Diskuse: halušky

   
Řadit:
21
příspěvků
Správce: CherryAnn
Kamarádka nemá fotografii.
Tomáš | 17.10.2013 23:35
Kamarádka nemá fotografii.
bete Poslat vzkaz | 1.11.2010 14:13

1 balení bramborových halušek  200 g zakysané smetany
400 ml studené vody     300 g anglické slaniny
200 g brynzy     hrst sekané petrželky

Směs na přípravu <a href=„http://www.amylon.cz/vyrobky/spotrebitele/vareni-peceni/sladka-slana-jidla/halusky/“>bramborových halušek</a> vsypeme do 400 mililitrů studené vody, řádně promícháme a necháme pět minut odležet. Vzniklé těsto protlačíme sítem na halušky a vložíme do osolené vroucí vody. Po jedné minutě varu halušky scedíme a necháme na teplém místě odpočinout.

Nemáte speciální síto na halušky? Knedlíčky můžete z těsta vykrájet pomocí dvou malých lžiček. Aby se těsto nelepilo, zkuste lžičky nejprve namočit ve studené vodě.
Nakyslá smetana a slaná slanina: skvělá kombinace!

Brynzu se smetanou dáme do mísy a vymícháme do hladka. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Na rozpálené pánvi jí vyškvaříme tak, aby křupala. Uvařené halušky naservírujeme na talíř, přelijeme brynzovo-smetanovou zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Na závěr můžeme pokrm jemně omastit vypečeným tukem a posypat nasekanou petrželkou.

Dobrou chuť!

Inspiraci jsem čerpala z <a href=„http://www.amylon.cz“>Amylonu</a>.

Kamarádka nemá fotografii.
DORI Poslat vzkaz | 14.9.2010 23:30

Ty jsi asi ze Slovenska, ze jo.

Kamarádka nemá fotografii.
CherryAnn Poslat vzkaz | 14.9.2010 14:52

Na Slovensku se taky dělají různe, ale ano, někdo říká, že by mouka měla být polohrubá i hladká. Proplachovat by se neměli, já schválně v hrnci trochu vody z varení halušek nechám a bryndzu vložím do ní. Někdo míchá bryndzu s kysanou smetanou, já to moc nemusím, radši si dám k haluškám hrneček kefíru a v ideálním případě žinčice ::usmev::

Kamarádka nemá fotografii.
DORI Poslat vzkaz | 3.9.2010 21:44

koukam, ze se tady pise o haluskach, ja je delam stejne jak je recept ale od oka  , jen davam polohrubou mouku i hladkou,ma se ppouzit obojipo spravnosti .Alespon na slovensku se to tak dela, ja delam hodne a tak jednu pulku oddelim a tu udelam se zelim kysanym super a ty druhe s bryndzou, oboji jsou dokonale,ale ty s bryndzou se musi teple a se zelim i studene  jdou ,.... jen tak kdyz jdu kolem hrnce, kdysy jsem je delala i se syrem pro zmenu, v tech horkych haluskach se pekne promichal a jeste jsem trosicku te vody tam dala, ja je na  bryndzu neproplachuji. Tak dobrou chut vsem uz mam na ne chut, asi je zitra udelam,M

Kamarádka nemá fotografii.
CherryAnn Poslat vzkaz | 3.9.2010 11:26

Chutnají vám taky halušky se zelím (kysaným)? Já je miluji :))

Kamarádka nemá fotografii.
Atevi Poslat vzkaz | 12.7.2009 22:04

Ano je pravda,že bez síta je to děsná otrava trvá to strašně dlouho než je tam dostaneš z prkénka.Sama uvažuji o tom,že si síto pořídím.Pak je to fakt rychlý oběd a hrozně dobrý....
Ale taky děsně kalorický-sakra!::stydlivka::

Kamarádka nemá fotografii.
brousek Poslat vzkaz | 10.7.2009 18:49

pro Lauru,ty halušky bys do toho hrnce dostala i tak,že je tam seškrabeš z prkýnka,ale je to docela makačka a piplačka ale i tak by se to dalo.::souhlas::

Kamarádka nemá fotografii.
hlavajda Poslat vzkaz | 20.3.2009 18:08

Halušky máme moc rádi s přítelem,::souhlas::on mi je naučil,ted je jdu zrovna dělat,tak doufám,že se povedou ::smich::

Kamarádka nemá fotografii.
Neo Poslat vzkaz | 20.3.2009 16:00

Halušky jsou bééézva :-)

Kamarádka nemá fotografii.
blaky Poslat vzkaz | 24.4.2007 18:20

halušky můžeš dělat tak,že si dáš těsto  (ne všechno,přiměřené množství) na prkénko a nožem odděluješ kousky a shrnuješ je do vařící vody,tak postupně uděláš všechny,můžeš to dělat i lžící,ale sítkem na halušky je to jednodušší

Kamarádka nemá fotografii.
Raffaelo Poslat vzkaz | 24.4.2007 17:35

Ahojky Lauro, děkuji za receptík, akorád doma nemám sítko na halušky, takže budu muset  doma koukat po něčem jiném, jinak mě nenapadá jak bych je do toho hrnce dostala ::ou-nou::

Kamarádka nemá fotografii.
laura Poslat vzkaz | 24.4.2007 15:47

Ahoj,napíšu ti  Spišské halušky,je to naše národní jídlo od mala je miluju.  Potřebuješ: 500g brambor
                      sůl
                      1 vejce
                      100-150g hl-mouky
                      150g brynze
                       120 g ang.slaniny
                       1 dcl smetany

Postup: Brambory umeješ,oloupeš a nastrouháš na struhadle.Přidáš sůl,vejce,mouku přidáš dle potřeby tolik aby bylo těsto polotuhé ale minimálne 100g.Přes sítko nasázíš halušky do osolené vařící vody a vaříš než všechny halušky vyplavou napovrch.Pak je propláchneš a smícháš s brynzou a smetanou.Na talíří se polejou škvarkami z té slaniny.Dobrou chuť:::souhlas::

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění