Migrena - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

migrena

Diskuze

migrena
cao
| 15. 8. 2019 10:33
Ahoj,
Mohl by mi někdo poslat Váš jídelníček? Speciálně tak dva až tři dny před migrénou? Docela by mě to zajímalo. Je dost pravděpodobné, že migréna je spojená s tím co jíte a je to reakce těla na něco co mu vadí
Děkuji
Kubba
konopné kapky
drahus.nov...
| 20. 6. 2019 23:12
Nevíte jak působí takové konopné kapky ? Slyšela jsem, že se tady o tom baví nejspíše dvě kamarádky v čekárně, tak se o tom snažím najít víc, protože s migrénama bojuju často a není to nic příjemnýho :/.
Re: konopné kapky
lenka3kubi...
| 1. 7. 2019 19:18
Tak to se připojím protože to by mě taky zajímalo … přece jenom je to pro tělo asi něco jiného než jaké má složení ibalgin nebo brufen :/
Re: konopné kapky
laura.isov...
| 3. 7. 2019 19:03
Snažila jsem se něco vygooglit a našlo mi to konopné kapky od puurex (www.puurex.cz) zkusím se na to poptat v lékárně
izzyabela
| 24. 7. 2017 23:21
Nejhorší je, když si dáš při každé migréně prášek, pak postupně strácejí svůj účinek.
clarissa33...
| 24. 7. 2017 20:55
Zeptej se mámi popřípadě babičky na babkobské triky, jsou k nezaplacení
barbarachi...
| 24. 7. 2017 20:08
Bylinky jsou řešení na všechno!
dana.mala0...
| 26. 6. 2016 14:47
Je spousta příčin, od kterých může být bolest hlavy. Já musím hodně pít, jinak by mě hlava bolela pořád. Někde jsem četla, že když žena bere HA a nepije, může to vést k bolestem hlavy. Tak třeba taky jedna možnost...
anonym
| 18. 10. 2014 00:48
Ahoj, mě trápily migrény déle než rok. Byly se všemi doprovovodnými jevy - zvracení, aura...jakmile jsem vysadila antikoncepci, migrény ustaly. Nicméně pro změnu se mi začaly dělat cysty na vaječnících, které praskají - bolí to a občas si to vyžádá chirurgický zákrok. Jako jedinou možnou léčbu mi lékař doporuči - antikoncepci Máte někdo doporučení, která je nejvhodnější a třeba nevyvolává migrény? Bojím se, že se mi po nasazení HA bolesti vrátí.

Děkuji
anonym
| 13. 8. 2014 11:00
Určitě souhlasím s tím nejprve podstoupit řádná vyšetření mozku a očí aby se vyloučily i jiné příčiny. Ale pokud opravdu dopadnou všechna vyšetření vpořádku je čas zkusit i alternativní medicínu.
Protože na každého působí něco jiného a migrénu může způsobovat celá řada různých faktorů.
Mám o migrénách přečteno celou řadu různých knížek a vždy se odborníci shodli na jediném a to je, že hlavním spouštěčem je mozek, který dává další pokyny.
Doporučila bych, aby si hodně lidí přečetlo vůbec, co to homeopatie vlastně je a na jakém principu vlastně funguje. Je to vlastně jen genetická informace, která jako jedna z mála je schopná z mozku tento stav migrény vymazat. Protože pokud již někdo trpí migrénou řadu let, mozek si to pamatuje. Obyčejná medicína migrénu jen potlačuje a neléčí její příčinu.
anonym
| 13. 8. 2014 10:49
Dobrý den,

také bych ráda napsala svou zkušenost. Trpěla jsem na silné migrény řadu let. Měla jsem takové stavy, že mě migréna totálně vyřadila z provozu a nemohla jsem dokonce ani řídit auto protože jsem chvilkama neviděla na levé oko. Prodělala jsem celou řadu různých vyšetření a musím říct, že doktoři mi nikdy nepomohli. Předepisovali mi jen těžké driáky po kterých jsem se cítila jak opilá. A můj stav to vůbec nelepšilo. Vyzkoušela jsem homeopatickou léčbu a po jedné konzultaci s homeopatem a předepsání léku Sepia oficinalis 30CH mi migrény jako zázrakem ustaly. Nemůžu tomu doteď uvěřit, protože je to už rok a půl a já jsem neměla ani jednu migrénu. Sama jsem se přesvědčila o tom, že síla je opravdu v přírodní léčbě. Kdo migrénama netrpěl tak to nikdy nepochopí jak je člověk bezmocný a že by dal opravdu COKOLIV aby se mu ten stav zlepšil.
Všem co migrénama trpí bych opravdu doporučila vyzkoušet i jinou alternativní léčbu protože opravdu nemáte co ztratit.
U žen které trpí dlouhodobě na migrény bych doporučila ještě vysadit hormonální antikoncepci a zkusit fungovat bez ní na nějaký čas, protože moje mamka trpěla na dlouholeté migrény díky antikoncepci a po jejím vysazení jak zázrakem přestala na bolesti hlavy trpět. Myslím, že to chce opravdu hodně zkoušet a experimentovat a ne se jen upnout na jeden lék.
anonym
| 19. 8. 2014 11:29
TO Aksura:
Já jsem došel k poznání, že mozek se naučil nějakým způsobem bolesti vyvolávat, a k vyléčení stačí jej odnaučit, bolesti vyvolávat. Přesně to se stalo tobě. Návštěva u homeopata, vydala mozku jasný příkaz, že si bolesti nepřeješ, a tak ustaly. To je celý princip léčby, kterou zcela zdarma nabízím.
Nechápu, proč nikdo nemá zájem se vyléčit.
anonym
| 5. 4. 2014 15:39
Pokud trpíte skutečně migrénami, navštivte neurologa a nechte se odborně vyšetřit. Jednak vyloučíte nádorová onemocnění, jednak dostanete fungující léky při záchvatu a jednak dostanete léky na snížení počtu záchvatů.

Kupováním ibalginů a jiných analgetik zbytečně utrácíte a zatěžujete játra, stejně vám nepomohou, nejsou určeny na migrénu ale pouze na tlumení bolesti.

Přírodní doplňky jak název vypovídá jsou jen doplňky. Pomáhají jen někomu a tomu, komu pomáhají jen v minimálním měřítku. Stojí nesrovnatelně více než léky na předpis, se kterými mám zkušenost.

Léčitelé a vůbec alternativní metody o kterých tu píšete - to je to jisté. Jsou to při vší úctě šarlatáni, každý z nich má svůj názor a představu o tom "čím je Váš problém způsoben". Budete chodit od jednoho k druhému a výsledku se nedočkáte.

Příčina migrény může být jakákoliv, může to být stravou, stresem, životním stylem, páteří, špatným spánkem... Některé spouštěče vypozorujete, některé ne. Primární příčinu se někomu podaří najít za rok, někomu nikdy.

Tak jako se migréna jednoho dne nějakou událostí objeví (a nevíte proč), tak zase může zmizet.

Jestli za sebe můžu poradit a doporučit jedinou jistotu, objednejte se k neurologovi. A jestli máte chuť peníze investovat do šarlatánství a alternativních metod, s chutí do toho...

Já bych ale osobně za žádným (jak tady byl uveden) dědkem kořenářem nešel a za odborníka nepovažoval někoho, kdo v internetové diskusi provádí diagnozu pacienta, kterého v životě neviděl.
anonym
| 3. 12. 2013 15:27
Dobrý den, je mi 13 let a asi před měsícem jsem ve škole přestala vidět na jedno oko a rozbolela mě hlava, posléze mi začala dřevěnět ruka. Rodiče mě odvezli k lékaři a ten mě poslal přímo do nemocnice. Tam mi dělali vyšetření EEG, krve i oční. Na nic nepřišly a poslali mě domů s tím že teď ještě chodím po různých vyšetřeních. Ale od propuštění - 23.11. jsem měla zase příznaky migrény. Co jsem si četla různé sloupky o migréně došla jsem k názoru že jsem měla vždy migrénu s aurou. Ale včera a dneska ve škole zhruba ve 12:00 jsem prodělala výpadek zorného pole, bolela mě hlava a mravenčila mi ruka. Doktoři mi neřekli co mi je a já mám strach. Nemá někdo z vás podobnou zkušenost která by mi mohla pomoct?? Děkuji za odpověď
Morise
| 23. 5. 2013 17:29
I já se můžu přidat do klubu migréna... I když teď, chvála bohu, mohu říct, že je to lepší... dostala jsem dvě knížky, které napsal Kurt Tepperwein. Jmenují se Pryč s kyselostí a Co ti napoví nemoc. V těch knihách je dáván velký důraz na dobrou výživu, na kvalitní stravu, na dobrý životní styl a na psychickou pohodu, vyrovnanost... Je docela těžké s migrénou být v pohodě, ale začala jsem se řítit těmi radami a zjišťuju, že je to čím dál tím lepší :)
anonym
| 17. 5. 2013 15:22
Ahoj, já trpím s migrénama už několik let, je to děs a utrpení. :( Po porodu se mi to ještě zhoršilo. Ale nedávno jsem objevila bylinné kapky, beru je třetí měsíc a musím říct, že mi zabírají. Od té doby, co je beru, jsem zatím neměla migrénu. :) Před tím, než jsem je začala brát, se mi to vystupňovalo tak, že jsem měla migrény pomalu obden, zkusila jsem kde co, a tohle mi konečně zabralo. Pokud máte někdo zájem o bližší info, písněte mi mail na misulemispule@seznam. cz
anonym
| 24. 4. 2013 14:31
Před několika roky jsem řešil svoje zdravotní problémy (silné alergie a jiné ... s migrénami to nemělo co dělat). Nicméně jsem se dostal k přípravkům, které mi velmi pomohly. Začal jsem se proto o tyto přípravky zajímat víc a pomáhat s nimi i své rodině, svému okolí. Po zkušenostech a co kolem sebe vidím, tak migrénami (slabšími nebo silnějšími) trpí téměř každá druhá nebo třetí žena. Přiznávám, že z počátku byli především kamarádi neduvěřiví. Setkal jsem se se smíchem, legráckami apod. Takže jsem tehdy trochu rezignoval a přestal jim pomoc nabízet. Nicméně časem přišli sami, protože už nevěděli, kudy kam. At už přímo kamarádky nebo moji kamarádi, protože v období migrén nebylo s partnerkami k vydržení. Což celkem chápu. Když vás bolí uporně hlava až ke zvracení několik dní, taky bych kolem sebe kopal. Proč sem ale píšu ... v mém okolí už jsem těmito přípravky pomohl spoustě lidí právě od migrén. Nestalo se mi, že by na migrénu nezabraly. A jsou to řádově už desítky případů. Pokud máte zájem o tom popovídat blíže, ozvěte se mi na mail "michal.munduch@seznam.cz". Když jsem pomohl jim, věřím, že pomůžu i vám dámy. Přeji Vám pěkný den Michal M.
Magdík
| 14. 2. 2013 14:52
Jsem migrenik od 15 let, trpěla jsem jí jednou měsíčně. Zvracela jsem při každé. Pomáhal mi na to jediný prášek a to Valetol (má přidavek kofeinu), ale hlavně, co mi na to pomáhá je pohyb. Od té doby, co jsem začala (nabylo to kvůli tomu) pravidelně běhat 3x týdně 3 kilometry, tak jsem migrénu neměla. Kromě dvou náběhů, které jsem naštěstí Valetolem zahnala... Už jsem skoro rok bez migrén, doporučuju!
lenkaskri
| 5. 1. 2012 19:31
Taky mám zkušenosti s bylinkami,bylinné produkty mi pomohly na bolesti hlavy a zároveň také nemám ty velké bolesti při menstruaci i intenzita a délka se zkrátila,také mi to vyřešilo opakované záněty močového měchýře které mne trápily už od mala.Jedna lahvička působí na víc věcí,opravdu dobrá věc.Také užívám na trávení a díky tomu jsem bez zácpy,nadýmání a nedělají se mi afty v ústech,dávám to i malé dcerce a ve dvou letech vůbec nemarodí.Naše babičky věděli proč věřit bylinkám.
anonym
| 27. 7. 2011 11:44
Akupunktura:

Mamka trpí migrénou dlouhá léta a můžu potvrdit její dobré zkušenosti s Quarelinem, který (jak už bylo v jednom příspěvku zmíněno) se dá koupit pouze na Slovensku. Rosemig taky nebyl špatný, ale znemožňoval jakoukoliv činnost. Po Quarelinu si mamka většinou nemusí ani lehnout a funguje, přestože záchvaty mívá opravdu silné.

Migréna bývá bohužel dědičná, takže jsem jí podědil i já, ovšem mě zabrala akupunktura! Je to už 12 let, co jsem jí podstoupil a od té doby jsem neměl záchval ani jednou. Bylo to tuším sedm procedur, tehdy jsem jezdil do Lázní Libverda, ale primář, který jí tam prováděl je už někde v Praze. Pokud máte možnost vyzkoušet akupunkturu někde u odborníka, vřele doporučuji!
anonym
| 16. 12. 2011 14:49
Jsem také migrenik (aura, zvracení, dvoudenní bolesti, léky, v současné době opět pouze Paralen Ex před a v celém průběhu záchvatu). V současné době jedu na upravenou stravu (méně mléčných produktů, žádná cibule, žádné banány, žádná čokoláda, kakao), jsem nyní vegetariánka. Je třeba zachovat klid, nestresovat se, nepřivolávat podvědomě migrénu strachem z ní. Důležitý je také doplněk stravy - B-komplex, hořčík, vitamin C, když ho tělo mám málo, což má, protože se stresujeme migrénou. Cvičení u mě nepomáhalo, masáže, relaxace, akupresura také ne. Snad jen ten klid a vyvážená strava. Vyhýbat se stresu, shonu, pocitu, že něco nestihnu, že jsem nedostatečná, nemít špatné vztahy v rodině, v zaměstnání. A hlavně se vyprdnout na reklamní žvásty prodejců léčiv...
anonym
| 11. 8. 2013 14:04
TO Hana: Dobry den,taky jsem trpela migrenami trvalo to 2.dny jen zvraceni nic nezabiralo musela jsem nekolikrat odejit z prace a hle prisla pomoc.Nasla jsem na internetu uzivani medu a skorice.Vzdy rano a vecer jiz pul roku uzivam kavovou lzici skorice a pul kavove lzicky medu a migreny nemam.Uzivani medu a skoruce doporucuji i na jine nemoci proti infartu unave upravulo se mi i vyprazdnovani a samozrejme je dulezity pitny rezim.Pokud se vam osvedci doporucte dalcim at pomaha Lidka
Migrena
Dandy
| 10. 8. 2009 12:07
Dobry den, migrenou trpim od puberty - aj ked diagnostikovana mi bola az na vysokej skole. Spociatku mi na nu zaberali volne predajne lieky - panadol, panadol extra, alebo zahranicne anadin - co je v podstate paracetamol. Bohuzial posledne 3 roky sa moj stav rapidne zhorsil, zo zachvatov trvajucich 1-2 dni raz za dva mesiace sa to zmenilo na 4-5 zachvatov mesacne trvajucich 3 dni. Netrpim tzv. Aurou ani zvracanim, zato bolest je na nevydrzanie. Z liekov na rcept mi zabera Cinie 100mg, aj ked nie vzdy a pocitujem vedlajsie ucinky - tlak na hrudniku a bolest v hrdle. Momentalne som sa obratila na alternativnu liecbu lebo svoju buducnost s liekmi v kabelke a vecnou unavou a chemiou v tele nevidim. Mam informacie, ze velmi pomaha akupunktura v kombinacii s homeopatiou a vylucenie mnohych potravin, vraj velmi castym spustacom su mliecne vyrobky ale to je asi u kazdeho ine. Ak mate podobne problemy a skusenosti s niecim co zabera prosim dajte vediet. Pekny den a nech nas hlava neboli!!!
Migréna
thery
| 25. 3. 2009 11:31
Zdravím....já na sobě vypozorovala, že mi způsobují migrénu výrobky z mléka (kravského). Je to jakási forma alergie na něj, buď se projevuje vyrážkami, egzémem a nebo skryté projevy typu migréna. Takže jsem ho vysadila, nahradila kozím mlékem, a problémy pominuly. Bohužel, výrobky z kozího mléka jsou docela dosti drahé, takže občas si dám klasický tvaroh nebo sýr, ale ne v takovém množství, jako dřív, a je to o moc moc lepší. Příčiny migrény prostě hledat všude možně no
migrena
bobca
| 25. 3. 2009 11:01
I já jsem začala trpět migrénou a to po porodech,začala jsem brát antikoncepci,a tím se to všechno spustilo,každý měsíc pravidelně první den menstruace mě poctila migréna svou návštěvou.Zničeho nic křeče do hlavy,ale jen do jedné půlky,a pocit jako kdyby by mi chtěl někdo vytlačit oko z důlku,nebyla jsem schopná pozřít žádný lék,vodu nebo cokoliv jiného,jen jsem něco polkla hned jsem to vyzvrátila,Musela jsem si jít lehnout a zaspat to.Naštěstí mi spánek vždy pomohl,ale musela jsem prospat spoustu hodin.Potom jsem se rozhodla,že vysadím antikoncepci,nechala jsem si podvázat vaječníky,protože mám tři děti a odpovídající věk nebyl to problém.Myslela jsem si že jsem svůj boj s migrénou vyhrála,ale opak je pravdou.Občas mě postihne,nedávno však 3 krát často za sebou.Mám vyzkoušené,že musím dodržovat pitný režim,ale opravdu každý den v každé situaci,opravdu pít čaje nebo vodu,minerálky nemusím.Mám taový pocit,že dalším mím spoušěčem je stres.takže si musím ještě dávat pozor na to abych byla v pohodě.
a
MFML
| 17. 3. 2009 21:39
Ja beru na migrenu Rosemig a je perfektni. vyda ti ho doktorka na predpis a je teda dost silnej. muze se brat jen, kdyz vis, ze budes moct odpocivat. ja pri nem jsem uplne mimo, musim mit klid a do pul hodiny at hodiny je po migrene
migréna
kokolka
| 1. 2. 2009 16:57
Ahoj.Trpím stejnými chronickými bolestmi hlavy které popisuješ. Mohla bys mi prosím napsat něco víc o dietě kterou držíš a co přesně ti pomohlo se bolestí zbavit.
migréna
Zuza23
| 20. 6. 2008 09:11
Ahojky holky,já trpěla migrénama asi 2 roky,bylo to šílené a nic nezabíralo!Až jednou jsem vysadila antikoncepci a vše přestalo!Ted mám klid! Jinak na opravdové migrény nikdy neberte obyčejné léky jako Ibalgin,Valetol atd. ty jsou na bolesti hlavy, na migrény se berou Triptany,to je rozdíl!! Tak papa
MIGRENA
DDAASSAA
| 15. 5. 2008 09:44
ahojky vsechny zdravim a preji bezbolestny den,mam migrenu od puperty,zhorsila se po porodu a nasledne cca v 27 letech po hysterektomii,ted mi je 43 roku.Asi 15 let jsem uzivala cipky a nakonec zacali doktori protestovat pro vysoky odber cipku a zacaly mi rikat ze jsem na cipkach zavisla,asi neco na tom bylo protoze jsem rano vsatavala z bolesti a hned jsem barala cipek,ktery obsahoval ergotamin,nakonec jsem pochopila ze jsou to i bolesti pro nedostatek ergotaminu tudiz jsem byla zavisla,podarilo se mi to uplne odbourat a uz 5 mesicu cipky neberu,popravde nebylo to jednoduche ale jsem rada ze to mam za sebou.Tim se nevyresila migrena,prodelala jsem vsechna vysetreni u neurologa ,potvrdila se spatna krcni pater a migrena,jedine co mi na migrenu pomaha je rozemig,do 30 min.nastupuje klid.ma nekdo jeste jiny vyzkouseny lek?bojim se abych s rozemigem nedopadla jako z cipkama,doktorka mi pise 2 baleni po 6ks. mesicne a uz ma problem ze jich beru hodne tak sem zoufala.jeste jdu na EEG.predem dekuji vsem za zkusenosti a preju prijemny a bezbolestny den.Dáša
migrena
Mullik
| 2. 1. 2008 15:22
I já trpím migrénami, trvá to asi tak 2 roky. Ze začátku to bylo tak 1x za 2 měsíce, pak měsíčně, a ted je to každý týden aspon 1x. U lékaře jsem s tím nikde nebyla. Moje matka na trpěla taky, pomohl ji léčitel, já bohužel takovou možnost nemám. V mém případě s bolest nedá zklidnit ani prášky ani ničím, nezabýrají žádný, panadol už vubec ne, nejlepší byl ze začátku ibobrufen. Nedávno jsem četla, že je dobré kozí mléko, je to dokonce i na té krabičce napsáno. Takže zkouším, je tam napsáno při pravidelné komzumaci, takže si dělám asi 2x týdně 2 dcl sušeného mlíčka, docela mi naštěstí zachutnalo, ale výsledky nepocituji. Asi začnu pít každý den a uvidíme. Jinak můžu říct že na horách a u može jsem migrénu nikdy neměla. Možná je to náhoda. Ale bolest je strašná. Každopádně naštěští ta nesnesitelná bolest u mě trvá tak hodinu, pak je mi tak zle, že se mi chce z bolesti zvracet, vyzvracím se, a bolest do 15 min odejde. Někdy, když už to nedjde vydržet, tak se ke zvracení i přinutím, je to strašné, mám pochyby, jestli si nezahrávám se zdravím, ale je to tak nesnesitelné že jiné východisko nevidím. Nikomu tento stav nepřeju.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
18. 4. 2024 22:38
11789
jizerka
18. 4. 2024 22:39
70248
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video