat.

Přeji krásný den. Z.Špringlová
Apettit
Atevi
| 22. 7. 2008 14:30
Apettit znám a recepty z něj jsou fakt výborné.Mají takové vychytávky ,které by vás nenapadly ,ale ve výsledku je to báseň
učení-mučení
Atevi
| 22. 7. 2008 14:27
Když čtu vašempříspěvky musím se smát když si vzpomenu na začátky vaření když jsem se vdala.První půlrok jsme bydleli s manželovými rodiči .Když jsem měla odpolední tak jsem vařila.Tchýně měla Kuchařku naší vesnice.Myslím,že se to leckdy nedalo jíst.Když to dopadlo špatně tak si asi uvařili něco jiného ,ale když to dopadlo dobře(byly to většinou recepty co jsem si opsala od mamky) tak jsem dostala pochvalu před nastoupenou rodinou.No pak jsme dokončili náš byt u nich v domku a už to jelo.Udělám pouťové koláče-ani po 15 hodinách kynutí nevykynuly.Chtěla jsem to vyhodit do popelnice a v tom přišla starší a zkušenější kamarádka vše mi pomohla zachránit dnes už pro mě snadným trikem.Nebo v receptu bylo:ořechy na pracny umeleme...Dobrá vyndala jsem mlýnek na maso!! a začala mlít ořechy.Umíte si představit ty pracny?Formičky jsem musela vyhodit.Ale jeden neúspěch vždy střídal úspěch a to mě motivovalo.Dnes vařím a peču výborně( i když někdy se stane ,že si říkám kde udělali soudruzi z NDR chybu).Jsem občas sama ze sebe v šoku jak je to jídlo dobré.To pak vždy říkám manželovi jak dobře se oženil.
PS: Jsem ráda ,že i dnes chtějí holky vařit,protože občas to vypadá,že je to fakt cool když spálím i čaj.No ono to je možná roztomilé ze začátku vztahu když muž přijde z rande domů a maminka mu nandá oběd.Ale běda až se vezmou a budou společně bydlet....
Pro angelwoman
anonym
| 11. 10. 2007 09:17
Připrav se na to, že pokud si neotevřeš okno, budeš mít ten smrad v celém bytě. Jednu dobu jsem je často dělala v práci, chlapům u piva velmi chutaly, ale toho smradu! Ještě vždy dva dny jsme toho měli plnou kuchyň a chodbu, neměli jsme totiž v kuchyni okno, takže se větralo dveřni. Jak to chutná nevím, tvasrůžky totiž nejím.
Je dobře, že se opět nějaký časopis začal zabývat naši tradiční kuchyni, bylo by škoda, kdyby naše mladé hospodyňky uměly jen rychlovky.
Ze Ti přeji, aby se Ti povedly ty špekové knedlíky, jsou opravdu výborné.
Pro "kuchařky" :-)
angelwoman
| 7. 10. 2007 12:33
Krásný den! Chci vám jen napsat, že jsem si dneska koupila nové číslo časopisu APETIT a jsem z něho hrozně nadšená! Mají tam výrobné recepty, které nadchly i mě - začínající kuchařku. Je to číslo zaměřené na českou kuchyni a tradiční jídla - já určitě pro přítele vyzkouším olomoucké tvarůžky v pivním těstíčku, pak mě hodně láká španělský ptáček a na fotce nádherně vypadající špekové knedlíky s červeným dušeným zelím a opečenou cibulkou - mňam Pak jsou tu super recepty na velmi jednoduché a rychlé moučníky a dezerty...Takže doporučuju všem, kteří mají rádi dobré jídlo-já hned příští týden s mamkou vyzkouším Pikantní kuřecí prsíčka (nahoře se slaninou a podávaná s dušenými fazolkami)
Mona
Raffaelo
| 31. 8. 2007 17:19
zdravím Mony, tak s tím mám problém taky, vždy se ptám v práci ženskej co budou vařit, a sem tam mi to dá inspiraci a někdy také ne, prze nejsem zase taková zkušená kuchtice zatím jako ostatní ženské, vše se tepráve učím a bohužel sama takže si myslím, že si tatka sem tam připadá jak pukusnej králík Jinak tatka ten by také nejradši jedl vepřo-knedlo-zelo, nebo různé omajdy a tak.. a to já zase taková lehčí jídla, nejraději mám teda dětské papání je to těžký, my jsme dvá a tatkovi se taky sem tam nezavděčím, ale když vás je víc o to hůř se to vymýšlí, takže klobouk dolů
Verča.
vypravěčka
Raffaelo
| 31. 8. 2007 09:47
krásný den přeji. no jo tak to je tatka dával na plech před pečením o velikosti jako je chlapská dlan možná i větší, tak není čemu se divit .. moc děkuji, jsme jenom dva, tak si myslím, že by nám bohatě stačila dávka ze čtvrt kila mouky, mějte se krásně
Vaření
Mona
| 30. 8. 2007 08:02
Dobré ránko všem, pro mě zase není problém uvařit, uvařím, upeču , ale vymyslet CO? uvařit a upéct.
Přes týden se stravujeme v práci , děti ve škole.Takže děláme doma jenom večeře. Ale co na víkend?Nebo když jsou prázdniny?A uvařit tak, aby se to neopakovalo!Děti mají ve škole po celý týden maso, takže maso o víkendu nechtějí.Petr je zase na omáčky, fazole, zásmažkové polévky.
Já klidně ten oběd uvařím, ale vymyslet to nějak, abych se zavděčila všem.Když se zeptám, co mám uvařit o víkendu, tak je to všem jedno.Když dělám třeba vepřo-knedlo-zelo, tak slyším :"Už zase? To jsme měli ve škole."
Tak takové já mám trable s vařením.
Mona
Raffaelo
anonym
| 29. 8. 2007 22:01
To, že koláčky během pečení v troubě až dvojnásobně zvětšily svůj objem je v pořádku. Kynuté těsto totiž pečením správně má takto svůj objem zvětšit. Pro velikost, kterou požaduješ, by bylo dobré, kdybys jich z těsta připraveného z 1 kg mouky udělala takových 100 kusů. (průměrně se počítá 10 g mouky na jeden koláč, pro velikost dlaně) .
kynuté koláče
Raffaelo
| 29. 8. 2007 21:15
Také bych se ráda přidala mezi ty, které tu potřebují poradit od zkušenějších kuchtiček. chtěla bych se naučit dělat kynuté koláče. Nemám ještě vůbec zkušenosti s kynutým těstem, ale tatka je už hodněkrát dělal, a nevím čím to, ale vždycky je udělal na plechu malinké, dal na ně nápln, a po vytažený z trouby byly MINIMÁLNĚ!!!! dvakrát tak velké koukala jsem se i na www stránku mimibazar.cz, mají tam i fotečky, a jsou krásně malinké a přitom těsto je téměř stejné.. tak jestli to je tím, že je těsto málo nakynuté a dokyne až v troubě.. máme také plynovou troubu.. tak jestli není třebas moc vytopená... sousedka také dělá koláčky, a má je vždycky tak krásně malinké.. no malinké jako dlaň..
Vypravecka
angelwoman
| 29. 8. 2007 13:22
Děkuju za nabídku tykání Já jen, že jste pro mě taková zkušená dáma, takže to vykání bylo i z úcty Tak od teď už si budeme tykat
angelwoman,
anonym
| 29. 8. 2007 12:57
klidně mi tykej, jak jsem zjistila, tak si tady tykáme všechny bez rozdílu věku
vypravecka
angelwoman
| 29. 8. 2007 09:27
Krásný den! Děkuju moc za napsání -to jsem ráda, že tam není žádná velká chyba na to, že jsem si ho vymyslela víceméně sama (podobnou omáčku jsem dělala jednou k vepřové panence, teď jsem to ale trochu upravila). Oříšky si oprážím na té pánvi, jak píšete a večer je ještě použiju do salátu-jednou jsem to tak viděla v nějaké kuchařce a moc mi to tak chutná Dneska přítel nepřijde, ale v nejbližší době se o tohle jídlo pokusím Tak se mějte zatím krásně, určitě se brzo napíšu
angelwoman
anonym
| 29. 8. 2007 08:15
Ten tvůj postup je správný, jen to hořčici bych předem rozmíchala s troškou smetany. Ty oříšky můžeš přidat rovnou, ale lepší budou napřed nasucho opražené. Opatrně s pepřem, lepší je použit pepř bílý.
Přeji, aby Tě přítel pochválil, že mu to chutnalo. Jsi šikovná .
Prosím o radu zkušené kuchařky!
angelwoman
| 28. 8. 2007 17:50
Zítra bych chtěla uvařit příteli oběd a zajímalo by mě, jestli je se mi tohle může podařit a bude dobré, popř. poraďte jak to vylepšit:
Z kuřecích prsních řízků udělám nudličky, osolím,lehce opepřím, dám to na pánev, poté přidám zakysanou smetanu a sladkou smetanu, trochu dijonské hořčice, nakrájený pórek a kešu oříšky.Chci to podávat s rýží.
Myslíte, že chuťově to bude dobré? A mám ty oříšky nejprve opražit na jiné pánvi, nebo je tam můžu rovnou přidat?
Děkuju moc za rady!
těsto
xxari
| 22. 8. 2007 20:08
Ano, těsto bylo hodně tuhé, byla makačka ho zpracovat ale nechtěla jsem už přidávat mléko, když v receptu stálo necelého půllitru... příště ho přidám. A vyzkouším ten tip s olejem, třeba mi těsto půjde líp vypracovat. Díky
xxari
anonym
| 22. 8. 2007 17:10
Může to být způsobeno špatným poměrem surovin, nebylo těsto husté nebo nebyly kvasnice staré? Já dělám knedlíky na páře a vždy se mi povedou. Taky doba varu se mi zdá poněkud dlouhá, kedlíky na páře vařím vždy tak kolem 7 - 8 minut, ne déle. Pokud vaříš kynuté ovocné knedlíky ve vodě, tak většinou bývají tužší než pokud je vaříš na páře. Nikdy se neřiď přesným poměrem mouky a tekutiny (množství tekutiny je závislé na množství lepku v mouce, to poznáš podle hustoty toho těsta. Do kynutého těsta na ovocné knedlíky taky přidávám pár kapek oleje (těsto je vláčnější).
vypavecka
angelwoman
| 22. 8. 2007 14:19
Ahojky! díky za tip, vodu tam nepřidávám a maso se docela povedlo.. Teď se chystám udělat vajíčkovou pomazánku na večeři, na zítřejší véču uhlířské špagety (se slaninou, smetanou ke šlehání, vajíčkem a parmazánem-to vmíchá do špaget) a na víkend vepřové kotlety s dijonskou hořčicí a bramborovou kaši, tak držte palce, ať se to povede. Pro mě je kumšt už jen koupit to správné maso
Kynuté ovocné knedlíky
xxari
| 22. 8. 2007 13:12
Ahoj, můžu se taky zeptat? Dnes jsem dělala knedlíky se svestkami, ale nevim, nevim, jsou nejake tezke. Nevite nekdo, cim to muze byt? Testo bylo podle kucharky - hruba mouka a cukr, prilit kvasnice nakynute v 1/2 mleka, 2/2 smichat s vejcem a soli a prilit do testa. Vypracovat hmotu, kterou nechame vykynout. Pak vytvorime knedliky, ktere hodime do osolene vrouci vody a varime 5min, otocime a pak dalsich 5min. Pak jsem vsechny knedliky propichla, ale vysledek fakt nic moc....
solamyl
anonym
| 19. 8. 2007 22:04
, ještě jsem Ti zapoměla říci, že pokud jakékoliv maso obalíš ve škrobové moučce, nesmíš už je po osmahnutí podlít vodou,, protože by škrobová moučka zmazovatěla a místo šťávy bys měla nějakou divnou hmotu, podobnou jako když máš teplý uvařený puding, (pudingový prášek je totiž ochucená škrobová moučka ) Obalení masa ve škrobové moučce má ten význam, že maso je měkčí a šťavnatější, prudkým opečením se totiž škrobová moučka zatáhne a nepustí šťávu z masa ven.
Vypravecka
angelwoman
| 18. 8. 2007 09:28
Krásné ráno! Děkuju moc za radu, hned si to jdu zapsat a na chatě to vyzkouším-budu dělat přírodní kuřecí maso-na to plátek jablíčka a sýr-snad se to povede Věřím, že ještě budu mít spoustu otázek

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
16. 4. 2024 19:53
11775
Alka...
16. 4. 2024 12:27
70221
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video