Noční křeče v lýtkách - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Noční křeče v lýtkách

Diskuze

andrl
| 30. 8. 2017 09:17
Ahoj všichni. Křeče v lýtku mívám tak jednou za čtvrt roku. Stalo se mi to zrovna včera v noci. Takže velice rychlá, levná a hlavně účinná rada. Hned ráno si uvařím mističku krup, sním je a minimálně na 3 měsíce je pokoj. Včera ráno jsem to udělala a dnešní noc už byla v pohodě. Prostě hořčík v přírodní podobě. Doufám, že to pomůže i vám.
slana.evka
| 25. 5. 2016 16:56
Jo kapky nebo nějaka naplň do inhalatoru z technickeho konopi by ti mohlo navodit klid a zbavit tě stavu uzkosti. Přitom se nemusiš bát protože se nezhuliš jak paprika, takže budeš moct normalně fungovat.
lucieluca
| 23. 5. 2016 22:24
Ahoj hledám přírodní zdroj vitamínu a chtěla bych se zeptat, zda některá z Vás nemá zkušenosti s konopným olejem. Pozitivní i negativní. Konopny olej mě opravdu oslovil a jako doplněk stravy bych ho rada zařadila do sve stravy.
lucieluca
| 28. 4. 2016 20:29
Tak zkus svalový relaxant. Třeba konopí to ti ty svaly uvolní a pomuže ti to od křečí. Navíc konopí je dobré i jako běžny doplněk stravy takže prokažeš svému tělu dvojí službu.
lucieluca
| 27. 4. 2016 17:59
Nemyslim si že by to bylo tím. Jim jako doplněk stravy magnesium a stejně mi to moc nepomaha.
m.kolk
| 26. 4. 2016 23:22
Možna nedostatek hořčiku?
lucieluca
| 28. 3. 2016 22:14
Dobrý večer, ráda bych se zeptala, zda mi někdo nedokáže poradit, čím můžou být způsobeny časté křeče lýtek a chodidla.
anonym
| 13. 4. 2014 11:29
Když jsem bývala mladá a každou neděli chodila v Praze na taneční čaje, /a že jsem jedno kolo neseděla/, tak následující noc byly křeče. Chodívala jsem denně v lodičkách na kramfleku, milovala sladké - no nádhera. Když jsem se provdala za netanečníka, tak křeče pominuly. Celý život jsem byla na nohou a nic. Nyní jsem důchodkyně, 5 let vdova, 69 r., stále do loňska v pohybu a nic. Ale od minulého roku mi bývá moc smutno a mám různá trápení, a dopřávám si poslední dobou různé sladké a lajdácky si vařím. A je to tady - křeče jedny zatracený. Vyrážím do boje a také by to možná spravil nějaký děda do terénu. To by bylo, aby to nebylo.
anonym
| 13. 9. 2013 15:18
Mám křeče často, zejména ráno již přes 50 let, začalo to tak asi v 10 letech po angínách, rozvinul se u mne syndrom nepokojných nohou- zkontrolujte, zda také nemáte nějaké problémy tohoto rázu, souvisí to s tím - podle mého názoru . Moje rada hořčík, teplo (někdy bývá hůř při studených nohách), nevšímat si bolesti, ignorovat, časem to ani nepřijde tak strašný, jen se neplašit a rychle vstát a snažit se podupávat, chodit............Držím palce
anonym
| 25. 5. 2013 10:38
Taky mám křeče v lýtkách, bez hořčíku ani ránu
http://www.krece.u13.cz/…krece-v-lytkach/
anonym
| 20. 7. 2012 13:56
Ahojky, taky mívám křeče.. Není to snad ani pravidelně, nějak často, nicméně to taky pěkně bolí, jak už tu několikrát zaznělo, pak druhý den kulhám, dokud to nerozchodím.. Ale proč to sem píšu.. Je mi teprve 14 let, nechápu proč již tak brzy, jestli to je normální..?? S doktorkou jsem to neřešila, nepřišlo mi to důležité, poněvač to není nějaké špatné, pravidelné.. Nicméňě, ČÍM BY TO MOHLO BÝT JIŽ V TOMTO VĚKU?? :O
A někdo tady psal, že mu nějaké tablety pomohly.. Nwm, jestli je může užívat i 14-ti letá dívka, nicméně taky mi je prosím pošlete na email, popřípadě napište, zdali je mohu užívat i já.. :) -> verasek.kroulikova@centrum.cz
Docela mě totiž zarazilo, že tak začíná problém s křečovými žílami (až třeba později).. Máme to v rodině, nejdříve babička, pak mamka, chtěla bych tomu nějakým způsobem zkusit předejít.
Děkuju moc :)
anonym
| 13. 9. 2013 14:55
TO Verčačá: přesně tak, souhlasím. Je mi 17 let a občas v noci se objeví třeba i par minutove křeče, kde se mi objevi i bobule, bolest ke to dilema a jak uz je tu napsáno, cely den me pak noha boli. Zrovna dnes v noci znovu a kdyz uz se to nějak rozchodilo, noha mi začíná podezřele brnet. Moje maminka s tim ma problémy a zřejmě bude muset i na operaci. Dole na lytku mám i vystoupili trochu žilu. Dost se bojím k lékaři a rano jsem si dala tabletku co mi poradila mamka, ze je to hořčík. Snad se mi to zlepší. V mem veku se mi to vůbec nezda.
anonym
| 10. 6. 2012 22:31
Taky mivam krece v lytkach a dost mi pomaha doplnovat horcik pomoci chloridu horecnatyho (ne zadny tablety z lekarny kde je spousta zbytecny chemie) a hlavne uprava stravy - vyradit 5 bilych jedu (cukr, kuchynska sul,mouka,mliko,nezdravy tuky) a solit zdravou soli napr. himalajskou. At se dari.. :)
Křeče, od Snoopynka ze dne 5.9.2007 13:36
Wendy1970
| 28. 11. 2010 09:28
Ahoj , nejsem odborník ale moje žena trpěla přesně tím co tady popisuješ.Hledali jsme pro to příčinu.Ted víme že ,tedy v našem případě měli křeče v lýtku a bolest přesně tam kde popisuješ příčinu v konzumaci alkoholu. Ted chci hlavně upřesnit že žena není akoholička , ale když si dala na oslavě např.nebo spolu doma, větší množství vínka,- např. 3 sklenky bílého , pak se tyto bolestivé křeče po kterých i druhý den bolí celá noha,oběvovali. Jen nevím proč? Víno totiž obsahuje látky které by měly spíše tělu prospívati. Jen , množství cukru by mohlo být podle mne touto příčinou -Takže bych to uzavřel radou kterou nemusíš respektovati ,- Vííc solit a křeče zmizíí ! Cukruj minimálně ! Ahoj - Wendy.
anonym
| 31. 5. 2012 14:41
Taky jsem tyto křeče hodně dostávala. Byla jsem s tím i u lékaře a říkal, že mi špatně fungují žilní stěny. Napsal mi hořčík a poradil, abych se během práce, u které sedím, taky pravidelně procházela. V lékárně mi magistra poradila ještě Priessnitz žilní a cévní výživu, kterou jsem brala asi rok v kuse a teď si ji kupuju občas, aby se problémy nevracely a jsem velmi spokojená. Navíc k velkému balení dostanu ještě parádní mázání, které ulevuju nohám, takže vřele doporučuju.
taky mě to trápí
pamka
| 28. 10. 2010 20:37
tak já tyhle křeče mívám většinou hned po ránu, při vstávání. ale dneska dostala jsem křeče 2x za sebou už ve spánku. nejdřív levá a potom pravá lýtka. kdo to zažil, tak to zdá. bolí to jako čert. dřív když jsem byla doma a ráno dostala tyhle křeče, tak táta vždycky uměl natáhnout moje nohy, ale já to sama neumím, takže většinou jenom brečím, protože bolest trvá občas až 2-3 minuty. A pak celý den se bojím chodit s nataženými nohy :(. Ale nejhorší, co jsem zažila je jednou, šla jsem po Václaváku a dostala křeče do nohy (chodidlo). Bylo mi do breku, ale protože nebyla jsem doma, tak musela jsem jít dál :(
křeče
chelsea
| 5. 9. 2010 04:19
Já jsem měla také asi rok ukrutné křeče v lýtku.Brečela jsem bolestí.Celý den jsem potom kulhala.Magnesii jsem pila a nepomohlo to.No a asi před dvěma měsíci mi na té noze vylezly křečové žílyMám náročné zaměstnání na nohy,ale i genetické předpoklady.Mimochodem je mi 23let a už v 18letech jsem ležela v nemocnici s vnitřním zánětem žil-trombózou.Tam mi tenkrát říkaly,že problémy má čím dál tim více mladých lidí.Takže se nebojte někam zajít,i když si říkáte,že jste na to mladí!!!
noční křeče v lýtkách
napagi
| 19. 8. 2010 23:03
Ahojky, zdraví vás bapca. Tyhle křeče já znám taky. Zatím ale myslím že tady nikdo neřešil to jak se křeče co nejrychleji zbavit. Mám dobrou zkušenost: co nejdříve namočit ručník do teplé vody - nej***ší jakou sneseme a obklad přložit na tu "mrchu " křeč. Když to nepřestává tak opakovaně. A je po bolesti. A upíjet pokud můžeme tu Magnesii. Přeju ať to vám všem pomůže, tak jako mně.
Ledviny
Kloa
| 4. 3. 2009 11:05
Jak píše dedeckova, tohle sajrajtovi nevěřte. Ledviny nejsou děravé sítko a velké množství tekutin je zatěžuje. Dokonce vypít najednou větší množství tekutin může vést ke kolapsu až smrti.
železo
Evi
| 4. 3. 2009 09:04
Ahojky, tyhle křeče mě dříve taky docela trápily, ale stačilo užívat železo a za pár dní jsem měla pokoj.
Sajrajt
Dedeckova
| 3. 3. 2009 23:45
To si vymyslel sám, co?

Tohle mu nevěřte! Samozřejmě že ledviny se mohou přetížit jen vodou, nejsou děrované jako sítko.
Křeče
Lucy87
| 3. 3. 2009 18:50
Já jsem určitě taky pro hořčík, ale taky mi dost pomáhá když si udělám masáž chodidel, protože křeče způsobují i ploché nohy, takže je důležitá masáž a cviky s nohama!!
Dobrý den!
Zdenicka
| 18. 2. 2009 15:58
Tyhle ty křeče znám dost dobře,chce to hořčík a nejlepší je několikrát za sebou (myslím tím třeba 3xtýdně) přímo do žíly! Pokud jsou ty křeče dost velké ,tak to p.doktor navrhne okamžitě! Opravdu to znám ,mám latentní tetánii,vím o čem je řeč! Ale pokud jsou jen (zatím) křeče,tak bych to brala jako varovnej signál a upalovala k lékaři než se rozjede záchvat z nedostatku hořčíku,to je potom chuťovka.Přeji krásný den
Ledviny
Sajrajt
| 8. 2. 2009 01:51
Ledviny se nedají zatěžovat vodou, ať piješ kolik chceš. Představ si to jako když sítkem filtruješ čistou vodu, nic mu to nedělá, voda proteče. Ale kdybys filtrovala polívku, budeš ho mít co chvíli plný. Pokud vypiješ 5 litrů vody a ne fanty nebo vína s brufenem, ledvinám je to více méně jedno.
Pití
Snoopynka
| 8. 2. 2009 00:49
5 litrů tekutin denně?To se mi zdá dost přehnané, může to zatěžovat ledviny. Řekla bych, že 2-3 litry denně bohatě stačí, pokud nevykonáváš nějakou namáhavou fyzickou aktivitu nebo pokud není moc velké horko...
křeče v lýtkách
xana
| 7. 2. 2009 19:13
ahoj čtenářky! S tím pitím je to fakt pravda .Pití má také velký vliv při hubnutí.Když se začneš trochu omezovat,tak vypij třeba 5litrů vody,v kombinaci čaj nebo jemě perlivá voda jen ne perlivá ahoj mějte se Jana
Křeče
Fialka
| 3. 2. 2009 18:55
Křeče taky dobře znám. Vyzkoušela jsem taky hořčík, železo, léky od doktorky, nic nepomáhalo. Někdy jsem opravdu bolestí brečela a málem řvala. Až jedna stará paní doktorka se mě jenom zeptala, jestli dost piju. A já vím, že ne. Musím to opravdu hlídat. Od té doby se snažím do sebe dostat minimálně 1,5 litru tekutin. Doporučují skladbu asi 1/3 ovocný čaj, 1/3 minerálka a 1/3 obyčejná voda. Pokud dodržím aspoň tohle minimum, mám pokoj. To je moje zkušenost a myslím, že za vyzkoušení vlastně nic nedáte. Držím palce, aby to u vás taky fungovalo.
dotaz
Japo
| 10. 11. 2008 20:29
Zdravím všechny. Mám trochu jiný problém, než se tady probírá, ale třeba budu mít štěstí, že si to přečte někdo, kdo s tím má zkušenost. Křeče jako takové nemám, ale když usínám "škubou se mě v křečích nohy", nebo celé tělo. Je to spíš škubání než křeče. Nedávno mi dělali krevní rozbor a zjistili mi trochu méně "draslíku", beru ho teď každé ráno a zdá se, že je to trochu lepší. Nemá někdo nějakou zkušenost.
Děkuji
LEVNĚJŠÍ VARIANTA
veris
| 10. 11. 2008 14:25
znám,znám....křeče to je humus... Měla sem je tak třikrát týdně.....pěkná bolest,sotva jsem to rozchodila už sem to měla zas.... Jednou jsem viděla v TV nějaký program právě o nočních křečích v lýtkách,kde zkoumali dva lidi.....jeden bral hořčík v tabletkách a druhý pil jednou denně TONIC....oba trpěli na křeče skoro denně a po měsíci na tom byl lépe kupodivu ten co pil tonic. Tak jsem to vyzkoušela...za zkoušku člověk nic nedá Vážně mi to moc pomohlo,dnes si dám tonic třeba jen jednou týdně nebo za čtrnáct dní,když si jdu někam sednout do restaurace pokecat se známýma,nebo tak... úplně mi to stačí. Když na to občas pozapomenu a v noci mám zase náběh na křeče hned druhý den si koupím flašu tonicu a mám klid.Ale tonic to musí být original,ty levné náhražky nejsou to pravé ořechové....Tak to zkus a uvidíš
křeče
zuzi777a
| 11. 10. 2007 09:01
Mívala jsem křeče nejčastěji v těhu. ale i mimo mě přepadaly.Pomáhá 100% hořčík. Při nedostatku železa se bolest mění spíše jako bolest holenních kostí, ne jako typická křeč do lýtka. Nejsem žádný profík, ale bohužel jsem trpěla i silnou anemií a tohle byl důsledek Takže poznám rozdíl mezi nedostatkem hořčíku a org. železa!

Nepříjemné je oboje. Kolikrát jsem v noci lezla po čtyřech kolem postele a snažila se současně roztáhnout křeč v lýtku a přemoci bolest holenních kostí.
Hodně mi pomáhalo se při prvních příznacích křečí napít připravené vody. -Bude to asi tím, že jsem se vždycky při křeči zpotila jak hrom.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Mariana
19. 4. 2024 19:29
70260
2112Hana
19. 4. 2024 18:33
11798
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video