Diskuse: antikoncepce

   
Řadit:
3639
příspěvků
Správce: Kloa
Kamarádka nemá fotografii.
Miky Poslat vzkaz | 9.12.2007 13:22

No, právě, vyjde to i levněji. Já ještě nejsem rozhodnutá, ale znova to proberu s doktorem. Tehdy mi ta Dana dráždila jizvu po císaři a musel mi ji vyndat, ale jsem po císaři už skoro 9 let, tak už to třeba vadit nebude. Ano, Dana je úplně jiná a hlavně při Daně jsou spíš měsíčky daleko silnější, než normálně. Tady u té Mireny je to naopak. S těmi hormony je to prý tak, že je obsahuje, ale jsou vypouštěny postupně, denně určité množství a co je hlavní, působí pouze v děloze, né v organismu, takže by to právě řešilo tento problém. Kdyžtak se koukněte na www. mirena.cz je tam o ní všechno. Já to ještě promyslím. Bojím se toho, že zaplatím 6 tis a pak mi ji bude muset vyndat a peníze budou v čudu. Není to lehké rozhodnutí. Mám super doktora, možná se nějak domluvíme.....

Kamarádka nemá fotografii.
| 9.12.2007 07:55

Mirena obsahuje hormony taky. Je to dvojitá antikoncepce: mechanická jako tělísko, a chemická jako pilulky, zároveň.
Tak jestli ses chtěla těm hormonům vyhnout, Mirena nebude ta správná volba.

Osobní zkušenost nemám, měla jsem jen obyč. DANU, ale doktor říkal, že tohle je úúúplně něco jiného... Prdlajs. Po zkušenostech dvou mých kamarádek, které rok krvácely a měly bolesti,  tato antikoncepce fungovala především tak, že neměly chuť na sex. Musely to vytáhnout. Pět tisíc v pytli.
Ale co vím, většina je fakt spokojených. A ve svém důsledku je i levnější, nebo srovnatelná cenově s HA. Když to rozpočteš na těch pět let...

Kamarádka nemá fotografii.
Miky Poslat vzkaz | 8.12.2007 22:34

Ahojky ženy. Prosím vás,  máte některá zkušenost s nitroděložním tělískem Mirena? Nějak jsem po své předchozí zkušenosti a tak nějak vůbec, nechtěla už nitroděložní tělísko vidět, ale je tady to ale......přecejenom...nemusím do sebe cpát hormony, spolehlivost se rovná sterilizaci - je to antikoncepce 3 tisíciletí, možná vůbec nebudu mít menzes a když jo, tak pár dní a spíš jako špinění, nebudu muset užívat pilulky denně, nehrozí mi rakovina prsu z užívání této antikoncepce, ani tromboza atd....jediné proti to pro mne má, že se nedoporučují užívat tampony, ale na druhou stranu pokud je menzes slabá nebo žádná, ani to nebude třeba... Pokud některá tuto antikoncepci užíváte, napište, prosím, své zkušenosti.

Kamarádka nemá fotografii.
Kloa Poslat vzkaz | 3.12.2007 17:16

Ahoj Smajlinko, pokud můžu připsat svou zkušenost, tak mi bylo při přechodu na jinou HA doporučeno ať normálně po dobrání stávající HA udělám 7 denní pauzu a poté začnu užívat novou HA, přesto, že se v brožurkách popisuje navázání nové HA bez pauzy. Prý tento postup (se 7 denní pauzou) zamezuje tomu, aby došlo uprostřed užívání nové HA ke špinění. Popřípadě si o tom postupu ještě promluv s lékařem. Já jsem nakonec neměnila, protože mi vyhovuje.

Kamarádka nemá fotografii.
sabi Poslat vzkaz | 3.12.2007 16:08

Ahojky děvčátka, já mám špatnou zkušenost. po prvních dnech užívání mercilonu jsem měla bolesti hlavy a špatné nálady, bolesti nohou. A potřech měsících jsem skončila na koronární jednotce v Motole. Dostala jsem trombozu. prý se to po anti. někdy stává. Až později jsem zjistila že nejsem ani první a bohužel ani poslední. U lékaře jsem s příznakama byla včas, ale nic se neřešilo. Davejte ne sebe pozor a včas se informujte.::usmev::

Kamarádka nemá fotografii.
Smajlinka Poslat vzkaz | 3.12.2007 15:26

No, celkem jsem po ní přibrala (asi 6 kg), začaly se objevovat výkyvy nálad, ale nijak jsem tomu nepřikládala váhu. Jenže potom se objevilo i krvácení po 7-denní pauze(vždy když jsem začala užívat další platíčko), což nebylo příjemné  a tak po dohodě s lékařem měním...

Kamarádka nemá fotografii.
adelaida Poslat vzkaz | 3.12.2007 10:32

Já mám Lindynette a zajímalo by mě, v čem Ti nevyhovovala. Díky.

Kamarádka nemá fotografii.
Smajlinka Poslat vzkaz | 2.12.2007 12:05

Ahojky, teď budu měnit HA Lindynette za Yadine..když doužívám poslední tabletku Lindynette, tak hned další den beru Yadine? Žádná pauza tam není? A užíváte některá tuto HA, jak jste s ní spokojeny?Děkuju za odpověď

Kamarádka nemá fotografii.
Pilotka007 Poslat vzkaz | 29.11.2007 12:19

Děkuji moc za radu.

Teď bych se ráda zeptala jestli jsem udělala dobře.Včera jsem měla nějakou žaludeční nevolnost a zvracela jsem cca 2 hodiny po spolknutí pilulky.Je mi tedy jasné že jsem ji vyzvracela.V příbalovém letáku jsem si přečetla že pokud nastane takový problém existuje ve 3 týdnu užívání pilulek dvě řešení.Buď to si vzít pilulku z jiného plata... a nebo si pilulku nebrat a nastartovat 7-mi denní pausu.Zvolila jsem ten druhý způsob protože jsem byla skoro nakonci 3.týdnu a věděla jsem že by mi v dalším platíčku pilulka chyběla.

Chci se teď jen zeptat jestli jsem zvolila dobrý postup a zda to nebude mít vliv na účinost antikoncepce...

Kamarádka nemá fotografii.
Kloa Poslat vzkaz | 21.11.2007 15:23

Ahoj. To je teda nesrovnalostí ::usmev::
U běžné HA, jak se o ní obecně mluví je účinek do 12-ti hodin od zapomenutí zachován, ale u minipilulek je třeba dodržovat užívání přesně. Tak jestli to nemysleli tak ::svaty:: Ale teda rozhodně je lepší brát přesně. Ale stane se, že občas vezmu o hodinku nebo o tři později, je to jen vyjímečně a nikdy se nic nestalo, ani se nebojím, že by se stalo.
Ne, během 7-mi denní pauzy není nutné používat kondom. Přesně těch 7 dnů HA účinkuje, nedokážu to nějak vysvětlit, ale za těch 21 dnů kdy se HA užívá, v těle potom těch 7 dní působí, ale ten 8. den, pokud by se neužila nová HA, tak je nejvyšší riziko otěhotnění. Kdyby tak žena mohla otěhotnět, tak už jsem dávno těhotná, kondom neužívám a v 7 denní pauze pohl. styk mám snad každý měsíc.
Takové jsou mé zkušenosti a informace od lékaře.

Kamarádka nemá fotografii.
Pilotka007 Poslat vzkaz | 21.11.2007 15:03

Chtěla jsem se zeptat na pár nesrovnalostí mezi knížkou o antikoncepci a přívalovém letáku Minervy.

1.V knížce je psáno že se používání antikoncepce nesmí opozdit více jak o hodinu.V příbalovém letaku stojí že pokud zapomenu a pilulku si vezmu do 12-ti hodin tak je antikončepční účinek zachován.

2. V knížce jsem četla že během 7-mi vynechaných dnů na menstruaci mě anikoncepce dále chrání a otěhotnět žena nemůže. ( nevím jak to když se v pauze pilulky neužívají) V příbalovém letáku zase stojí že se během pausy má používat kondom protože je tu riziko otěhotnění.

Mám z toho tak trochu guláš v hlavě.A věřím letáku... copak by ale někdo mohl napsat knížku ve které by byly takhle nepravdivé informace???? ::nastvany2:: ::och::

Kamarádka nemá fotografii.
Miky Poslat vzkaz | 19.11.2007 21:53

Zánět je nepříjemná záležitost a pozor na zanedbání!!!! ::och::Určitě jdi k lékaři a co nejdřív.::souhlas::

Kamarádka nemá fotografii.
| 18.11.2007 21:30

No dyť říkám, výtok je příznakem zánětu či kvasinek, nejčastěji. Není to nic vážného. Ale pro Ty léky si zajdi. Léčba není bolestivá. 14 dní? To už jsi mohla mít dávno O.K.
Šup zítra k doktorovi.

Kamarádka nemá fotografii.
Werunka90 Poslat vzkaz | 18.11.2007 21:05

a co jako znamená?bojím se toho mám to docela dlouho mno tak 14 možná dýl ale je to dosti nepříjemné:(

Kamarádka nemá fotografii.
Werunka90 Poslat vzkaz | 18.11.2007 21:05

a co jako znamená?bojím se toho mám to docela dlouho mno tak 14 možná dýl ale je to dosti nepříjemné:(

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění